Plaatmateriaal wordt gebruikt in allerlei bouwprojecten voor het afwerken van muren, gevels en daken en eventueel als onderliggend constructiemateriaal. Het gaat doorgaans om grote, rechthoekige platen. Er bestaan diverse soorten platen, die allemaal voor specifieke toepassingen worden gebruikt. Zo bestaat er onder meer verschil tussen platen voor binnen en buiten. Om je te helpen met het kiezen van de beste platen voor jouw klus, lichten we hier de meest gebruikte soorten platen voor je uit!

Soorten plaatmateriaal

Bij De Jong Hout en Staalhandel begrijpen we dat verschillende projecten verschillende materialen vereisen. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan plaatmateriaal. Of je nu op zoek bent naar underlayment, OSB, betonplex, Okoume multiplex gegrond of spaanplaat, wij hebben de juiste oplossing voor jou. Ons plaatmateriaal is verkrijgbaar in diverse afmetingen en diktes, zodat je het perfecte materiaal kunt vinden dat aan jouw specifieke eisen voldoet.

Underlayment

Underlayment is een veelgebruikt plaatmateriaal voor wanden, vloeren en daken. Ook bekend als multiplexplaten, bestaan ze uit meerdere lagen houtfineer. Deze grote, sterke en vlakke platen vormen een solide basis voor verdere afwerking en betimmering. Underlayment heeft aan de ene zijde een groef en aan de andere zijde een mes, waardoor ze perfect op elkaar aansluiten. Met dit plaatmateriaal kun je snel grote oppervlakken bedekken. Naast hun constructieve toepassingen, worden underlaymentplaten ook steeds populairder voor trendy meubels.

OSB

OSB is een uiterst veelzijdig plaatmateriaal. Het bestaat uit meerdere lagen grove houtspaanders die met lijm aan elkaar zijn verbonden. Deze platen zijn bekend om hun sterke, lichte en duurzame eigenschappen. Daarom worden ze veel gebruikt in constructies voor muren, vloeren, daken en houtskeletbouw. Ze zijn ook geschikt voor licht vochtige ruimtes. Bovendien zijn OSB-platen relatief betaalbaar. Let bij het kiezen van OSB-platen echter op de kwaliteit en kies voor de beste optie, zoals de klasse 3 OSB-constructieplaten.

Betonplex

Voor sterke bekisting bij het storten van beton is betonplex het ideale plaatmateriaal. Na uitharding van het beton kunnen de betonplex platen probleemloos worden verwijderd en hergebruikt. Dit veelzijdige plaatmateriaal bestaat uit verschillende houtlagen met een kras- en slagvaste fenolharscoating. Naast betonbekisting wordt het ook gebruikt voor dierenhokken, wanden en vloeren van bedrijfsvoertuigen, aanhangwagens en paardentrailers. Er zijn verschillende maten en soorten betonplex beschikbaar, zoals berken en populieren betonplex. Let op: voor buitentoepassingen dienen de platen altijd behandeld te worden.

Okoume multiplex gegrond

De Okoume multiplex is als plaatmateriaal geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, maar het is belangrijk om het juiste materiaal te kiezen voor specifieke projecten. Het opvallende aan Okoume hout is de rossige kleur, lichte gewicht en hoge sterkte, waardoor het ideaal is voor bouwmaterialen. Bovendien heeft het hout een gelijkmatige structuur, wat resulteert in een mooie en rustige uitstraling.

Spaanplaat

Spaanplaat is een betaalbaar plaatmateriaal dat geschikt is voor binnentoepassingen. Het bestaat uit houtspaanders vermengd met een bindmiddel, meestal kunsthars. De houtspaanders kunnen afkomstig zijn van bomen en houtachtige planten. Spaanplaat is licht van gewicht en kan gemakkelijk worden verwerkt in meubels zoals kasten, bureaubladen, werkbladen en ledikanten. Het is ook populair voor zelfgemaakte schuifdeuren en het egaliseren van de vloer onder laminaat of tapijt. Houd er rekening mee dat een spaanplaat gevoelig is voor vocht en daarom alleen geschikt is voor gebruik binnenshuis. Voor vochtige ruimtes binnen zijn er speciale vochtwerende spaanplaten verkrijgbaar.

Plaatmateriaal hout voor optimale prestaties

Ons plaatmateriaal staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid. We selecteren zorgvuldig materialen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, zodat je kunt vertrouwen op de prestaties en betrouwbaarheid van ons plaatmateriaal. Of het nu gaat om dragende constructies, bekleding, vloeren, wanden of andere toepassingen, ons plaatmateriaal biedt de stevigheid en stabiliteit die je nodig hebt voor jouw projecten. Bovendien zijn onze plaatmaterialen bestand tegen slijtage, vocht en andere invloeden, waardoor ze lang meegaan en hun kwaliteit behouden.

Goedkoop plaatmateriaal kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Goedkoop plaatmateriaal kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!