Chemische Anker

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1
RAWL Chemisch Capsule M20
-29%OP=OP!!!
RAWL Chemisch Capsule M20
3,502,503,03Incl. btw
RAWL Blaasbalg
RAWL Blaasbalg
19,9524,14Incl. btw
RAWL borstel M12 t/m 28
RAWL borstel M12 t/m 28
19,2523,29Incl. btw
Anker M12 x 160 incl. moer
-36%OP=OP!!!
Anker M12 x 160 incl. moer
1,951,251,51Incl. btw

Een chemisch anker is een krachtige en betrouwbare verankeringstechniek die wordt gebruikt voor het bevestigen van constructie-elementen aan diverse ondergronden, zoals beton, steen, of holle materialen. In tegenstelling tot traditionele mechanische bevestigingsmethoden, zoals schroeven en pluggen, maakt een chemisch anker gebruik van een speciale chemische verbinding om een sterke hechting te creëren tussen het anker en de ondergrond. De Jong Hout en Staalhandel geeft je graag meer informatie over de benodigdheden voor het realiseren van deze verankeringen. Uiteraard leggen we je uit hoe je stap voor stap met deze ankers aan de slag gaat. Wil je het liefst zo spoedig mogelijk aan de slag? Dan bestel je alle benodigdheden gemakkelijk online.

Hoe werkt een chemisch anker?

Een chemisch anker is bedoeld voor bijvoorbeeld betonpoeren en voor het verankeren van elementen in een al aanwezige fundering of een muur. Een chemisch anker wordt geleverd in kant-en-klare capsules die je helpen om een anker heel gemakkelijk en professioneel aan te brengen. Dit zorgt voor een superstevig resultaat. In de chemische kant-en-klare capsule zit een zogeheten 2-componentenproduct. Dit wordt in een boorgat geplaatst, waar de twee elementen in de koker zich met elkaar gaan vermengen. Het resultaat is een chemische reactie, die een grote kracht veroorzaakt en waarmee je onder meer draadstangen in beton kunt verankeren.

Zo gebruik je een chemisch anker

We leggen je in onderstaand stappenplan kort uit hoe je te werk gaat voor het realiseren van een chemische verankering:

  1. Allereerst boor je een gat op de plek waar je het chemisch anker wilt gebruiken. Let goed op dat je de juiste boormachine en maat boor gebruikt voor jouw toepassing, bijvoorbeeld boren voor in steen of in gewapend beton.
  2. Vervolgens is het heel belangrijk om het boorgat goed te reinigen. Hiervoor gebruik je een blaasbalg en een speciaal borsteltje. Beide items kun je gemakkelijk online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel samen met het chemisch anker.
  3. Daarna breng je het chemisch anker aan in het boorgat. De werkwijze kan per anker enigszins verschillen. Zorg dat je voor je aan deze klus begint goed weet wat precies de bedoeling is.
  4. Wanneer het boorgat voor 75% gevuld is met het chemisch anker breng je het element aan dat je wilt verankeren. Doe dit middels een draaiende beweging. Tot slot laat je de verbinding uitharden.

Let hierop als je met een chemisch anker werkt

Heb je nog nooit eerder met chemische ankers gewerkt? Verdiep je dan eerst goed in hoe dit werkt en wat je ervoor nodig hebt. Daarvoor mag je ook gerust advies vragen van de experts van De Jong Hout & Staalhandel. Ze kunnen je informatie geven, die van toepassing is op jouw specifieke klus. Let er ook op dat een chemisch anker na het plaatsen goed moet uitharden. Dit proces gaat meteen van start na het plaatsen. Wanneer de volledige uitharding is voltooid hangt van diverse factoren af. Denk daarbij onder meer aan de omgevingstemperatuur van de ondergrond. Bij een hogere temperatuur zal het proces van uitharden sneller gaan. De duur van het uitharden kan daarom variëren tussen de 20 en 120 minuten. Is het anker volledig uitgehard, dan kun je het gaan afmonteren. Lees altijd goed de handleiding door van het anker dat je hebt aangeschaft.

Voordelen chemisch anker

Een chemisch anker maakt het mogelijk om zeer zware objecten te bevestigen, wanneer een traditionele mechanische bevestiging niet voldoende is. De chemische verankeringen worden onder meer gebruikt voor vangrails, trapleuningen, traphekken bij zwembaden, balustrades, veiligheidsdeuren en voor draadstangen. Je bent er met deze verankering altijd van verzekerd dat het element dat je monteert heel goed vastzit. Enkele voordelen van de chemische ankers die je bij ons kunt krijgen is dat ze voorzien zijn van de juiste certificaten. Daarnaast kun je ze ook prima gebruiken in vochtige omgevingen. Bovendien zijn hiermee ook kleine rand- en hart-op-hart afstanden mogelijk.

Veiligheid en kennis voorop

Het werken met chemische ankers vereist de nodige kennis en ervaring om een veilige en betrouwbare verankering te garanderen. Bij ons staat veiligheid en kwaliteit voorop, daarom geven we graag advies over het juiste gebruik van chemische ankers. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw project en om jou te voorzien van de benodigde instructies voor het plaatsen van de ankers. Zo ben je verzekerd van een professioneel resultaat en een stevige verankering die jarenlang meegaat.

Toepassingen chemisch anker

Chemische ankers worden veelvuldig gebruikt voor een breed scala aan toepassingen binnen de bouw en constructie. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het bevestigen van zware constructie-elementen zoals draadstangen, wapeningsstaven, vangrails, trapleuningen, balustrades en veiligheidsdeuren op verschillende ondergronden, waaronder beton, steen en holle materialen. Ook worden chemische ankers vaak ingezet bij het monteren van elementen in een al aanwezige fundering of muur. De krachtige verankering die een chemisch anker biedt, maakt het mogelijk om zware belastingen te weerstaan en zorgt voor een betrouwbare en veilige bevestiging van constructie-elementen. Of het nu gaat om bouwprojecten voor particuliere woningen of grootschalige commerciële projecten, chemische ankers bieden een betrouwbare en duurzame oplossing voor een breed scala aan constructie toepassingen.

Anker kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Een kwalitatieve chemische anker kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!