Chemische Anker

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1
RAWL Chemisch Capsule M20
-29%OP=OP!!!
RAWL Chemisch Capsule M20
3,502,503,03Incl. btw
RAWL Blaasbalg
RAWL Blaasbalg
19,9524,14Incl. btw
RAWL borstel M12 t/m 28
RAWL borstel M12 t/m 28
19,2523,29Incl. btw
Anker M12 x 160 incl. moer
-36%OP=OP!!!
Anker M12 x 160 incl. moer
1,951,251,51Incl. btw

Wist je dat een chemisch anker sterker is dan beton? Maar wat kun je binnen de bouw allemaal met deze krachtpatsers van ankers verankeren? En hoe werkt dat eigenlijk? Dat zijn vragen waar we je hier graag antwoord op geven. Ook geven we je meer informatie over de overige benodigdheden voor het realiseren van deze verankeringen. Uiteraard leggen we je uit hoe je stap voor stap met deze ankers aan de slag gaat. Wil je het liefst zo spoedig mogelijk aan de slag? Dan bestel je alle benodigdheden gemakkelijk online.

Wat is een chemisch anker eigenlijk?

Chemische verankeringen zijn bedoeld voor bijvoorbeeld betonpoeren en voor het verankeren van elementen in een al aanwezige fundering of een muur. Een chemisch anker wordt geleverd in kant-en-klare capsules die je helpen om een anker heel gemakkelijk en professioneel aan te brengen. Dit zorgt voor een superstevig resultaat. In de chemische kant-en-klare capsule zit een zogeheten 2-componentenproduct. Dit wordt in een boorgat geplaatst, waar de twee elementen in de koker zich met elkaar gaan vermengen. Het resultaat is een chemische reactie, die een grote kracht veroorzaakt en waarmee je onder meer draadstangen in beton kunt verankeren.

Stappenplan voor chemische verankering

We leggen je in onderstaand stappenplan kort uit hoe je te werk gaat voor het realiseren van een chemische verankering:

  • Allereerst boor je een gat op de plek waar je het chemisch anker wilt gebruiken. Let goed op dat je de juiste boormachine en maat boor gebruikt voor jouw toepassing, bijvoorbeeld boren voor in steen of in gewapend beton.
  • Vervolgens is het heel belangrijk om het boorgat goed te reinigen. Hiervoor gebruik je een blaasbalg en een speciaal borsteltje. Beide items kun je gemakkelijk online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel samen met het chemisch anker.
  • Daarna breng je het chemisch anker aan in het boorgat. De werkwijze kan per anker enigszins verschillen. Zorg dat je voor je aan deze klus begint goed weet wat precies de bedoeling is.
  • Wanneer het boorgat voor 75% gevuld is met het chemisch anker breng je het element aan dat je wilt verankeren. Doe dit middels een draaiende beweging. Tot slot laat je de verbinding uitharden.

Belangrijke attentiepunten bij een chemisch anker plaatsen

Heb je nog nooit eerder met chemische ankers gewerkt? Verdiep je dan eerst goed in hoe dit werkt en wat je ervoor nodig hebt. Daarvoor mag je ook gerust advies vragen van de experts van De Jong Hout & Staalhandel. Ze kunnen je informatie geven, die van toepassing is op jouw specifieke klus. Let er ook op dat een chemisch anker na het plaatsen goed moet uitharden. Dit proces gaat meteen van start na het plaatsen. Wanneer de volledige uitharding is voltooid hangt van diverse factoren af. Denk daarbij onder meer aan de omgevingstemperatuur van de ondergrond. Bij een hogere temperatuur zal het proces van uitharden sneller gaan. De duur van het uitharden kan daarom variëren tussen de 20 en 120 minuten. Is het anker volledig uitgehard dan kan je het gaan afmonteren. Lees altijd goed de handleiding door van het anker dat je hebt aangeschaft.

Voordelen van een chemische verankering

Een chemisch anker maakt het mogelijk om zeer zware objecten te bevestigen, wanneer een traditionele mechanische bevestiging niet voldoende is. De chemische verankeringen worden onder meer gebruikt voor vangrails, trapleuningen, traphekken bij zwembaden, balustrades, veiligheidsdeuren en voor draadstangen. Je bent er met deze verankering altijd van verzekerd dat het element dat je monteert heel goed vastzit. Enkele voordelen van de chemische ankers die je bij De Jong Hout & Staalhandel kunt krijgen is dat ze voorzien zijn van de juiste certificaten. Daarnaast kun je ze ook prima gebruiken in vochtige omgevingen. Bovendien zijn hiermee ook kleine rand- en hart-op-hart afstanden mogelijk.

Gemakkelijk en snel online bestellen

Nog een groot voordeel is dat je niet alle bouwmarkten hoeft af te reizen om op zoek te gaan naar de juiste materialen. Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je op het juiste adres om gemakkelijk online alle benodigdheden bij elkaar te zoeken. Je ziet meteen of jouw materialen op voorraad zijn. Bij grote hoeveelheden is het eventueel mogelijk om te profiteren van staffelkorting. Daarbij wordt alles zo snel mogelijk en hooguit binnen een week bij je afgeleverd. Heb je nog vragen? De experts zijn gemakkelijk online of telefonisch te bereiken. Kortom, er is geen betere plek om snel en voordelig een chemisch anker te bestellen.