Betonmortel - per zak, pallet of bigbag.

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

Betonmortel

Fabrieksmatig vervaardigde, droge constructiemortels op basis van cement, geattesteerd met poederkoolvliegas, conform NEN-EN 206-1. Deze mortels zijn geschikt voor kleine fundamenten, vloeren, vervaardigen van betonnen delen etc. De speedmix betonmortel is een sneldrogende mortel die gebruikt kan worden voor het stellen van tuinpalen, vlaggenmasten enz.

Betonmortel verpakkingen

Onze kant en klare betonmortel wordt geleverd in waterdichte verpakkingen. De 25 kg verpakkingen zitten in een PE zak. De big bags betonmortel zijn voorzien van een krimphoes. Uiteraard is het altijd aan te raden om producten voor langere tijd binnen op te slaan. Echter bij gebruik op de bouwplaats kan regen of vocht geen kwaad voor de betonmortel in plastic verpakking.

Wat is beton?

Beton is een kunstmatig, steenachtig materiaal. Het wordt is een veel gebruikt bouwmateriaal. Beton is samengesteld uit het bindmiddel cement en uit en of meer toeslagmaterialen zoals grind of steenslag en zand. Door toevoegen van water aan cement verhard de beton. Goed beton is een mengsel van de juiste hoeveelheid toeslagen die elkaar zodanig vermengen dat het uithard tot een steenachtig duurzaam materiaal. In tegenstelling tot gips en dergelijke materialen lost beton nooit meer op bij contact met water. Door de relatieve lage prijs van de grondstoffen is beton een veel gebruikt bouwmateriaal. Ook is beton eenvoudig in gebruik. Uit onderzoek blijft dat er per jaar bijna 1 kuub betonmortel wordt gebruikt per persoon. 

Beton is een relatief bros materiaal met een hoge druksterkte, maar met een beperkte treksterkte (slechts 1/10 van de druksterkte). Daarom wordt er normaliter altijd wapeningsstaal toegepast in beton. Het grootste voordeel van beton is dat het flexibel te verwerken is. Voordat beton uithard kan het in alle vormen gegoten worden. Beton weegt ongeveer 2400 kg per kuub. Aangemaakte betonmortel heeft normaliter een verwerkingstijd van maximaal 1 uur.