Met kant en klaar hagen behoort het eindeloos wachten tot je haag eindelijk is dichtgegroeid tot de verleden tijd. Je kunt na het plaatsen van deze hagen meteen van optimale privacy genieten. Steeds meer mensen kiezen voor deze groene oplossing. Wil je ook wat anders dan een traditionele houten schutting? Dan ben je hier op het juiste adres. We vertellen je hier meer over welke soorten hagen je kant en klaar kunt bestellen. Daarbij geven we je tips voor hoe je hiermee de mooiste tuinafscheidingen kunt realiseren.

Welke kant en klaar hagen zijn er?

Als er één plant geschikt is voor het maken van kant en klaar hagen, dan is het wel de Hedera. Je kent deze plant misschien beter onder de benaming ‘klimop’. Er bestaan echter verschillende soorten Hedera. Zo kun je bij De Jong Hout & Staalhandel een kant en klare Hedera Helix Woerner bestellen. Deze klimop groeit snel en is uitstekend bestand tegen ziektes. Deze haag zal het overal dan ook goed doen.

Echter, woon je aan de kust? Dan is het verstandig om een kant en klaar haag met Hedera Hibernica te kiezen. Dit type klimop kan namelijk beter tegen de zilte zeelucht. Verder beschikt deze plant over dezelfde eigenschappen: hij groeit snel en gemakkelijk en is uitstekend bestand tegen ziektes. Beide planten zijn bovendien ook winterhard. Wie houdt er niet van het hele jaar groen in de tuin? Kant en klaar hagen zijn dan de ideale oplossing.

Hoe werken deze Hedera schuttingen precies?

Stel je wilt graag direct meer privacy in je tuin? Of je wilt misschien zo snel mogelijk een lelijk object, zoals een oude schuur, uit het zicht hebben? Dan zijn kant en klaar hagen dé oplossing. Deze Hedera schuttingen worden voorgekweekt in een kweekbak met daarin een gegalvaniseerd gaaspaneel, waarop de plant kan groeien en klimmen. Al snel wordt er een dichte groene wand gevormd. De kweekbak is voorzien van kunststof delen, die gemakkelijk verwijderd kunnen worden als je de kant en klaar hagen gaat planten. Er blijft dan een kweekbak met biologisch afbreekbare kokosvezels over, die uiteindelijk na het planten in de grond verteert. Dit proces duurt tussen de 1 tot 2 jaar. Na het planten geniet je meteen van een dichte Hedera schutting.

Instructies voor het plaatsen van de hagen

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van kant en klaar hagen. Er wordt vaak gevraagd in welke periode van het jaar je deze hagen het beste kunt plaatsen. Dat brengt ons bij nog een voordeel van Hedera schuttingen, want je kunt ze namelijk in elk seizoen zonder problemen planten. Het mag alleen niet vriezen. Bij het plaatsen van de hagen moet je ervoor zorgen dat je de juiste bevestigingsmaterialen hebt.

Wil je een tuinafscheiding maken met kant en klaar hagen? Dan heb je hier schuttingpalen en bevestigingsbeugels voor nodig. Kies bijvoorbeeld voor fijnbezaagde hardhouten schuttingpalen van Azobe hardhout. Dan weet je zeker dat de schutting talloze jaren meegaat. Wil je Hedera hagen gaan plaatsen voor een bestaande wand, dan hoef je geen schuttingpalen te bestellen. In dat geval voldoen wandbeugels. Je bestelt alles gemakkelijk online in de webshop van De Jong Hout & Staalhandel!

Ik wil zelf een Hedera haag maken!

Ga je graag de uitdaging aan van een volledig DIY-project? Dan kun je ook de kant en klaar hagen links laten liggen en zelf aan de slag gaan. Dit project zal meer tijd en inspanning van je vragen, maar het is wel een goede manier om op de kosten te besparen. Bij De Jong Hout & Staalhandel vind je alles wat je zoekt om deze klus tot een succes te maken. Je bestelt hiervoor eenvoudig online de gewenste hoeveelheid gaaspanelen, schuttingpalen, bevestigingsmaterialen en losse Hedera planten. Bovendien heb je voor wat betreft de materialen altijd meerdere opties, zodat je gemakkelijk een tuinafscheiding kunt maken die perfect past binnen jouw budget. Heb je nog vragen over onze kant en klaar hagen of kun je nog wat extra tips gebruiken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de experts van De Jong Hout & Staalhandel.

Zelf aan de slag: zo doe je dat

Heb je de kant en klaar hagen startklaar staan om geplant te worden? Dan helpen we je hier op weg met een kort stappenplan voor hoe je hiermee aan de slag gaat. Op de eerste plaats graaf je een gleuf, die zo diep is dat de bovenkant van de kweekbak tot een centimeter onder het oppervlak valt. Plaats de bak op zijn plek en zet daarna de palen perfect op hun plaats, zodat ze een rechte lijn vormen. De volgde stap is dat je de Hedera hagen plant en deze goed bijvult met tuingrond. Breng daarna de beugels aan op de schuttingpalen en bevestig hieraan het gaaspaneel. Vergeet niet om de kant en klaar hagen na het planten genoeg water te geven.