Vlondertegels

Filters
18 ProductenPagina 1 van 1

Vlondertegels

Je eigen vlonderterras kun je maken met kant-en-klare vlondertegels. Je vindt ze bij ons in diverse afmetingen en modellen. Ze zijn leverbaar in geïmpregneerd hout, hardhout en composiet. Vlondertegels worden ook wel houten terrastegels of tuintegels genoemd. Bekijk ons volledige assortiment, van de tegels zelf tot de bevestigingsmaterialen en onderhoudsmiddelen.

Wat zijn vlondertegels?

Vlondertegels zijn een alternatief voor vlonderplanken. Met deze kant en klare vlondertegels kun je eenvoudig een terras maken. De tegels zijn leverbaar in diverse afmetingen. Glad geschaafd, maar ook met een relief, of ribbel. Ze zijn voor diverse doeleinden geschikt zoals op een dakterras of balken, maar ook als tuinpad of als vloer in een tuinhuis.

De meest voorkomende afmetingen van vlondertegels zijn 50 x 50 cm en 100 x 100 cm. Ze zijn leverbaar in geïmpregneerd hout, hardhout en composiet. Hardhouten terrastegels hebben een lange levensduur, evenals composiet vlondertegels. In ons assortiment vind je voor ieder budget een vlondertegel. Bij zware belasting van het terras is het aan te te raden om toch voor een terras van losse, dikke planken te gaan zoals hardhouten vlonderplanken

Houten vlondertegels

Je vindt bij ons zowel tuintegels van hardhout als geïmpregneerde tuintegels. Wil je dus voor die échte natuurlijke houten look gaan, dan kies je voor een van deze varianten. De houten vlondertegels zijn beschikbaar in diverse formaten en figuren. Ga je bijvoorbeeld voor een Aziatische look met de Surabaya of Yogyakarta hardhouten vlondertegels of kies je voor een strakke Nederlandse tegel? Kijk wat het best past bij jouw droomterras en maak je keuze!

Kunststof vlondertegels

Kunststof of composiet vlondertegels lijken heel erg op houten tegels, maar zijn dat niet. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het erg kleurvast is, het zal niet snel verkleuren door weersomstandigheden of slijtage. Ze zijn verkrijgbaar in een mooi antraciet met een houtlook.

Houten tuintegels leggen

Je hebt geen speciale ondergrond nodig om houten tuintegels te leggen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de ondergrond schoon en vlak is. Houten tuintegels zijn zowel op een vlakke, als hellende ondergrond te plaatsen.

Bij een zachte ondergrond is het net als bij een vlonder van vlonderplanken verstandig de tegels op onderbalken aan te brengen, maar als eerste leg je worteldoek op de ondergrond. Dit om onkruid te voorkomen wat later door de vlondertegels groeit. Bevestig het worteldoek evt. met onze gronddoekpennen. Daarna plaats je de evt. onderbalken. Bevestig deze op een steunpunt zoals een betontegel, of aan hardhouten piketten. Als je ze direct op stoeptegels legt is het aan te raden om rubberen tegeldragers tussen de onderregel en betontegel te plaatsen. Dit om een schurend geluid te voorkomen. Het beste is om een hardhouten regel te gebruiken als onderbalk als je budget dit toelaat. Deze gaan namelijk het langste mee. Gezien de afmetingen, en dikte van de vlondertegels plaats je de onderbalken om de 25 cm. Het bevestigen van de vlondertegels op houten onderbalken doe je eenvoudig met onze vlonderschroeven

Als je de vlondertegels direct op je terras van stoeptegels wilt leggen is het aan te raden rubberen tegeldragers toe te passen tussen de houten tuintegels en je terras van steen. Dit zorgt voor een goede demping en voorkomt contactgeluid. Plaats de rubberen tegeldragers hart op hart 25 cm uit elkaar zodat je voldoende steunpunten hebt. 

Waarom houten terrastegels?

Een eigen vlonder of terras biedt diverse voordelen ten opzichte van steen en beton:

- Ze hebben weinig onderhoud nodig
- vlondertegels worden minder heet door de zon
- Warme uitstraling
- Duurzaam, hardhouten tuintegels hebben een levensduur tot 25 jaar!

Vlondertegels bestellen

Bestel je houten vlondertegels eenvoudig via onze webshop, inclusief alle benodigdheden als worteldoek, onderregels, tegeldragers en schroeven en onze chauffeur staat snel voor je deur om de bestelling af te leveren. Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met een van onze medewerkers.