Heidematten Classic en Elegance - diverse afmetingen

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1

Wanneer u op zoek bent naar heidematten dan bent u bij De Jong Handelsonderneming aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u varianten in verschillende afmetingen. Een heidemat is gemaakt van jonge heidewortels. Er wordt tijdens de productie uitsluitend gebruik gemaakt van heidewortels van hoge kwaliteit. De matten zijn gemakkelijk te bevestigen op betongaas schutting en daarnaast is het mogelijk om de matten te laten begroeien. Hierboven vindt u een greep uit ons complete assortiment.

Wat zijn heidematten?

Heidematten worden vervaardigd uit takken en stengels. Deze takken en stengels zijn afkomstig van de dopheide plant en worden aan elkaar verbonden door gebruik te maken van gegalvaniseerd ijzerdraad. In ons assortiment bieden wij matten aan in verschillende lengtes en diktes. De breedte van de matten varieert van 100 cm tot 200 cm en de lengte varieert van 300 cm tot wel 500 cm. De dikte van een heidemat varieert van 15 mm tot 30 mm.

Voordat u besluit om een heidemat aan te schaffen dient u er rekening mee te houden dat de matten normaliter gezien niet compleet zichtdicht zijn. Heeft u behoefte aan complete privacy in uw tuin dan raden wij u aan om de matten te bevestigen tegen een schutting. Op deze manier kunt u genieten van compleet dichte tuinafscheiding.

Naast dat de matten gebruikt kunnen worden voor het creëren van een tuinafscheiding zien we het gebruik van heidematten ook vaak terug als decoratie in bijvoorbeeld zwembaden, vakantieparken of evenementen.

Waarom kiezen voor een heidemat?

Wanneer u kiest voor een heidemat kan u profiteren van een aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat u door middel van heidematten een natuurlijke en milieuvriendelijk tuinafscheiding kunt creëren. Daarnaast is een heidemat geluidswerend en te gebruiken als decoratief materiaal. Normaal gesproken hebben de matten een levensduur van 10 tot 15 jaar, echter kan dit verschillen door de weersinvloeden. Door deze lange levensduur hoeven de matten niet behandeld te worden met chemische materialen, waardoor de matten ook nog eens uiterst milieuvriendelijk zijn.

Naast bovengenoemde voordelen zijn de matten gemakkelijk op maat te knippen en is het mogelijk om de matten te laten begroeien.

Het plaatsen van de matten

In de meeste gevallen wordt een heidemat tegen een betongaas schutting geplaatst. Nadat u een betongaas schutting heeft geplaatst kunt u gemakkelijk de matten uitrollen en met tie-wraps bevestigen aan het betongaas. Een betongaas schutting kunt u het beste plaatsen door gebruik te maken hardhouten palen en een grondboor. Lees meer over het plaatsen van een betongaas schutting.

Wilt u de heidematten bevestigen aan een ander soort schutting? Dan kunt u deze eenvoudig uitrollen en aan de schutting bevestigen door gebruik te maken van tie-wraps, spijkers of krammen. Voor meer informatie over het plaatsen van een heidemat is het vanzelfsprekend altijd mogelijk om contact op te nemen met De Jong Handelsonderneming.

Behoefte aan extra informatie? Neem contact op met onze klantenservice

Wilt u meer weten over de producten in ons assortiment of heeft u een specifieke vraag over de bevestiging van een heidemat? Twijfel dan geen moment om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze klantenservice is iedere werkdag bereikbaar door te bellen naar 0317 – 35 82 28 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij streven ernaar om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. De Jong Handelsonderneming, dé specialist op het gebied van heidematten.