Schanskorf schutting

Filters
9 ProductenPagina 1 van 1

Een schanskorf schutting in plaats van een traditionele schutting? Goed idee, want de mogelijkheden op het gebied van schuttingen en erfafscheidingen zijn vandaag de dag ontzettend uitgebreid. Wil je echt een keer iets anders dan de bekende houten schutting, dan is een stoere schutting met schanskorven met bijvoorbeeld steen misschien wel iets voor jou. We vertellen je hier meer over wat dit precies voor schutting is en hoe je hem zelf kunt maken.

In de kijker: de schanskorf schutting

De schanskorf erfafscheidingen zijn de ware blikvangers onder de schuttingen. Ze worden vervaardigd van steenkorven, die ook wel schanskorven worden genoemd. Deze zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, zodat ze goed bestand zijn tegen de weersinvloeden en jarenlang meegaan. Deze gaaspanelen vul je vervolgens met stenen. In sommige gevallen worden ze ook weleens gevuld met boomschors voor een extra natuurlijke uitstraling. Houd je wel van stoere, robuuste en tegelijkertijd stijlvolle elementen in je tuin? Dat is een schanskorf schutting vast iets voor jou.

Waarvoor worden schanskorven gebruikt?

Het mooie aan schanskorven is dat je ze op veel manieren kunt toepassen. Houd je van lekker buiten zijn in je eigen tuin? En voel je je het prettigste in een natuurlijke omgeving? Dan helpen deze elementen je om dat gemakkelijk te bereiken. Je kunt een schanskorf schutting op veel manieren toepassen. Je kunt ze heel praktisch gebruiken als schutting, maar ook om hier en daar de vormgeving van je tuin te verfraaien. Wil je meer privacy op je terras? Ook dan kun je daarlangs schanskorven plaatsen.

Wat zijn de voordelen van deze schutting?

Er zijn veel goede redenen om voor een schanskorf schutting te kiezen. Doordat je de gaaspanelen vult met natuurlijke materialen krijg je een hele aparte sfeer. Kies je bijvoorbeeld voor natuursteen, dan creëer je hiermee tegelijk ook een strakke afwerking voor je tuin. Bovendien is deze oplossing enorm duurzaam. De gegalvaniseerde gaaspanelen zijn goed bestand tegen roesten en gaan talloze jaren mee. Wil je graag een onderhoudsvriendelijke schutting? Ook dan zijn schanskorven een geweldige oplossing. Verder kun je een schanskorf schutting gemakkelijk op maat maken en zo aanpassen op jouw wensen, woning en tuin. Kortom, ideaal dus.

Hoe zit het met de nadelen?

Een schanskorf schutting is een schutting met een wow-factor. Het klinkt allemaal geweldig, nietwaar? Zijn er dan ook nadelen verbonden aan deze schuttingen? Eigenlijk zijn dit er niet veel. Wat eventueel een nadeel kan zijn, is dat het niet de voordeligste oplossing is. Het hangt dus van je budget af of dit een geschikte keuze is. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat zeker de schanskorf schuttingen met stenen erg zwaar zijn. Daardoor zijn ze wel wat lastiger om te plaatsen. Het is even flink aanpakken, vooral als je met stenen gaat werken. We kunnen echter niet nalaten om te benadrukken, dat je daarna wel een prachtige schutting hebt. Een schanskorf schutting is een echte eyecatcher, waarmee je je tuin tegelijkertijd uniek maakt.

Materialen en benodigdheden

Voor de materialen en benodigdheden voor het maken van een fraaie schanskorf schutting moet je bij De Jong Hout & Staalhandel zijn. Hier vind je vrijwel alles wat je nodig hebt voor het vervaardigen van dit ‘kunstwerk’ voor in je tuin. In het assortiment van deze webwinkel vind je een aparte sectie, speciaal voor deze schuttingen. Ontdek bijvoorbeeld onze kwalitatieve staalmatten die bedoeld zijn voor duurzaam gebruik in je tuin. Wil je meerdere schanskorven maken, dan heb je recht op staffelkorting. Vervolgens heb je ook geïmpregneerde schuttingpalen of hardhouten schuttingpalen nodig voor het vastzetten van de schanskorven. Vergeet niet om deze palen vast te zetten in de grond met behulp van snelbeton. Daarnaast vind je in het assortiment ook de nodige bevestigingsbeugels en gaasverbinders terug. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met de vakmensen van De Jong Hout & Staalhandel.

Hoe maak je schanskorf schuttingen?

Ga je de uitdaging aan om zelf een schanskorf schutting te maken? Dan hebben we hier enkele tips voor je. Doordat deze schutting zwaar is raden we je aan om de schuttingpalen in ieder geval vast te zetten in snelbeton, zoals we hierboven al benadrukten. Daarnaast is het ook een aanrader om een betonnen band te leggen tussen de palen. Hiermee voorkom je dat de vulling van de draadmatten wegzakt. Het is ook belangrijk om de schanskorf te verstevigen met behulp van gaasverbinders of afstandshaken. Hiermee voorkom je dat de schanskorf schutting onder invloed van het gewicht gaat uitzakken. Let bij het kiezen van het vulmateriaal goed op de grootte van bijvoorbeeld de stenen. Heeft jouw schanskorf mazen van 5x5 cm? Dan moeten de stenen in ieder geval groter zijn dan dat.

Aan de slag!

Begint het al te kriebelen en wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag? Waar wacht je nog op? Bestel direct alle benodigdheden in de webshop van De Jong Hout & Staalhandel. We beschikken over een praktische bezorgservice, zodat je alles binnen 6 werkdagen voor de deur hebt staan! Binnen no-time kun je genieten van je zelfgemaakte schanskorf schutting.