Schanskorf schutting

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

Een schanskorf schutting is een type schutting dat bestaat uit metalen gaasmanden, ook wel schanskorven genoemd, gevuld met stenen of andere decoratieve materialen zoals houtsnippers of glasbrokken. De gaasmanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en kunnen op maat worden gemaakt om aan de specifieke eisen van een tuin te voldoen. Wil je echt een keer iets anders dan de bekende houten schutting? Dan is een stoere schutting met schanskorven met hout misschien wel iets voor jou. Kom erachter of dit bij jou past en ontdek het assortiment van De Jong Hout & Staalhandel.

In de kijker: de schanskorf schutting

De schanskorf erfafscheidingen zijn de ware blikvangers onder de schuttingen. Ze worden vervaardigd van steenkorven, die ook wel schanskorven worden genoemd. Deze zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, zodat ze goed bestand zijn tegen de weersinvloeden en jarenlang meegaan. Deze gaaspanelen vul je vervolgens met stenen. In sommige gevallen worden ze ook weleens gevuld met boomschors voor een extra natuurlijke uitstraling. Houd je wel van stoere, robuuste en tegelijkertijd stijlvolle elementen in je tuin? Dat is een schanskorf schutting vast iets voor jou.

Waarvoor worden schanskorven gebruikt?

Het mooie aan schanskorven is dat je ze op veel manieren kunt toepassen. Houd je van lekker buiten zijn in je eigen tuin? En voel je je het prettigste in een natuurlijke omgeving? Dan helpen deze elementen je om dat gemakkelijk te bereiken. Je kunt een schanskorf schutting op veel manieren toepassen. Je kunt ze heel praktisch gebruiken als schutting, maar ook om hier en daar de vormgeving van je tuin te verfraaien. Wil je meer privacy op je terras? Ook dan kun je daarlangs schanskorven plaatsen.

Voordelen van een schanskorven schutting

Een schanskorf schutting biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele houten schuttingen. Zo is een schanskorf schutting duurzamer en onderhoudsvriendelijker dan een houten schutting. Daarnaast biedt een schanskorf schutting een natuurlijke uitstraling, waardoor deze goed past bij tuinen met een natuurlijk karakter. Een ander voordeel van een schanskorf schutting is dat deze een geluidswerende en privacy biedende functie kan hebben. Een schanskorf schutting is daarnaast ook geschikt als decoratief element in de tuin. De gaasmanden kunnen gevuld worden met verschillende soorten stenen en materialen, waardoor er een unieke en persoonlijke uitstraling gecreëerd kan worden. Al met al biedt een schanskorf schutting dus verschillende voordelen ten opzichte van traditionele houten schuttingen en kan deze een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin.

Hoe zit het met de nadelen?

Een schanskorf schutting is een schutting met een wow-factor. Het klinkt allemaal geweldig, nietwaar? Zijn er dan ook nadelen verbonden aan deze schuttingen? Eigenlijk zijn dit er niet veel. Wat eventueel een nadeel kan zijn, is dat het niet de voordeligste oplossing is. Het hangt dus van je budget af of dit een geschikte keuze is. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat zeker de schanskorf schuttingen met stenen erg zwaar zijn. Daardoor zijn ze wel wat lastiger om te plaatsen. Het is even flink aanpakken, vooral als je met stenen gaat werken. We kunnen echter niet nalaten om te benadrukken, dat je daarna wel een prachtige schutting hebt. Een schanskorf schutting is een echte eyecatcher, waarmee je je tuin tegelijkertijd uniek maakt.

Materialen en benodigdheden

Voor alle materialen en benodigdheden voor het maken van jouw schanskorf schutting ben je bij De Jong Hout & Staalhandel aan het juiste adres! Hier vind je vrijwel alles wat je nodig hebt om deze schutting te plaatsen. Wil je meerdere schanskorven maken? Dan heb je zelfs recht op staffelkorting! Voor het vastzetten van je schanskorven schutting heb je ook geïmpregneerde schuttingpalen of hardhouten schuttingpalen nodig. Hiermee zet je de schanskorven goed vast. In ons assortiment vind je ook de nodige bevestigingsbeugels en gaasverbinders, die handig zijn voor het plaatsen van je schutting.

Hoe maak je schanskorf schuttingen?

Ga je de uitdaging aan om zelf een schanskorf schutting te maken? Dan hebben we hier enkele tips voor je. Doordat deze schutting zwaar is raden we je aan om de schuttingpalen in ieder geval vast te zetten in snelbeton, zoals we hierboven al benadrukten. Daarnaast is het ook een aanrader om een betonnen band te leggen tussen de palen. Hiermee voorkom je dat de vulling van de draadmatten wegzakt. Het is ook belangrijk om de schanskorf te verstevigen met behulp van gaasverbinders of afstandshaken. Hiermee voorkom je dat de schanskorf schutting onder invloed van het gewicht gaat uitzakken. Let bij het kiezen van het vulmateriaal goed op de grootte van bijvoorbeeld de stenen. Heeft jouw schanskorf mazen van 5x5 cm? Dan moeten de stenen in ieder geval groter zijn dan dat.

Aan de slag!

Begint het al te kriebelen en wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag? Waar wacht je nog op? Bestel direct alle benodigdheden in de webshop van De Jong Hout & Staalhandel. We beschikken over een praktische bezorgservice, zodat je alles binnen 6 werkdagen voor de deur hebt staan! Binnen no-time kun je genieten van je zelfgemaakte schanskorf schutting.

Schanskorf schutting kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Begint het al te kriebelen en wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag? Waar wacht je dan nog op! Bestel direct alle benodigdheden in de webshop van De Jong Hout & Staalhandel. We beschikken over een praktische bezorgservice, zodat je alles binnen 6 werkdagen voor de deur hebt staan! Binnen no-time kun je genieten van je zelfgemaakte schanskorf schutting. Heb je meer hulp nodig? Via onze klantenservice zijn wij goed bereikbaar, maar ook via ons e-mailadres of het contactformulier op de website kan je contact met ons opnemen. Waar wacht jij nog op? Begin nu met het plaatsen van jouw hout beton schutting met de producten van De Jong Hout & Staalhandel!