Douglas hout is al jarenlang enorm populair, omdat het zo veelzijdig in te zetten is. Denk bijvoorbeeld aan duurzame tuinafscheidingen, overkappingen of andere sfeervolle objecten voor in je tuin. Het spreekt dan ook voor zich dat deze houtsoort niet in het assortiment van De Jong Hout & Staalhandel mag ontbreken. Ons hout is van de hoogst mogelijke kwaliteit en daarnaast kunnen we je altijd gunstige prijzen en leveringstijden garanderen.

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is een houtsoort met unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat je er gemakkelijk mee aan de slag kunt. Het is een soort naaldhout die tot de hardste soorten van Europa behoort. Daarom is het hout ook uitermate geschikt voor palen en balken en weet je zeker dat je stevigheid in huis haalt. Bovendien is Douglas hout ook nog eens gunstig geprijsd, in vergelijking met andere soorten hardhout.

De levensduur van Douglas hout

Vaak wordt, onterecht, gedacht dat Douglas hout niet zolang meegaat, omdat het relatief goedkoop is. Maar Douglas hout gaat juist lang mee, je hebt er tussen de 10 en 15 jaar plezier van. Om ervoor te zorgen dat je de levensduur zo lang mogelijk rekt is het verstandig het hout te behandelen. Dit is met name aan te raden als je het buitenshuis gebruikt. Regen, wind, zon en andere weersomstandigheden hebben namelijk invloed op de kwaliteit en de kleur van het hout als je het niet goed behandelt. De juiste impregneermiddelen en goede beits kun je uiteraard ook bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel.

Het uitgebreide aanbod van De Jong Hout & Staalhandel

Bij ons kun je terecht voor een breed scala aan producten van Douglas hout. Hieronder sommen we de belangrijkste producten op, maar kijk ook zeker even verder op deze pagina.

Zweeds rabat

De bekende overlappende planken, die je ongetwijfeld wel eens hebt gezien heten Zweeds rabat. Ze worden vaak gebruikt voor schuttingen, gevelbekleding en veranda’s of overkappingen. In onze webshop vind je niet alleen Zweeds rabat van Douglas hout, maar ook van vurenhout. Wil je zwarte planken? Die kun je bij ons ook vinden!

Douglas palen

Vanwege de stevigheid van het hout wordt het ook veel voor palen gebruikt. Wil je bijvoorbeeld je eigen overkapping of veranda bouwen? Dan wil je die ondersteunen met stevige palen en Douglas hout is daar perfect voor! Ook voor schuttingen worden deze palen vaak gebruikt.

Douglas balken

Ook voor de constructie van Douglas houten bouwwerken in je tuin ben je bij ons aan het juiste adres. Je vindt stevige balken in diverse afmetingen en uitvoeringen. Zo heb je voor de balken ook de optie om voor zwart te gaan en kun je kiezen voor geïmpregneerd hout.

Douglas planken

De Douglas planken tot slot zijn ideaal om je schutting mee te maken, of je het nou met Zweeds rabat wil doen, of op de ‘regulier’ manier. Ook voor meubels worden deze planken vaak gebruikt. Wil je dus een mooie loungeset maken, of een handig bankje voor in je tuin? Dan bestel je je planken bij De Jong Hout & Staalhandel.

Overige producten

Naast bovenstaande producten hebben we ook nog het volgende voor je in huis. Met ons totale Douglas assortiment heb je niet alleen genoeg hout, maar ook materialen en hulpmiddelen om het te plaatsen en te onderhouden. Wel zo handig!

- Geschaafd Douglas hout
- Zwart Douglas hout
- Douglas gevelbekleding
Douglas dakbeschot
-
Douglas deuren
-
Douglas ramen
-
Verandahekken
-
Douglas Louvre
- Toebehoren en onderhoudsmiddelen

Houdt rekening met het volgende

Douglas hout is een unieke houtsoort en brengt vanzelfsprekend enkele unieke aspecten met zich mee. Wij vertellen je dan ook graag meer over waar je nu allemaal precies rekening mee moet houden, zodat je precies weet hoe je uiteindelijk met dit hout aan de slag moet gaan. Bekijk hieronder een overzicht van de meest belangrijke factoren:

- Het hout kan kopscheuren bevatten. Douglas hout scheurt van nature snel bij het drogen en ons Zweeds rabat en bewerkt Douglas wordt, evenals de veilingdelen, gedroogd voordat het bewerkt wordt.

- Het vers gezaagde hout kan splinters en stukjes wankant bevatten.

- De grofheid van deze houtsoort zorgt ervoor dat het hout kan torderen of kromtrekken. Dit komt vooral voor bij kleinere/dunnere kopmaten of bij lange lentes. Verwerk het hout snel om dit te voorkomen. Ook blootstelling aan de zon helpt hierbij.

- Douglas hout is een naaldhout soort die noesten bevat die los kunnen laten en het kan harsplekken bevatten.

- Het hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat het hout wat overlengte heeft bij levering of niet helemaal haaks is afgekort.

Realiseer je eigen houten (buiten)projecten

Met Douglas hout zijn de mogelijkheden in principe eindeloos. Ieder (houten) project wat je in gedachte hebt valt in principe te realiseren met deze houtsoort. Uiteraard profiteer hierbij dat je kunt rekenen op een uitstekende duurzaamheid, waardoor je verzekerd bent van een lange levensduur van je gerealiseerde projecten. Daarnaast is het hout eenvoudig te bewerken, waardoor je tegen weinig problemen zal oplopen tijdens het bouwen van je projecten. Tel hier de prachtige uitstraling van het hout nog bij op en het mag duidelijk zijn dat het kiezen voor Douglas hout een absolute aanrader is.

De eindeloze mogelijkheden met Douglas hout

Met Douglas hout zijn de mogelijkheden eindeloos. Ieder (houten) project dat je in gedachten hebt valt in principe te realiseren met deze houtsoort. Je eindproduct gaat bovendien lang mee, dankzij de lange levensduur en stevigheid van het hout. Douglas hout is eenvoudig te bewerken, waardoor je tegen weinig problemen zal oplopen tijdens het bouwen van je projecten. Tel hier de prachtige uitstraling van het hout nog bij op en het mag duidelijk zijn dat het een absolute aanrader is.

De grootste voordelen

Er zijn vele redenen te bedenken om Douglas hout te bestellen. Dit zijn de grootste voordelen:

- Duurzaam;
- Beschikt over een aantrekkelijk, rustiek karakter;
- Kan eenvoudig worden bewerkt;
- Is verkrijgbaar in langere lengtes.

Douglas hout kopen

Wil je Douglas hout bestellen? Dan doe je dat natuurlijk bij De Jong Hout & Staalhandel. Wij komen zo snel mogelijk met onze eigen bezorgservice bij je langs en leveren jouw hout op locatie af. Eventueel is het ook mogelijk om het hout op te halen bij ons magazijn in Achterberg. Geef dit door tijdens het bestelproces en dan zorgen wij ervoor dat de bestelling voor je klaarligt.

Veelgestelde vragen over Douglas hout

Waarom Douglas hout kopen bij De Jong Handelsonderneming?

Douglas hout kopen bij De Jong Handelsonderneming staat garant voor hout van de hoogste mogelijke kwaliteit. In combinatie met onze gunstige prijzen en levertijden kan je binnen no-time aan de slag met het realiseren van jouw projecten.

Hoe lang gaat Douglas hout mee?

Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout onbehandeld wel 10 tot 15 jaar lang mee kan gaan. Wanneer je ervoor kiest om het hout te behandelen kan je de levensduur verlengen tot meer dan 20 jaar.

Wat zijn de eigenschappen van Douglas hout?

Douglas hout staat bekend als één van de meest harde Europese naaldhoutsoorten en zal tijdens het drogen nog harder worden. Het beschikt over een fijne tot matige nerf en is eenvoudig te bewerken. Houdt er wel rekening mee dat onbehandeld Douglas hout na verloop van tijd zal vergrijzen. Dit is te voorkomen door het hout te impregneren.

Waar gebruik je Douglas hout voor?

Met Douglas hout is het in principe mogelijk om ieder (houten) project wat je in gedachte hebt te realiseren. De eenvoudige bewerkbaarheid, de duurzaamheid en de prachtige uitstraling zorgen ervoor dat deze houtsoort een absolute aanrader is voor iedereen die met hout aan de slag wilt gaan.