Vlechtgereedschap - betonscharen en vlechttangen

Filters
7 ProductenPagina 1 van 1

Toe aan een (nieuwe) betonschaar of vlechttang? Onderstaande vlechtgereedschappen kunnen wij direct uit voorraad meeleveren met je bekisting en betonstaal. Wij leveren alleen de professionele gereedschappen zoals de HIT betonschaar, ook wel boutenschaar genoemd en vlechttangen van Knipex.

Als je op zoek bent naar een krachtig gereedschap om beton te snijden, dan is een betonschaar precies wat je nodig hebt. Deze robuuste en krachtige tool is speciaal ontworpen voor het nauwkeurig en efficiënt knippen van betonijzer en andere stalen materialen. Of je nu een professionele aannemer bent, een doe-het-zelver of werkzaam bent in de bouwsector, een betonschaar is een onmisbaar gereedschap voor verschillende toepassingen.

Veelzijdigheid betonschaar

Een betonschaar is niet alleen geschikt voor het snijden van betonijzer, maar kan ook worden gebruikt voor het knippen van andere materialen, zoals staaldraad, gaaspanelen, kettingen en meer. Dankzij de stevige handgrepen en de scherpe snijmessen kun je met gemak dikke en harde materialen doorknippen. Of je nu bezig bent met een bouwproject, het aanleggen van een afrastering of het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden, een betonschaar biedt de kracht en precisie die je nodig hebt.

Kenmerken en functies betonschaar

Voordat je een betonschaar aanschaft, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde kenmerken en functies. Een betonschaar heeft meestal lange handgrepen om voldoende hefboomkracht te bieden, waardoor je met minimale inspanning kunt knippen. Daarnaast zijn de snijmessen gemaakt van gehard staal om duurzaamheid en scherpte te garanderen. Ook is het handig om te letten op de maximale snijdiameter van de betonschaar, zodat je zeker weet dat deze geschikt is voor de materialen die je wilt knippen.

Verschil betonschaar en vlechttang

Een vlechttang wordt gebruikt voor het vlechten van wapeningsstaal. Het is een tang met speciale bekken die ontworpen zijn om betonijzerstaven bij elkaar te houden en ze stevig met elkaar te verbinden. Met een vlechttang kun je het vlechtdraad gemakkelijk rond de betonijzerstaven wikkelen en vastzetten, waardoor de wapening op zijn plaats blijft tijdens het storten van het beton. Een betonschaar heeft een andere functie. Het is een tang met scherpe snijbekken die speciaal ontworpen zijn om betonstaal te knippen. Betonstaal is dikker en sterker dan gewoon staaldraad, en een betonschaar is in staat om dit materiaal efficiënt en nauwkeurig door te knippen.

Vlechtdraad

Bij betonconstructies is vlechtdraad een onmisbaar element. Het wordt gebruikt om betonijzer op de juiste plaatsen te verbinden en te versterken. Vlechtdraad, ook wel bekend als binddraad of bouwstaalbinddraad, is een flexibel en sterk draad dat gebruikt wordt voor het vlechten en vastzetten van de wapening in betonconstructies. Het wordt handmatig gewikkeld rond de betonijzerstaven om ze stevig op hun plaats te houden en ervoor te zorgen dat ze de gewenste vorm behouden tijdens het storten van het beton. Vlechtdraad zorgt voor een solide en duurzame betonconstructie en is een essentieel onderdeel bij het leggen van funderingen, vloeren, wanden en andere betonstructuren.

Betonschaar kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Een kwalitatieve betonschaar kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!