Okoume multiplex gegrond

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Ben je op zoek naar hoogwaardig Okoume multiplex voor jouw bouw- of timmerproject? Zoek dan niet verder dan De Jong Hout & Staalhandel! Als betrouwbare leverancier van bouwmaterialen bieden wij een breed assortiment Okoume multiplexplaten van uitstekende kwaliteit. Onze Okoume multiplexplaten zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Okoume hout staat bekend om zijn uitstekende stabiliteit en weerbestendigheid, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Okoume multiplex biedt talloze mogelijkheden voor verschillende projecten. Het is een ideaal materiaal voor meubels, kasten, wandbekleding, en nog veel meer. Met zijn gladde oppervlak en natuurlijke uitstraling kan Okoume multiplex gemakkelijk worden bewerkt en afgewerkt naar jouw wensen.

Kenmerken Okoume multiplex gegrond

Okoume multiplex, ook wel gegrond genoemd doordat het een grondlaag bevat, komt van de boom Aucoumea Klaineana, die in tropisch West-Afrika groeit. Het hout dat we hier gebruiken voor Okoume multiplex platen is voornamelijk afkomstig uit het land Gabon. En vooral in Frankrijk en in Marokko wordt het hout verwerkt tot de multiplexplaten. Opvallend aan dit hout is vooral de rossige kleur. Daarnaast is het ook niet zo zwaar, maar tegelijkertijd wel heel sterk. Dat zijn prettige kenmerken voor materialen in de bouw. Een ander uniek kenmerk van dit hout is dat het heel gelijkmatig is, waardoor het een mooie, rustige uitstraling heeft. Okoume multiplex kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Toepassing Okoume multiplex

Ben je op zoek naar plaatmateriaal voor het afwerken van betimmeringen buitenshuis? Dan kun je eigenlijk niet om Okoume multiplex heen. Deze houtsoort is hier namelijk bij uitstek geschikt voor. Het hout is watervast verlijmd, licht en sterk. Het grootste deel van de buitenbetimmeringen in ons land worden uitgevoerd met multiplex gegrond. Je kunt hierbij onder meer denken aan het betimmeren van de zijkanten van dakkapellen, voor boeidelen, borstweringen van kozijnen, het afwerken van overkappingen en voor dakrandoversteken. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken voor fineer, vanwege de gelijkmatigheid van het hout. Vooral de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding maakt deze platen populair.

Okoume multiplex 18mm

Een populaire afmeting is de Okoume multiplex 18 mm. Bij De Jong Hout & Staalhandel vind je een mooi variant Okoume multiplex primed 18mm FSC van 122 x 250 centimeter. Maar dat is natuurlijk niet de enige:

- 10 mm FSC - 122 x 250 centimeter
- 12 mm FSC - 122 x 250 centimeter
- 15 mm FSC - 122 x 250 centimeter

Okoume multiplex verven

De Okoume multiplex verven is heel makkelijk. Het is wel belangrijk om eerst de gaten voor het boren en de zaagranden te behandelen met de randsealer. Vervolgens moet je de platen licht ontvetten en opschuren. Daarna kun je de verf gemakkelijk in één laag aanbrengen. De afwerking van de Okoume multiplex is dus vrij eenvoudig en ook voordelig omdat je niet heel veel verf nodig hebt.

Duurzaamheid Okoume multiplex

Het is mogelijk om platen van Okoume te bestellen met een FSC milieucertificering. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een internationaal keurmerk dat strenge voorwaarden stelt aan duurzaam en sociaal bosbeheer. Een ander voordeel van de okoume multiplexplaat Primed FSC is dat je 20 jaar garantie hebt op de laminatie.

Okoume multiplex kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Een plaat van Okoume multiplex kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!