Okoume multiplex gegrond

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Elke houtsoort en elk plaatmateriaal heeft zijn eigen kenmerken, zo ook okoume multiplex. De ene plaat is uitstekend voor binnenshuis, terwijl je voor klussen buiten weer beter een andere materiaalsoort kunt gebruiken. We vertellen je meer over de kwaliteiten van deze houtsoort en de vele toepassingen van dit plaatmateriaal. Is dit wat je zoekt? Je kunt de platen eenvoudig online bestellen.

Kenmerken van de houtsoort okoume

Okoume hout komt van de boom Aucoumea klaineana, die in tropisch West-Afrika groeit. Het hout dat we hier gebruiken voor okoume multiplex platen is vooral afkomstig uit het land Gabon. Vooral in Frankrijk en in Marokko wordt het hout verwerkt tot de multiplexplaten. Opvallend aan dit hout is vooral de rossige kleur. Daarnaast is het ook niet zo zwaar, maar tegelijkertijd wel heel sterk. Dat zijn prettige kenmerken voor materialen in de bouw. Een ander uniek kenmerk van dit hout is dat het heel gelijkmatig is, waardoor het een mooie, rustige uitstaling heeft. Okoume multiplex kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Voor de perfecte afwerking van buitenbetimmeringen

Ben je op zoek naar plaatmateriaal voor het afwerken van betimmeringen buitenshuis? Dan kun je eigenlijk niet om okoume multiplex heen. Deze houtsoort is hier namelijk bij uitstek geschikt voor. Het hout is watervast verlijmd, licht en sterk. Het grootste deel van de buitentimmeringen in ons land worden uitgevoerd met multiplex van okoume. Je kunt hierbij onder meer denken aan het betimmeren van de zijkanten van dakkappelen, voor boeidelen, borstweringen van kozijnen, het afwerken van overkappingen en voor dakrandoverstekken. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken voor fineer, vanwege de gelijkmatigheid van het hout. Vooral de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding maakt deze platen populair.

Behandeld okoume hout bestellen

De Jong Hout & Staalhandel levert onder meer Okoume multiplex Primed. Hoewel okoume al de eigenschap heeft dat het fijn en glad is, zijn deze platen nog gladder. Ze zijn namelijk ultra glad voorgelakt. De platen beschikken over een afdichtende laag van UV-mastiek en een witte grondlak op waterbasis van 80 micron. Het perfect afwerken van betimmeringen is hierdoor geen kunst meer. Het is ook mogelijk om platen van okoume te bestellen met een FSC milieucertificering. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een internationaal keurmerk dat strenge voorwaarden stelt aan duurzaam en sociaal bosbeheer. Een ander voordeel van de okoume multiplexplaat Primed FSC is dat je 20 jaar garantie hebt op de laminatie.

Gemakkelijk te verven

Bij het kiezen van plaatmateriaal is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan de eigenschappen van het materiaal. Hoe lang gaat het mee en hoe milieuvriendelijk is het. Dat zit bij okoume multiplex primed wel goed kunnen wij je vertellen. Wat ook goed zit, is dat de platen gemakkelijk te verven zijn. Voordat je daarmee aan de slag gaat is het essentieel om de gaten voor het boren en de zaagranden te behandelen met een randsealer. Als dat gebeurd is, hoef je de platen slechts licht te ontvetten en op te schuren. Daarna kun je de verf gemakkelijk in één laag aanbrengen. De afwerking van okoume multiplex is dus heel eenvoudig en ook nog eens voordelig, want je hebt er minder verf voor nodig dan bij andere houtsoorten.

Hoe werkt plaatmateriaal online bestellen?

Voor het perfecte plaatmateriaal voor jouw klus of betimmering hoef je de deur niet uit. De praktische webshop van De Jong Hout & Staalhandel heeft alles wat je zoekt. Hier vind je ook okoume multiplex in diverse uitvoeringen, diverse afmetingen en vele diktes. Kies hier precies uit wat je nodig hebt. Denk ook aan het bestellen van een randsealer, zodat je in één keer alles in huis hebt om deze klus te klaren. In de webshop zie je meteen of het product dat je wenst op voorraad is. Als dat het geval is, dan heb je je bestelling binnen 6 dagen in handen. Je mag het ook zelf op komen halen. Daarvoor selecteer je tijdens het bestellen van okoume multiplex een geschikt afhaalmoment.