Boomschorsmatten - diverse afmetingen

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1
Boomschorsmat H100 x L300 cm
Boomschorsmat H100 x L300 cm
35,0042,35Incl. btw
Boomschorsmat H175 x L300 cm
Boomschorsmat H175 x L300 cm
61,2574,11Incl. btw
Boomschorsmat H200 x L300 cm
Boomschorsmat H200 x L300 cm
70,0084,70Incl. btw

Boomschorsmatten zijn de ideale keuze wanneer u op zoek bent naar een manier om een natuurlijke, duurzame en milieuvriendelijke tuinafscheiding te creëren. De matten in ons assortiment zien er chique uit en zijn gemaakt van hoogwaardige, dubbele repen boomschors. Doordat de boomschors aan elkaar is geweven door middel van gegalvaniseerd ijzerdraad zijn de matten vrijwel zichtdicht. Hierdoor kunt u in uw tuin genieten van uw welverdiende privacy. Bekijk ons complete assortiment hierboven.

Wat zijn boomschorsmatten

Boomschorsmatten zijn, niet geheel verrassend, gemaakt van boomschors. Voor het maken van de matten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van niet-brokkelende boomschorsrepen van hoge kwaliteit. Zodra de boomschors is gesneden vanuit de boombast worden deze aan elkaar gebonden door middel van ijzerdraad. In ons assortiment hebben wij matten in verschillende afmetingen.

De matten in ons assortiment zijn volledig natuurlijk. Dit betekent dat de matten gemaakt zijn van 100% natuurlijke boombast. Hiernaast zijn de matten onbehandeld, zodat het milieu geen last ondervindt tijdens de productie van de matten. Wist u dat het gebruik van natuurlijke matten, zoals wilgenmatten, heidematten en boomschorsmatten wordt aangeraden door verschillende milieu instanties? Dit komt doordat de productie van de matten niet alleen op een verantwoordelijke manier gebeurd, maar daarnaast dragen de matten ook bij aan de natuurlijke omgeving in uw tuin. Boomschorsmatten zijn ideaal voor vogels, vlinders en insecten. Wilt u ook genieten van een natuurlijke tuin? Kies dan voor deze geweldige optie.

De levensduur van een boomschorsmat

Gemiddeld bedraagt de levensduur van boomschorsmatten zo’n 5 tot 8 jaar. Echter is het wel van groot belang dat u de matten op de juiste manier bevestigd. Een boomschorsmat dient zo droog mogelijk gehouden te worden en daardoor kan het helpen om de matten nooit rechtstreeks op de grond te plaatsen. Wanneer de matten direct op de grond geplaatst worden is het mogelijk dat ze worden aangetast door de vochtige ondergrond.

Houdt hiernaast rekening mee met het feit dat een boomschorsmat gemakkelijk schade kan oplopen door de wind. Ondanks dat wij het niet aanraden om de mat direct op de grond te plaatsen, is het wel belangrijk dat u de mat op een aantal plekken goed vastzet met de ondergrond. Dit zorgt namelijk voor extra stevigheid.

Het plaatsen van de mat

Zoals u hierboven al even heeft kunnen lezen is een goede bevestiging van groot belang voor de levensduur van de boomschorsmatten. Het bevestigen van een boomschorsmat aan een schutting is erg eenvoudig door gebruik te maken van tie-wraps. Wij raden het aan om de boomschorsmat om de 70 centimeter verticaal en om de 20 centimeter horizontaal te bevestigen aan de schutting. Merkt u dat uw mat te breed of te hoog is voor uw schutting? Dan kunt u deze gemakkelijk zelf op maat knippen door gebruik te maken van een heggenschaar of decoupeerzaag. Heeft u behoefte aan meer informatie over het plaatsen van de matten? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies op maat.

Neem contact met ons op

Een boomschorsmat is een veelzijdig product dat gebruikt kan worden voor het creëren van natuurlijke en duurzame tuinafscheidingen. Toch is het altijd mogelijk dat u vragen heeft over dit product. In dat geval is het altijd mogelijk om contact op te nemen met onze klantenservice. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0317 – 35 82 28 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Voor meer informatie over boomschorsmatten bent u bij ons aan het juiste adres.