Strokenfundering - Strook en poerwapening in diverse afmetingen op voorraad

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Wanneer je een solide basis wilt creëren voor je bouwproject, is het belangrijk om de juiste funderingsmethode te kiezen. Een veelgebruikte en effectieve methode is de strokenfundering, ook wel poerwapening genoemd. De Jong Hout & Staalhandel legt je graag alles uit over wat je moet weten over de strokenfundering. Je kunt deze overigens makkelijk bij ons bestellen!

Zo werkt een strokenfundering

Een strokenfundering is een vorm van fundering die voornamelijk wordt toegepast bij kleinere constructies, zoals woningen en kleine gebouwen. Het is een horizontale betonnen constructie die in de grond wordt gestort en dient als basis voor de dragende muren van het gebouw. De strokenfundering bestaat uit betonnen stroken die onder de belastende muren worden geplaatst.

Voordelen fundering op staal

Strokenfundering biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere funderingsmethoden. Ten eerste is het relatief eenvoudig en kosteneffectief om te bouwen. Het vereist geen complexe bekisting of grondverzet, waardoor de bouwkosten worden verminderd. Daarnaast zorgt een strokenfundering voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht van het gebouw, waardoor de belasting op de grond wordt verspreid en de kans op verzakkingen wordt verminderd. Bovendien is een strokenfundering geschikt voor verschillende grondsoorten en kan het goed worden aangepast aan specifieke bouwomstandigheden.

Toepassingen poerwapening

Strokenfundering wordt veel gebruikt bij de bouw van woningen, aanbouwen, schuren en andere kleine gebouwen. Het is een geschikte funderingsmethode voor constructies met dragende muren die op korte afstand van elkaar staan. Door het gebruik van strokenfundering kunnen deze muren stevig worden ondersteund en kunnen eventuele belastingen gelijkmatig worden verdeeld. Het is belangrijk om de afmetingen en positionering van de strokenfundering zorgvuldig te plannen en te berekenen om een stabiele en veilige constructie te garanderen.

Afmetingen strokenfundering

Speciaal voor strookfunderingen heeft de Jong wapeningsstaal in diverse breedtes stroken in het assortiment. De ideale oplossing om eenvoudig en snel wapening in een funderingsstrook aan te brengen. Aan 1 zijde zijn de stroken voorzien van een stekeind t.b.v. de overlap. Standaard strookwapening bespaart u veel tijd aan knipwerk, maar resulteert ook in een minimale hoeveelheid knipafval. Alle onderstaande stroken hebben een werkende lengte van 3,15 meter.


Afmetingen prefab wapeningskorf

Bovenstaande geld ook voor de prefab wapeningskorven t.b.v. de opstorts. De korven hebben een beugelmaat van 23 x 23 cm. Ze zijn standaard voorzien van 4 stekken Ø12 met een pootje van 20 cm. De beugels zijn van Ø8mm en zitten gelast om de 20 cm. De poeren zijn standaard verkrijgbaar in de hoogte 70 en 90 cm. Uiteraard kunnen wij op aanvraag ook andere afmetingen maken.

strokenfundering kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Kwalitatieve strokenfundering kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!