EPS Isolatie

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

EPS isolatie is kort gezegd de meest toegepaste vorm van isolatie voor onder betonnen vloeren. Dat is niet voor niets, want deze materiaalsoort brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt er heel praktisch, vlot en gemakkelijk mee werken. We zullen je hier nog veel meer over dit isolatiemateriaal vertellen. Om wat voor materiaal gaat het hier precies? Is het ook voor jouw bouwproject de beste oplossing? Je ontdekt snel of dit is wat je zoekt. Daarbij kun je hier ook gemakkelijk EPS isolatie online bestellen. Lees snel verder.

Betekenis EPS isolatie

De afkorting ‘EPS’ staat voor ‘Expanded Polystyrene’ oftewel ‘geëxpandeerd polystyreen’. Het staat ook wel beter bekend onder de benaming ‘piepschuim’ of ‘tempex’. Om beter de kwaliteiten van dit materiaal te begrijpen, vertellen we je hier kort hoe het wordt gemaakt. Zo worden isolatieplaten van EPS vervaardigd van polystyreenkorrels. Deze korrels worden in een mal geplaatst en verhit. Ze gaan zich hierdoor uitzetten of expanderen en kleven daardoor aan elkaar vast. In de EPS korrels ontstaan talloze luchtbelletjes die uit stilstaande lucht bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat circa 98% van EPS platen uit lucht bestaat? Het is dan ook niet verwonderlijk dat EPS isolatie ontzettend goed werkt.

Voordelen EPS platen

Stilstaande lucht is een van de beste isolatoren. Dat is nu juist precies waar het om draait bij EPS isolatie. Je kunt bijvoorbeeld isolatie aanbrengen met behulp van EPS isolatieplaten. De hoge mate van isolatie is geweldig, maar wat het werken met deze platen extra prettig maakt, is dat ze bijna niets wegen. Een interessant weetje is dat er voor het maken van een dergelijke isolatieplaat maar 2% grondstoffen nodig zijn. Dit draagt ook bij aan het feit dat EPS isolatie voordelig is. Andere voordelen van dit isolatiemateriaal is dat het duurzaam en milieuvriendelijk is. Het is zelfs 100% recyclebaar. Doordat het bovendien al meer dan 50 jaar gebruikt wordt heeft het ondertussen ook zijn bruikbaarheid wel bewezen, vooral als EPS vloerisolatie. Het is dus een betrouwbare materiaalsoort die zich in het verleden al keer op keer bewezen heeft.

Duurzaamheid EPS isolatie

Er is binnen onze samenleving vandaag de dag heel veel aandacht voor duurzaamheid. Ook binnen de bouw- en kluswereld is dit een belangrijk onderwerp. Wil je binnen jouw projecten ook de nadruk leggen op duurzaamheid, dan is het belangrijk om je te verdiepen in de eigenschappen van de materialen die je gebruikt. Hoewel EPS isolatie heel licht van gewicht is, is het tegelijkertijd heel sterk, waardoor het jarenlang meegaat. Een andere belangrijke eigenschap is, dat het geen vocht opneemt, waardoor de duurzaamheid nog eens extra wordt verlengd. Het materiaal blijft doen, waar het voor gemaakt is. Doordat het ongevoelig is voor vocht hoef je je niet druk te maken over schimmels en bacteriën die het materiaal mogelijk aantasten.

EPS vloerisolatie en PE-randstroken

Als we het over EPS vloerisolatie hebben, dan mag het onderwerp randisolatie ook niet ontbreken binnen deze context. Zo worden er tegenwoordig bijvoorbeeld bij vloeren PE-randstroken aangebracht bij het storten van het beton. Deze schuimbanden zorgen dan voor veel voordelen. Een van die voordelen is dat deze band de randen opvult die ontstaan na het krimpen van de gestorte betonvloer. Je voorkomt hiermee dus heel gemakkelijk kieren en naden. Doordat het materiaal veerkrachtig is, vormt het zich gemakkelijk naar de ruimte. Een ander voordeel van PE randisolatie is dat het contactgeluiden via de muur voorkomt. Je hoeft niet bang te zijn dat de schuimband zich vermengt met het beton, want er is geen sprake van korrelvorming.

Veelzijdige toepassing isolatie onder betonvloer

EPS isolatieplaten worden veelvuldig toegepast in de bouwsector vanwege hun veelzijdigheid. Naast vloerisolatie voor betonvloeren zijn ze ook ideaal voor het isoleren van andere oppervlaktes, zoals platte daken en gevels. Door hun lichte gewicht zijn de platen gemakkelijk te hanteren en te plaatsen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel grote als kleine projecten. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het gebruik van EPS isolatie draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat en helpt energiekosten te verlagen door het minimaliseren van warmteverlies.

Installeren EPS isolatie

Het installeren van EPS isolatie is relatief eenvoudig en kan door zowel professionals als handige doe-het-zelvers worden uitgevoerd. Allereerst is het belangrijk om het oppervlak waarop de isolatie wordt aangebracht, goed schoon en droog te maken. Vervolgens kunnen de EPS platen eenvoudig op maat worden gesneden met behulp van een scherp mes of een isolatiezaag. De platen kunnen dan nauwkeurig worden geplaatst en indien nodig aan elkaar worden bevestigd met behulp van isolatietape of speciale lijm. Bij het isoleren van vloeren is het aanbrengen van PE-randstroken belangrijk om kieren en naden te voorkomen. Het is ook aan te raden om de randen van de isolatie goed af te dichten om een optimale isolatieprestatie te bereiken. Door zorgvuldig en secuur te werk te gaan, kunnen zowel professionals als doe-het-zelvers rekenen op een efficiënte en duurzame isolatie van hun bouwprojecten met EPS isolatie.

Staffelkorting EPS vloerisolatie

Ben je op zoek naar de beste soort isolatie voor een betonvloer? Dan kun je rekenen op de uitstekende kwaliteiten van EPS isolatie. Je bestelt heel eenvoudig online alles wat je hiervoor nodig hebt bij De Jong Hout & Staalhandel. In het assortiment in de webshop vind je bijvoorbeeld pakketten met 5 EPS 100 isolatieplaten. Deze platen hebben de volgende afmetingen, 100x200x10 cm. Bestel je 5 van deze EPS isolatie pakketten, dan krijg je 10% korting. Als je 10 of meer van deze pakketten aanschaft krijg je 15% korting. Overige isolatiematerialen die hier verkrijgbaar zijn, zijn: bouwfolie, miofoam randisolatie en pur isolatieschuim. Wil je meer weten over EPS isolatie? Neem dan contact op met De Jong Hout & Staalhandel.

EPS isolatie kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Kwalitatieve EPS isolatie kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!