Betonpoeren

Filters
30 ProductenPagina 1 van 2
Handvat voor betonpoer - M16
Handvat voor betonpoer - M16
13,5016,34Incl. btw

Een veranda, schutting of schuur bouwen is in principe niet mogelijk zonder betonpoeren. Heb je hier wel al eens van gehoord, maar weet je niet precies wat het zijn? Of weet je niet goed waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan? Geen probleem, we helpen je hier graag verder met meer informatie over deze opwaai- en stormankers in de houtbouw. Bovendien kun je betonpoeren en overige hout- en bouwmaterialen gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen. Lees meer.

Wat zijn betonpoeren en waar dienen ze voor?

Ga je een houten schutting, schuur of veranda bouwen, dan wil je wel dat jouw constructie stevig staat in alle weersomstandigheden. Betonpoeren zijn dan precies wat je nodig hebt. Ze dienen als de basis van je constructie en zorgen ervoor dat wind er geen grip op krijgt. Andere toepassingen voor deze poeren is bijvoorbeeld het goed vastzetten van speeltoestellen in je tuin. Oftewel deze ankers zorgen ervoor dat jouw bouwwerk goed vaststaat in de grond en staat ‘als een huis’. Ga je een schutting zetten? Dan wordt elke schuttingpaal vastgezet op een betonnen sokkel, die vervolgens goed verankerd is in de grond. Hoe werkt dat precies?

Hoe plaats je deze ankers?

Voor het plaatsen van betonpoeren als fundament voor een houten constructie, graaf je eerst gaten op de plekken waar deze ‘ankers’ moeten komen. Vervolgens plaats je onder in het gat een funderingstegel om wegzakken te voorkomen. Het is belangrijk dat deze waterpas ligt. Je plaatst de betonpoer op de funderingstegel, op zo’n manier dat een gedeelte van de poer boven de grond uitsteekt. Hierop zet je een van de staanders. Vervolgens plaats je rond de poer snelbeton, zodat deze niet meer kan bewegen. De poeren van De Jong Hout & Staalhandel zijn uitstekend bestand tegen alle weersomstandigheden. Er bestaan diverse soorten betonpoeren. We lichten ze hieronder uit.

Goedkope betonnen sokkel

Betonnen poeren hoeven niet duur te zijn. Het is dan ook een investering die loont, want je krijgt er een extra stevige constructie voor terug. In het assortiment van De Jong Hout & Staalhandel vind je onder meer goedkope betonnen poeren (15/18 x 15/18 x 50 cm). Ze zien eruit als taps toelopende korte paaltjes. Deze zijn geschikt voor staanders van 10 x 10 cm, 12 x 12 cm en 15 x 15 cm. Een goede materiaalsoort voor deze palen is bijvoorbeeld Douglas hout. Op de betonpoer tref je een schroefhuls (M16). Je kunt hier een goedkope hoogteverstelling bij bestellen. Vergeet ook niet om een wegzakpreventie aan te schaffen, in de vorm van een stevige betontegel. Ook het storten van snelbeton rond de poer is onmisbaar voor een stevig staande constructie. De budget betonpoeren zijn overigens beschikbaar in grijs en antraciet.

Diverse soorten betonpoeren

De goedkope betonpoeren, die we hierboven bespraken, zijn voor vele constructies geschikt. Je kunt bij De Jong Hout & Staalhandel ook kiezen voor een betonnen sokkel die nog iets meer stevigheid biedt of die je vanwege zijn uitstraling mooier vindt. Zo tref je in het assortiment ook de rechte betonpoer Oud Hollands aan, met de afmetingen 15 x 15 x 60 cm of 20 x 20 x 60 cm. Beide zijn voorzien van een schroefhuls M16. Daarnaast vind je in de webshop ook nog een gladde betonpoer met vellingkanten in de maten 14 x 14 x 58 cm, 17 x 17 x 58 cm en 22 x 22 x 58 cm. Let op, want ook de bovenkanten van deze poeren hebben elk een andere maat. Gaat het om een kleine constructie die niet veel weegt? Dan kun je ook nog kiezen voor een lage betonpoer van slechts 10 cm.

Wat heb je nog meer nodig?

Met alleen een betonnen sokkel ben je er nog niet. De overige benodigdheden, voor het stevig bevestigen van de poeren in de grond en het bevestigen van de staanders, dien je apart erbij te bestellen. Denk daarbij onder meer aan de funderingstegels en hoogteverstellers. Is er bij de betonpoer geen anker ingestort, dan dien je hier losse ankers bij te bestellen. Wat ook niet mag ontbreken zijn de stelplaten. Er zijn stelplaten met een scharniermoer en met een losse moer. Dankzij een stelplaat kun je de palen op hoogte stellen. Een handvat voor de betonpoeren is ook erg praktisch. Hiermee kun je probleemloos de poeren plaatsen of verzetten. Tot slot zet je ook snelbeton en eventueel een betoncoating op je bestellijst. Met de coating kun je het verkleuren van de betonpalen voorkomen.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over wat de beste poeren van beton zijn, hoe je ze plaatst en wat je hiervoor allemaal nog meer nodig hebt? Aarzel dan niet en neem contact op met de vakmannen van De Jong Hout & Staalhandel. Je kunt natuurlijk ook gewoon direct je bestelling online doorgeven. Je hebt dan alle benodigdheden voor het plaatsen van betonpoeren binnen een week in huis.

Betonpoeren kopen

De beste betonpoeren kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!