Gaaspanelen

Filters
11 ProductenPagina 1 van 1

Al eens aan gaaspanelen gedacht als tuin- of erfafscheiding? Ook daarmee kun je op een doeltreffende en mooie manier je tuin afrasteren. Gaaspanelen zijn meer dan een ‘hekwerk’. Door ze op de juiste manier te plaatsen met de juiste afwerking, zullen ze ook prachtig staan. Wil je daar graag meer van weten? Dan ben je hier aan het juiste adres voor adviezen en tips. Daarbij kun je hier ook gelijk alle benodigdheden online bestellen. Lees snel verder.

Welke gaaspanelen kiezen voor in je tuin?

Gaaspanelen van goede kwaliteit zijn bijvoorbeeld gelast uit verzinkte gladde draad. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zoals 90 x 180 cm, 100 x 180cm, 180 x 180 cm en 200 x 300 cm. Daarnaast zijn er ook diverse maaswijdtes mogelijk. Welke panelen de beste keuze zijn, hangt af van de grootte van het oppervlak dat je wenst af te rasteren. De kwaliteit van de tuinafscheiding staat of valt niet alleen met de goede kwaliteit van de panelen, maar ook met de kwaliteit van de bevestigingsmaterialen die je hiervoor gaat gebruiken. Als alles klopt, dan zal je merken dat je er bovendien nauwelijks onderhoud aan hebt.

Gaat de draad niet roesten?

Een van de veelgehoorde vragen van mensen die eventueel geïnteresseerd zijn in gaaspanelen, is of de draad niet gaat roesten. De verzinkte, gladde draad van het gaaspaneel, dat je in het assortiment van De Jong Hout & Staalhandel tegenkomt, is van hoogwaardige kwaliteit. Soms kan er op de lange termijn een klein laagje roest tevoorschijn komen op de draadeinden, op de plek waar de punten gelast zijn. Dit vormt doorgaans geen probleem. Je kunt gewoon van je gaaspanelen blijven genieten. Ze hoeven niet meteen vervangen te worden. Tip: gebruik voor het vastzetten van de panelen RVS-schroeven met een AR-coating (antiroestcoating).

Welke palen zijn het beste?

Het monteren van een gaaspaneel is eigenlijk heel eenvoudig. Iedereen die een beetje handig is, zal deze klus met de juiste materialen van De Jong Hout & Staalhandel moeiteloos kunnen klaren. Een groot voordeel van gaaspanelen is, dat je hiermee veel gemakkelijker en sneller een erfafscheiding creëert, dan wanneer je bijvoorbeeld een schutting of een andere type omheining zou plaatsen. Gebruik voor het vastzetten van de panelen bij voorkeur hardhouten palen, bijvoorbeeld van Azobe of Angelim. Deze houtsoorten zijn geclassificeerd met een duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat ze optimaal bestand zijn tegen weersinvloeden. Ze gaan tussen de 20 tot 25 jaar mee. Ook vocht heeft geen grip op dit materiaal.

Waarop letten bij een gaaspaneel monteren?

Het is natuurlijk de bedoeling dat de tuinafscheiding zo stevig mogelijk staat. Door goede hardhouten palen te bestellen, heb je daarmee al een begin gemaakt. Om ervoor te zorgen dat de palen stevig in de grond staan, is het een aanrader om ze vast te zetten in beton. Daarvoor kun je sneldrogend cement gebruiken. Hiermee creëer je snel en gemakkelijk een stevig fundament voor je afrastering. Naast houten palen van de beste kwaliteit en cement heb je voor het bevestigen van de gaaspanelen speciale bevestigingsbeugeltjes nodig. Dit zijn verzinkte klemmetjes. Hoeveel je er per paneel nodig hebt, is afhankelijk van de hoogte. Zo heb je bijvoorbeeld voor een paneel van 2 meter hoog 3 tot 4 bevestigingsbeugels nodig.

Maar hoe zit het met de privacy?

Een afrastering met gaaspanelen biedt veel voordelen. Zo is het voordelig, gemakkelijk te plaatsen en het gaat lang mee. Een van de punten waarom veel mensen soms twijfelen over deze oplossing is de privacy. Echter, bestaan daar ook goede oplossingen voor. Je kunt de draadmatten bijvoorbeeld snel laten begroeien met klimplanten, waarmee je een prachtige ‘groene’ wand creëert. Wist je dat je bij De Jong Hout & Staalhandel ook kant-en-klare Hedera hagen kunt bestellen? Je geniet dan het hele jaar door van een groene tuinafrastering. Deze haag is bovendien winterhard. Het enige wat je hoeft te doen, is de haag eind juni en eind september een beetje bij te snoeien.

Tips voor een praktische en mooie tuinafrastering

Je kunt gaaspanelen voor allerlei toepassingen gebruiken. Je kunt een gaaspaneel bijvoorbeeld heel mooi combineren met een houten schutting of een bamboemat. Op die manier leg je een mooi accent en je kunt het paneel laten begroeien met en haag of andere mooie planten of bloemen. Misschien wil je de panelen combineren met een tuindeur? Ook dat is mogelijk. Daarnaast zijn deze gaaspanelen ook geschikt voor een lage afrastering, bijvoorbeeld voor de voortuin. Of wat dacht je van het omheinen van bloemperken, waar de hond niet doorheen mag dollen. Wil je misschien een kippenren in je tuin? Ook dan zijn deze draadmatten een goede oplossing.

Bestellen bij De Jong

Je kunt alle benodigdheden voor een perfecte tuinafscheiding gemakkelijk online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel. Hier ben je aan het juiste adres voor schuttingpalen in alle maten en van de beste houtsoorten, voor kwalitatieve bevestigingsmaterialen van roestvrijstaal en voor gaaspanelen in uiteenlopende maten. Binnen uiterlijk een week heb je alles in huis.