Composiet vlonderplanken

Filters
18 ProductenPagina 1 van 1

Als je overweegt om je tuin of terras te voorzien van vlonderplanken, dan zijn composiet vlonderplanken misschien een interessante optie! Composiet vlonderplanken zijn duurzaam, onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. Bij De Jong Hout & Staalhandel kun je terecht voor een ruim assortiment aan composiet vlonderplanken van hoogwaardige kwaliteit. Wij bieden diverse kleuren en afmetingen aan, zodat je altijd de perfecte vlonderplanken kunt vinden die bij jouw persoonlijke smaak en stijl passen. Daarnaast kunnen wij je voorzien van deskundig advies en service op maat, zodat je verzekerd bent van een succesvolle aankoop en installatie.

Voordelen vlonderplanken composiet

Steeds vaker wordt er gekozen voor vlonderplanken van composiet. Het heeft namelijk nogal wat voordelen! Het heeft minimaal onderhoud nodig en is ook nog eens super duurzaam! Ze zijn vrij van noesten en kwasten. Daarnaast heb je weinig last van vervorming of scheurvorming, wat nadelen zijn bij een houten vlonder. Ook een voordeel: je kunt vlonderplanken van composiet blind bevestigen met de speciale onzichtbare bevestigingsclips. Verder heeft het nog andere gunstige eigenschappen:

  • - Minimale bewerking
  • - Vrijwel kleurvast
  • - Waterafstotend
  • - Lange levensduur (ook bij vochtige plaatsen)
  • - Geen last van splinters

De vlonderplanken van composiet zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren. Ook leveren we uitsluitend in A-merken van Elephant en Duowoord en geen imitaties van lage kwaliteit. Zo is er altijd wel een variant die aansluit bij jouw wensen!

Nadelen composiet vlonderplanken

Hoewel deze vlonderplanken veel voordelen hebben, zitten er ook enkele nadelen aan composiet vlonderplanken. Zo kunnen ze onder invloed van direct zonlicht en hoge temperaturen soms uitzetten. Ook zou je misschien last kunnen krijgen van krassen. Omdat wij alleen A-merken leveren, kunnen we de nadelen van composiet vlonderplanken zoveel mogelijk minimaliseren!

Kunststof vlonderplanken

Kunststof vlonderplanken lijken op composiet, maar er is wel degelijk een verschil tussen deze materialen. Kunststof vlonderplanken zijn volledig gemaakt van kunststof en hebben daardoor een uniforme samenstelling. Composiet vlonderplanken daarentegen zijn samengesteld uit een mix van kunststof en houtvezels, waardoor ze de uitstraling van hout hebben, maar de voordelen van kunststof. Composiet vlonderplanken zijn hierdoor duurzamer en hebben een hogere belastbaarheid dan kunststof vlonderplanken.

Composiet vlonderplanken leggen

Bij het aanleggen van composiet vlonderplanken is het wel belangrijk dat je je aan de richtlijnen houdt voor de montage van een vlonder. Houd rekening met onderstaande punten voor de aanleg van jouw vlonder:

  1. Bij voorkeur 2% afschot in het terras
  2. Voldoende onderbalken onder de vlonderplanken, om de 30 centimeter Hart op Hart
  3. Voldoende terrasdragers, of betontegels onder de onderbalken, maximaal om de 50 centimeter
  4. Voldoende bevestigingsclips, om de 30 centimeter bij iedere onderbalk

Meer informatie voor het samenstellen van jouw vlonder? Bekijk onze montage tips!

Vlonderplanken composiet kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Vlonderplanken van composiet kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Naast een divers assortiment vlonderplanken kun je bij ons ook terecht voor een breed scala aan bevestigingsmaterialen zoals de onderbalken, bevestigingsclips, verstelbare terrasdragers en rubber tegeldragers. Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice. Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!