Kastanje hekwerk

Filters
9 ProductenPagina 1 van 1

Een kastanje hekwerk als omheining van jouw tuin is ideaal als je van een landelijke sfeer houdt. Echter biedt een kastanje houten schutting nog veel meer mogelijkheden. Dit is echt een hekwerk om verliefd op te worden, want het roept meteen de sfeer op van het nostalgische buitenleven. Maar dat niet alleen. Een hekwerk van kastanje houten paaltjes biedt nog veel meer interessante voordelen. Je ontdekt hier alle voordelen van een kastanjehout hekwerk.

Wat is een kastanje hekwerk?

Je kent het vast wel! De dunne paaltjes die op korte afstand van elkaar zijn geplaatst en die met ijzerdaad met elkaar zijn verbonden. Ze worden vooral veel gebruikt voor het omheinen van een schapenwei. Daarom staat een kastanjehout hekwerk ook wel bekend als ‘schapenhek’ of als ‘kastanje treillage’. Niet vreemd dat deze afscheiding meteen die associatie oproept met het leven op het platteland. Het wordt tegenwoordig echter niet alleen gebruikt voor de schapenwei, maar ook in de tuin van landelijke woningen staat het schitterend. Wil je je tuin een natuurlijke uitstraling geven? Dan is een kastanje hekwerk een ‘must-have’!

Nog meer interessante voordelen

Een kastanje hekwerk is niet alleen een lust voor het oog. Ook je portemonnee zal er blij mee zijn, want deze omheining is ook nog eens heel voordelig. Dat betekent niet dat je in hoeft te leveren op kwaliteit. Sterker nog, want kastanje hout is ontzettend duurzaam en zeer milieuvriendelijk. Je kunt deze materiaalsoort bijvoorbeeld kiezen als een goed alternatief voor duurdere houtsoorten, zoals geïmpregneerd grenenhout of hardhout. Het kastanje hout hoeft niet behandeld te worden. Je bent altijd gegarandeerd van een lange levensduur van tussen de 15 tot 20 jaar. Karakteristiek aan deze houtsoort is dat het zeer goed bestand is tegen vocht en schimmels. Daarbij is een kastanje hekwerk gemakkelijk te plaatsen.

Kastanjehout hekwerk kopen

Voor het kopen van kastanje houten hekwerken ben je bij De Jong Hout & Staalhandel aan het juiste adres. Hier vind je online verschillende hekwerken gemaakt van kastanje houten paaltjes. Dit wordt ook wel Engels hekwerk genoemd. Het bestaat uit smalle geschilde of gekloofde latten die met een sterke ijzerdraad aan elkaar verbonden zijn. Je hoeft het kastanje hekwerk dus eigenlijk alleen maar zo uit te rollen. Je hebt bovendien de keuze uit verschillende hoogtes. Zoek je een kastanje hekwerk van 90 cm hoog? Of heb je toch liever een hekwerk dat 100 cm, 105 cm of 122 cm hoog is? Het kan allemaal. Het kastanjehout hekwerk heeft een lengte van 146 cm. Let ook op de afstand tussen de afzonderlijke latjes. Bij sommige hekwerken is dat 5 cm en bij andere is dat 8 cm.

Hoe plaats je het hekwerk?

Een van de grote voordelen van een kastanje hekwerk is dat het super gemakkelijk te plaatsen is. In een handomdraai creëer je een omheining om je tuin te verfraaien, als grensmarkering, als omheining voor een zwembad of als afrastering voor kleinvee als kippen en schapen. Doordat het laag is houd je een mooi uitzicht op het omliggende landschap. De natuurlijke look van het hekwerk zal hierin niet misstaan. Voor het plaatsen van het hekwerk heb je kastanje houten palen nodig, waar je het hekwerk op gaat bevestigen. Ongeveer om de 1,8 meter zet je een paal in de grond om het kastanjehout hekwerk voldoende stevigheid te bieden. Je kunt het hek aan de palen bevestigen met draadkammen. Wil je graag meer tips en adviezen over een kastanje hekwerk? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de professionals van De Jong Hout & Staalhandel.

Tips voor het kiezen van de beste afrastering

Wanneer je aan de slag wilt met het plaatsen van een kastanje hekwerk dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Uiteraard zijn de hogere hekken met kleinere afstanden tussen de latten duurder, omdat je meer materialen gebruikt. Wil je iets meer privacy? Dan is dat natuurlijk wel een aanrader. Is de afrastering enkel bedoeld als een fraaie markering, bijvoorbeeld in grote tuinen? Dan kan een lagere en meer open treillage ook prima zijn. Hiermee ben je voordeliger uit.

Heb je een kastanje hekwerk nodig voor kleine dieren? Let dan ook goed op de opening tussen de latten. Deze mag niet te groot zijn om te voorkomen dat kleine dieren ontsnappen. Houd daar bijvoorbeeld ook rekening mee als je kippen straks misschien kuikentjes krijgen. Een andere goede reden om voor een hekwerk te kiezen waarbij de latten dichter op elkaar staan, is om bodemerosie tegen te gaan.

Bestel online

Nog nooit was het zo gemakkelijk om te shoppen naar klusmaterialen voor je tuin. Eindeloze ritjes en bezoekjes naar de bouwmarkt zijn verleden tijd. Bezoek op je gemak thuis de online shop van De Jong Hout & Staalhandel. Je kunt hier ook heel gemakkelijk via de digitale weg meer informatie aanvragen. Heb je gevonden wat je zocht? Plaats dan online je bestelling en binnen hooguit een week worden alle benodigdheden voor het kastanje hekwerk bij je thuisbezorgd.