Duurzame constructie maken voor uw veranda, overkapping of schuur? Dan is Eikenhout een perfecte, duurzame keuze! Eiken is een duurzaam houtsoort, en een goed alternatief voor Douglas, of hardhout.

Eikenhout eigenschappen

Eiken is een hele harde houtsoort, met een heerlijke geur. Dit zult u ervaren tijdens het bewerken. Eiken hoeft u niet te behandelen om de levensduur te verlengen. U zou dit wel kunnen overwegen om het eiken op kleur te houden. Eiken veranderd wel van kleur wanneer het onbehandeld wordt toegepast. Het kleurt eerst zwart en daarna wordt het zilvergrijs. I.c.m. met de scheurvorming in het eiken geeft dit een prachtig rustieke uitstraling. Naast alleen verkleuring horen scheurvorming en lichte vervorming ook bij eiken. Dit hoort bij de natuurlijke eigenschappen van het hout en is niet te voorkomen. Het heeft geen enkele invloed op de sterkte, of levensduur van het hout. Wilt u weten of Eiken wel echt iets voor u is? Verdiep u altijd goed in de eigenschappen van het hout. Meer informatie over de eigenschappen vind u hier bij de materiaaleigenschappen.

Eikenhout verwerken

Bij het bevestigen van Eiken is het belangrijk om RVS bevestigingsmateriaal te gebruiken. Eiken bevat van nature looizuur, en dit reageert op metaal al je geen RVS gebruikt. Dit kan lelijke vlekken geven. Looizuur kan bovendien ook lelijke vlekken geven op bestrating, of natuursteen. Daarom is het altijd beter om de ondergrond even af te dekken na het verwerken van het eikenhout. 

Eikenhout bestellen

Bij de Jong Hout en Staalhandel kunt u eenvoudig uw eikenhout online bestellen. Bestel eenvoudig de standaard, meest gebruikte afmetingen die wij op onze website hebben toegevoegd. Al het verse eikenhout zagen wij op bestelling, zodat u altijd een mooi vers product krijgt om te bewerken. Staat uw gewenste afmeting er niet tussen? Wij kunnen het eiken ook bestekmatig aanbieden in vrijwel alle gewenste kopmaten tot 30 x 30 cm, of een lengte tot wel 9 meter! Vraag hiervoor een offerte aan.