Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar hoogwaardig eikenhout. Deze houtsoort is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat in verschillende projecten kan worden gebruikt, zoals de bouw van meubels, vloeren, trappen, schuttingen en gevelbekleding. Of een duurzame constructie maken voor jouw veranda, overkapping of schuur? Ook dan is eikenhout een perfecte, duurzame keuze! Eik is een duurzaam houtsoort, en een goed alternatief voor Douglas, of hardhout.

Eigenschappen eiken

Eiken is een hele harde houtsoort met een heerlijke geur. Dit zul je ervaren tijdens het bewerken. Eikenhout hoef je niet te behandelen om de levensduur te verlengen. Je zou dit overigens wel kunnen overwegen als je de eikenkleur wilt behouden. Eikenhout verandert namelijk van kleur als het onbehandeld wordt toegepast. Eerst kleurt het zwart en daarna wordt het zilvergrijs. In combinatie met de scheurvorming in het eiken hout geeft dit een prachtige rustieke uitstraling.

Naast verkleuringen horen scheurvorming en lichte vervorming ook bij deze houtsoort. Dit hoort bij de natuurlijke eigenschappen van het hout en is eigenlijk niet te voorkomen. Het heeft overigens geen enkele invloed op de sterkte of levensduur van het hout. 

Voordelen eikenhout

Eikenhout heeft verschillende voordelen die het een populaire keuze maken voor zowel binnen- als buitentoepassingen:

  1. Duurzaamheid: Eikenhout staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen verval. Het is een hardhoutsoort die lang meegaat en bestand is tegen slijtage, schokken en insecten. Hierdoor is dit houtsoort ideaal voor langdurig gebruik en kan het generaties lang meegaan.
  2. Sterkte: Hout van de eikenboom is een sterk en stevig houtsoort. Het kan zware belastingen dragen en is bestand tegen buigen en breken. Dit maakt het een uitstekende keuze voor constructieve toepassingen zoals vloeren, trappen en dragende balken.
  3. Esthetiek: Eikenhout heeft een natuurlijke schoonheid en warmte die bijdraagt aan de sfeer van elke ruimte. Het heeft een kenmerkende nerfstructuur en varieert in kleur van licht tot donkerbruin. Na verloop van tijd ontwikkelt het zich in een prachtige patina, waardoor het nog mooier wordt.

Eikenhout planken bevestigen

Bij het bevestigen van eikenhout is het belangrijk om RVS bevestigingsmateriaal te gebruiken. Deze houtsoort bevat van nature looizuur en dit reageert op metaal als je geen RVS gebruikt. Dit kan lelijke vlekken geven. Looizuur kan bovendien ook lelijke vlekken geven op bestrating of natuursteen. Daarom is het beter om de ondergrond even af te dekken na het verwerken van het eikenhout.

Eikenhout kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Eikenhout kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!