Tuindeur frames

Filters
9 ProductenPagina 1 van 1

Een tuindeur frame is één van onderdelen wanneer je zelf een tuindeur wilt maken. Dit hoort voldoende stevig te zijn, maar mag aan de andere kant ook weer niet té zwaar zijn. Wat is een goed frame en waar kun je deze vinden? Hier vind je het antwoord op deze vragen. We geven je hier meer informatie en tips voor zelf tuindeuren maken. Je kunt het frame en het hout dat je hiervoor nodig hebt overigens ook meteen gemakkelijk online bestellen.

Zelf een stevige tuindeur maken

Zorg voor een degelijk tuindeur frame, dat de deur voldoende stabiliteit geeft. Het beste is om een stalen gegalvaniseerd deurframe te bestellen. Vervolgens kun je zelf bepalen welk soort hout je hiervoor gaat gebruiken. De standaard maat voor een stalen deurframe is 155 cm hoog. Met deze standaardmaat kun je deuren met uiteenlopende breedtes en hoogtes maken. Heb je een deur nodig van 185 cm of van 200 cm? Dat is geen probleem. Gaat het om een smalle deur van 110 cm, dan zet je deze eenvoudig vast met 2 plaatduimen. Voor deuren die breder moeten zijn, heb je nog een extra plaatduim nodig.

Waarmee bekleed je het frame?

Om zelf een tuindeur te maken, heb je niet alleen een tuindeur frame nodig, maar ook houten planken om het frame mee te bekleden. Voor welke houtsoort kies je? Voor deze houten tuindeuren moet het wel hout zijn dat bestand is tegen hitte, kou en vocht. Hardhouten planken zijn dan altijd een goede keus. Deze hebben de langst mogelijke levensduur van wel 20 tot 25 jaar. Het is dan ook de duurste houtsoort. Daarnaast zijn er ook nog andere oplossingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooi Douglas hout? Ook dat gaat tussen de 10 tot 15 jaar meer. Je kunt ook voor geïmpregneerd hout kiezen, dat speciaal bedoeld is als tuinhout en een lange levensduur garandeert.

Denk ook aan het poortframe

Voor een houten tuindeur heb je ook een stevig poortframe nodig. Het tuindeur frame met daarop de houten planken zorgt voor een aanzienlijk gewicht, dus dat moet wel stevig hangen. Daarvoor is het nodig om een degelijk poortframe neer te zetten. Je zou hiervoor bijvoorbeeld kunnen kiezen voor hardhouten palen met afmetingen van 7 x 7 cm of 8,5 x 8,5 cm. Dan weet je zeker dat jouw tuindeur alle seizoenen probleemloos doorstaat. Daarbij zou je het poortframe bovendien ook nog mooi kunnen afwerken met een horizontale balk boven op de palen. Het tuindeur frame, de houten planken en palen kun je allemaal gemakkelijk online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel.

Waarop letten bij de afwerking?

Wanneer je zelf een tuindeur gaat maken met een tuindeur frame en houten planken is het ook belangrijk om op de afwerking te letten en het juist bevestigen van de deur op het poortframe. Wat heb je hiervoor nodig? Voor het bevestigen van de deur aan het poortframe gebruik je zelftap schroeven. Deze plaatschroeven kenmerken zich door de aanwezigheid van een boorpunt. Dit zorgt ervoor dat de schroef gemakkelijk zijn eigen boorgat in het hout maakt en dat deze er tevens gemakkelijk uit te draaien is. Denk ook aan het bestellen van plaatduimen. De ophangen worden met het tuindeur frame meegeleverd. Vergeet tot slot de klinken voor de deur niet. Misschien wil je de tuindeur ook op slot kunnen draaien? Bestel dan een RVS klinkstel, dat voorzien is van een cilinderslot.

Weinig kluservaring? Dan zijn er ook andere oplossingen

Heb je weinig ervaring met klussen? Dan kun je in plaats van een tuindeur frame kopen en zelf de planken bevestigen, ook gewoon een kant-en-klare tuindeur kopen. Dat is een stuk gemakkelijker en minder tijdrovend. Het stalen frame is al voorzien van hout en er is al een uitsparing voor het slot aanwezig. Super handig, want het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de deur plaatsen en het slot te monteren. Deze tuindeuren zijn bovendien verkrijgbaar in diverse maten en beschikbaar in verschillende soorten houten, zoals hardhout, Douglas hout en geïmpregneerd hout. Ook kant-en-klare zwart gespoten tuindeuren zijn online verkrijgbaar. Je bespaart jezelf met deze oplossing veel tijd.

Bestel een tuindeur frame gemakkelijk online

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ben je op zoek naar een tuindeur frame van de beste kwaliteit? Dan moet je bij De Jong Hout & Staalhandel zijn, want hier kun je dit frame eenvoudig online bestellen. Er zijn diverse maten verkrijgbaar, let daar dus goed op tijdens het bestelproces, zodat je zeker weet dat je de maat bestelt. Ook overige benodigdheden, zoals verzinkte plaatduimen, RVS inbouw cilindersloten en zelftappende schroeven, kun je hier meteen erbij bestellen. Binnen een week heb je alles binnen en kun je de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met een tuindeur frame.