Luxe hout beton schutting met lage motiefplaat

Filters
22 ProductenPagina 1 van 1

Wat is het verschil van de luxe hout beton schutting ten opzichte van de standaard variant? De luxe variant heeft een dubbele betonplaat, dus hoger beton met een lager scherm van 150 cm hoog. Daarnaast zijn de onderplaten leverbaar in glad, maar ook met diverse motieven zoals, Zweeds rabat, Rotsmotief, Romeins motief, en leisteenmotief. 

Op deze pagina vind je alle materialen om een luxe hout beton schutting te maken met een dubbele onderplaat van totaal 48-52 cm hoog. De rotsmotief kan indien gewenst ook nog besteld worden met een onderplaat van 72 cm en een scherm van 130 cm hoog via de pagina Luxe hout beton schutting met 'hoge motiefplaat'

Wat heb ik nodig voor mijn hout luxe beton schutting?

Een luxe hout beton schutting samenstellen is heel eenvoudig, zeker met onderstaande informatie! Dit is wat je nodig hebt om de schutting te bouwen:

  • Betonpalen 10 x 10 cm voor tuinschermen van 150 cm hoog
  • 2 gladde onderplaten van 24 cm hoog, of 2 motiefplaten van 26 cm hoog
  • Eventueel een betonnen afdekkap om de betonnen constructie stijlvol af te maken
  • Tuinschermen B180 x H150 cm met eventueel een afdeklat
  • Bevestigingssets t.b.v. betonpalen
  • Snelbeton

Hout betonschutting met rotsmotief

De hout betonschutting met rotsmotief is de meest voorkomende, maar ook meest bekende. Dit was de eerste uitvoering in de motiefplaten. Later is het assortiment uitgebreid met diverse andere motieven. Bij de rotsmotief worden brede en smalle stenen met elkaar afgewisseld wat een prachtig, natuurlijk effect geeft. 

Betonpalen en betonplaten luxe hout beton schutting

De basis van de luxe hout beton schutting zijn de betonpalen en onderplaten. Deze hebben wij in grijs en antraciet beschikbaar. Dit geld ook voor de onderplaten. Met de betonpalen en onderplaten maak je een solide basis voor uw tuinafscheiding. Bij een hout betonschutting met een standaard tuinscherm van 180 cm breed gebruik je onderplaten van 184 cm lang. Bij de luxe hout beton schutting met lage motiefplaat gebruikt u 2 onderplaten van 24, of 26 cm op elkaar gestapeld. De onderste onderplaat blijft voor een deel zichtbaar, het onderste deel komt in de grond. Hierdoor krijgt de schutting ook meer stevigheid! In de betonpalen zit een sparing waar de onderplaten exact in passen. De platen kunnen indien gewenst afgewerkt worden met een betonnen afdekkap.  Het aantal sparingen per paal is verschillend, we hebben namelijk tussenpalen, hoekpalen, eindpalen en T-palen. 

Tuinschermen voor de luxe hout beton schutting

Naast de betonpalen en onderplaten vind je op deze pagina alle tuinschermen die geschikt zijn voor de luxe hout beton schutting. Voor dit systeem zijn minder tuinschermen beschikbaar dan voor de standaard hout beton schutting. Dat heeft te maken met de hoogte van 150 cm. In dit systeem wordt meestal gewerkt met tuinschermen van 21 planken, 19 staand en 2 horizontale liggers. Deze bieden je veel privacy! 

Bevestigingsmateriaal

Voor de juiste bevestiging van de hout beton schutting heb je wat belangrijke bevestigingsmaterialen nodig. Allereest is het heel belangrijk om een zakje snelbeton per paal toe te voegen. Dit zorgt er voor dat de schutting op lange termijn mooi recht blijft staan. Daarnaast de bevestigingssets ten behoeve van betonpalen. Deze hebben wij in RVS, verzinkt of zwart. Bij een zwart tuinscherm is het natuurlijk wel zo mooi om hem ook met zwart bevestigingsmateriaal te monteren! Er is nog wel eens verwarring over hoeveel bevestigingssets er nodig zijn. Het is vrij simpel, voor ieder gat in de paal heeft u 1 volledige set nodig. Onderstaand het aantal sets per paal:

Tussenpaal: 2 sets
Eindpaal: 2 sets
Hoekpaal: 4 sets
T-paal: 4 sets

Hulp nodig bij het samenstellen van de hout betonschutting?

Kom je er echt niet uit? Wij helpen je graag met de laatste vragen voordat u de schutting kunt gaan bestellen. Bel ons, of stuur uw aanvraag per mail naar [email protected]. Om te bepalen wat u nodig heeft is het voor ons erg belangrijk om de exacte maatvoering van uw schutting te weten inclusief het aantal hoeken, of er een poort in komt enzovoorts. Een plattegrondje erbij zou dus heel fijn zijn! Daarnaast ook om welke kleur beton het gaat en het type tuinscherm.