Bent u op zoek naar een professionele houthandel? Dan bent u op de juiste website terecht gekomen. De Jong Hout en Staalhandel uit Achterberg importeert zelfstandig de meest voorkomende hout en plaatmaterialen voor bouw en tuin. Dagelijks werken vele aannemers en meubelmakers met ons hout en steigerplanken. Maar ook veel hoveniersbedrijven en particulieren weten de weg naar onze houthandel te vinden voor Hardhout, Steigerplanken, Douglas hout en plaatmateriaal. Wij staan bekend om het leveren van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Houthandel

In de categorie Houthandel vindt u een uitgebreid assortiment hout en aanverwante artikelen voor zowel de particuliere als zakelijke klant. Denk hierbij aan steigerhout, douglas hout, hardhout en geïmpregneerd tuinhout. Ook alles wat nodig is voor het maken van een betongaas schutting en een hout beton schutting met bijbehorende begroeiing is bij De Jong Handelsonderneming te vinden. Zoekt u houten tuinschermen of plaatmateriaal? Hierin bieden we u ook een divers assortiment. Heeft u vragen over de producten van onze houthandel of andere artikelen? Neem gerust contact met ons op voor overleg. Hieronder kunt u een kleine greep uit ons assortiment vinden.

Steigerhout

De Jong Handelsonderneming heeft als houthandel verschillende steigerhouten planken en accessoires in het assortiment. Steigerhout is geen aparte houtsoort, maar een benaming voor grof gezaagd en ongeschaafd vurenhout. Steigerhout heeft haar naam te danken aan het feit dat dit hout al jarenlang wordt gebruikt in de bouw als in de vorm van steigers. Steigerhout is stevig, makkelijk bewerkbaar en daarnaast ook nog eens duurzaam. Bent u op zoek naar gebruikte steigerplanken, douglas steigerplanken, zwarte steigerplanken of bijvoorbeeld accessoires zoals steigerhoutbeits en/of bevestigingsmateriaal? Neem dan eens een kijkje in het assortiment.

Douglas Hout

Douglas hout is een naaldhoutsoort die steeds populairder aan het worden is in Nederland. Douglas hout is afkomstig vanuit Noord-West Europa en deze naaldhoutsoort staat bekend om de hoge duurzaamheid en sterkte. Onbehandeld gaat deze houtsoort tot wel 15 jaar mee en bij behandeling van het hout kan de levensduur nog met enkele jaren verlengd worden. Als houthandel raden wij iedereen dan ook aan om Douglas hout te behandelen. Douglas hout is de laatste jaren steeds populairder aan het worden in Nederland, omdat deze houtsoort zich goed leent voor het bouwen van duurzame tuinmeubels en/of tuinhuisjes.

Hardhout

Wanneer we het over hardhout hebben, hebben we het eigenlijk over het hout afkomstig van loofbomen. Hoewel de naam anders doet vermoeden hoeft hardhout niet altijd hard te zijn. Hardhout kan worden gebruikt voor vele verschillende toepassingen, zoals voor het maken van tuinmeubels en/of tuinhuisjes. Dit komt doordat hardhout zeer weersbestendig is en onbehandeld toegepast kan worden. Hardhout heeft van nature een donkere en warme kleur.

Houten toepassingen voor in de tuin

Bent u op zoek naar houten toepassingen die u kunt gebruiken in de tuin? Dan bent u bij onze houthandel zeker weten aan het juiste adres. Voor extra privacy in uw tuin bieden wij verschillende tuinschermen (op rol) aan. Deze tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en uitvoeringen. Naast tuinschermen vindt u bij De Jong Handelsonderneming ook tuindeuren en tuindeurframes in het assortiment. U heeft dus keuze uit meer dan genoeg producten voor het creëren van een tuin die volledig naar uw eigen wens is ingericht.

Schuttingen

Is uw oude schutting aan vervanging toe of wilt u een gehele nieuwe schutting plaatsen? Dan raden wij u aan om eens het aanbod van schuttingmaterialen te bekijken. Op deze pagina vindt u alle materialen die u nodig heeft om zelfstandig aan de slag te gaan, zoals hout, palen en bijvoorbeeld bevestigingsmaterialen. De Jong Houthandel, uw partner op het gebied van hout en staal.