Cortenstaal

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1

Cortenstaal is een type staal dat zeer geschikt is voor buitengebruik en een robuuste uitstraling heeft. Het materiaal wordt vaak toegepast in tuinen en landschappen, maar ook in de bouw en industrie. Bij De Jong Hout & Staalhandel kun je terecht voor diverse soorten cortenstaal. Ontdek nu zelf de voordelen van deze mooie producten.

Oorsprong cortenstaal

Cortenstaal komt oorspronkelijk uit Amerika en won in de jaren zestig van de twintigste eeuw steeds meer aan populariteit in Europa. Hoewel dit materiaal niet van het toneel is verdwenen, zien we vooral de laatste jaren een duidelijke opleving van de populariteit van dit materiaal, vooral in de vorm van cortenstaal kantopsluiting. De naam is een samenstelling van de afkortingen COR en TEN. ‘COR’ staat voor Corrosion Resistence, oftewel corrosiebestendigheid. ‘TEN’ staat voor Tensile Strength; dit betekent trekvastheid. Kortom, hiermee worden de belangrijkste eigenschappen van dit materiaal al samengevat.

Duurzaamheid en onderhoudsvrije cortenstaal

Hoewel cortenstaal dus een roestige uitstraling heeft, gaat het wel gewoon heel lang mee. Wist je bijvoorbeeld dat dit materiaal tot wel tien keer langer meegaat dan gewoon staal? Het is juist dit roestproces, dat het materiaal een beschermlaag geeft. Dit brengt ook het voordeel met zich mee dat je er geen onderhoud aan hebt. Je hoeft dus ook niet in de weer met verf of olie. De natuur doet al het werk. Bij lichte beschadigingen, door onder meer krassen, kan cortenstaal zelf de oxidatielaag herstellen. Wat ook bijdraagt aan de populariteit is de zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Cortenstaal borderrand

Een cortenstaal borderrand, ook wel cortenstaal kantopsluiting genoemd, is een veelgebruikte toepassing van dit materiaal in de tuin. Met deze borderrand kun je op een natuurlijke manier verschillende delen van je tuin van elkaar scheiden, bijvoorbeeld bloemperken en het gazon. Door de unieke roestkleurige uitstraling geeft deze borderrand een natuurlijke en stoere touch aan je tuin. Bij De Jong Hout & Staalhandel kun je terecht voor diverse maten en vormen, die je eenvoudig zelf kunt plaatsen.

Cortenstaal plantenbak

Een cortenstaal plantenbak is een populaire keuze voor het creëren van een moderne en duurzame tuin. Een cortenstaal bloembak kan op verschillende manieren worden gebruikt in de tuin, bijvoorbeeld als afscheiding, als accessoire op het terras of als verfraaiing van een saai stukje muur.

Cortenstaal kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Cortenstaal producten kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!