Cortenstaal

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1

Cortenstaal herken je aan de 'roestige' look en komt steeds vaker voor in het Nederlandse straatbeeld! Verfraai ook jouw tuin met 1 van onze accessoires van cortenstaal!

WAT IS CORTENSTAAL?

Cortenstaal komt oorspronkelijk uit Amerika en won in de jaren zestig van de afgelopen eeuw steeds meer aan populariteit in Europa. Hoewel dit materiaal niet van het toneel is verdwenen, zien we vooral de laatste jaren een duidelijke opleving van de populariteit van dit materiaal, vooral in de vorm van cortenstaal kantopsluiting. De naam is een samenstelling van de afkortingen COR en TEN. ‘COR’ staat voor Corrosion Resistence, oftewel corrosiebestendigheid. ‘TEN’ staat voor Tensile Strength; dit betekent trekvastheid. Kortom, hiermee worden de belangrijkste eigenschappen van dit materiaal al samengevat.

HET IS DUURZAAM EN ONDERHOUDSVRIJ

Hoewel Cortenstaal dus een roestige uitstraling heeft, gaat het wel gewoon heel lang mee. Wist je bijvoorbeeld dat cortenstaal tot wel tien keer langer meegaat dan gewoon staal? Het is juist dit roestproces, dat het materiaal een beschermlaag geeft. Dit brengt ook het voordeel met zich mee dat je er geen onderhoud aan hebt. Je hoeft dus ook niet in de weer met verf of olie. De natuur doet al het werk. Bij lichte beschadigingen, door onder meer krassen, kan cortenstaal zelf de oxidatielaag herstellen. Wat ook bijdraagt aan de populariteit van de cortenstaal is de zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Bestel Cortenstaal online bij de Jong Handelsonderneming

Jouw tuinaccessoires van Cortenstaal bestel je gemakkelijk online bij de Jong Handelsonderneming. Zo hebben wij een divers assortiment zoals

  • Cortenstaal kantopsluitingen
  • Cortenstaal plantenbakken
  • Cortenstaal boomringen

Wilt u meer informatie over onze Cortenstaal producten? Neem dan gerust contact op!