Een van de populairste tuinafscheidingen is een hout beton schutting. Deze schutting heeft niet alleen een prachtige uitstraling, maar hij is ook stevig, biedt volop privacy en gaat jarenlang mee. Daarnaast bestaan er allerlei mogelijkheden om deze schutting nog mooier te maken en perfect af te stemmen op jouw wensen en de uitstraling van jouw tuin. We helpen je hier op weg met het uitkiezen van de beste materialen voor dit project. Daarnaast geven we je ook tips voor het bouwen van deze schutting en wijzen we je op de laatste trends.

Wat is een hout beton schutting precies?

De naam hout beton schutting geeft natuurlijk al iets prijs over de materialen die voor deze tuinafscheiding worden gebruikt. Maar hoe zit dat precies? We hebben het hier over een schutting die vervaardigd wordt van houten tuinschermen en vervolgens bevestigd worden op betonpalen en een betonnen onderplaat. Deze constructie garandeert je een lange levensduur, omdat deze schutting minder te lijden heeft onder de invloed van weersinvloeden. Vocht zal minder snel grip krijgen op de hout beton schutting, omdat de houten onderdelen niet direct in contact staan met vochtige aarde. Uiteraard is het hiervoor wel belangrijk om materialen te kiezen van hoogwaardige kwaliteit.

Welk tuinschermen zijn het beste?

Voor een hout beton schutting heb je de keuze uit diverse soorten houten tuinschermen. Je wilt vanzelfsprekend een houtsoort dat voor deze toepassing bedoeld is en niet wordt aangetast door vocht, kou of hitte. Je hebt in dit geval de keuze uit drie soorten hout. Op de eerste plaats kun je kiezen voor geïmpregneerde tuinschermen van grenenhout, dat overigens ook RVS geschroefd is.

Een andere goede keuze is een tuinscherm van Douglas hout. De mooi lichtroze tot lichtbruine kleur geeft een natuurlijke sfeer aan je tuin. Dit hout is momenteel ontzettend geliefd als tuinhout. Je hoeft het niet te behandelen, echter kan het hout na verloop van de tijd wel grijs worden. Dit is niet schadelijk voor het materiaal, maar houdt hier wel rekening mee. De een houdt van deze uitstraling, de ander niet. Door het hout te behandelen kan je ervoor zorgen dat het zijn originele kleur behoudt.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor hardhouten schermen voor je hout beton schutting. Er gaat namelijk niets boven de robuustheid en stevigheid van hardhout. Geïmpregneerd grenenhout en Douglas hout gaan tussen de 10 tot 15 jaar mee. Hardhout heeft daarentegen een levensduur van tussen de 20 en 25 jaar. Wat spreekt jou het meeste aan en wat vind je het mooist? Eventueel kunnen wij je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Betonpalen en -platen voor je houten beton schutting

Alle benodigdheden voor een hout beton schutting kun je eenvoudig online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel. Daarmee bespaar je jezelf weer een tijdrovende zoektocht langs de bouwmarkten. Veel mensen die een schutting willen zetten met houtschermen kiezen voor gladde antraciet betonpalen van 10x10 cm. Ze zijn beschikbaar in verschillende hoogtematen, namelijk met een hoogte van 180 cm en 280 cm. Bovendien zijn ze voorzien van een diamantkop. Houd je echter meer van lichtgrijs/wit beton? Deze palen vind je natuurlijk ook terug in ons online aanbod. Met alleen tuinschermen en betonpalen ben je er nog niet. Je hebt nog meer materialen nodig.

Materialen voor het plaatsen van de schutting

Een hout beton schutting plaatsen is geen moeilijke klus. Je moet natuurlijk wel even weten hoe je dit het beste doet en wat je hier nog meer voor nodig hebt. Voor het plaatsen van de betonpalen heb je sneldrogende betonmortel nodig, zodat je zeker weet dat de palen stevig staan. Daarnaast heb je ook betonplaten nodig, die je onder de schermen van de schutting gaat plaatsen, zodat deze niet in aanraking komen met de grond. Voor het vastmaken van de houten schermen dien je bevestigingsmaterialen aan te schaffen van roestvrijstaal. Binnen onze webwinkel vind je alles wat je nodig hebt voor het plaatsen van een hout beton schutting.

Tip voor de mooiste hout beton schuttingen

Is het de bedoeling dat jouw schutting een waar pronkstuk wordt? Dan zijn er allerlei manieren om een hout beton schutting nog mooier en praktischer te maken. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht dat een tuindeur in je schutting een goed idee kan zijn? De materialen voor het maken van een tuindeur vind je ook in de webshop. Echter, je hoeft de deur niet zelf te bouwen als je daar geen zin in hebt, want wij bieden ook kant-en-klare tuindeuren aan.

Een andere tip bij een schutting kopen, is om de houten schermen af te wisselen met een gaaspaneel met klimplanten. Of vind je een wilgenscherm misschien mooier? Een andere handige oplossing is het plaatsen van een kant-en-klare Hedera haag. De vakmensen van De Jong Hout & Staalhandel bespreken graag alle mogelijkheden met je voor een prachtige hout beton schutting.