Een van de populairste tuinafscheidingen is een hout beton schutting. Deze schutting heeft niet alleen een prachtige uitstraling, maar hij is ook stevig, biedt volop privacy en gaat jarenlang mee. Daarnaast bestaan er allerlei mogelijkheden om deze schutting nog mooier te maken en perfect af te stemmen op jouw wensen. Een hout beton schutting is een type schutting waarbij betonnen palen en onderplaten worden gecombineerd met houten planken. De betonnen palen en onderplaten zorgen voor een stevige constructie en een goede fundering, terwijl de houten planken zorgen voor een natuurlijke uitstraling en privacy. De houten planken worden op de betonnen onderplaten geplaatst en kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten hout, zoals hardhout, grenen of vuren.

Hout beton schutting plaatsen: wat heb ik nodig

Een hout beton schutting plaatsen is geen moeilijke klus. Je moet natuurlijk wel even weten hoe je dit het beste doet en wat je hier nog meer voor nodig hebt. Voor het plaatsen van de betonpalen heb je een sneldrogende betonmortel nodig, zodat je zeker weet dat de palen stevig staan. Daarnaast heb je ook betonplaten nodig, die je onder de schermen van de schutting gaat plaatsen, zodat deze niet in aanraking komen met de grond. Voor het vastmaken van de houten schermen dien je bevestigingsmaterialen aan te schaffen van roestvrij staal. Binnen onze webwinkel vind je alles wat je nodig hebt voor het plaatsen van een hout beton schutting.

Onderhoud van je schutting

Het onderhouden van je hout beton schutting is vrij eenvoudig. Zo kan je de houten planken regelmatig schoonmaken met een zachte borstel en water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of een hogedrukspuit, dit kan het hout beschadigen. Snoei daarnaast planten en struiken die tegen de schutting groeien, om te voorkomen dat ze het hout beschadigen of vocht vasthouden. Daarnaast is het handig om het hout te beschermen door het te behandelen met speciale oliën of beitsen. Kies bijvoorbeeld voor onze hardhout olie, om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw hout beton schutting.

Kies voor een duurzame schutting

Een hout beton schutting is een duurzame keuze voor je tuin. Dit komt namelijk door de combinatie van materialen die bij een hout beton schutting worden gebruikt. Beton is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden en rot. Daarnaast zijn de betonnen palen en onderplaten van een hout beton schutting vaak geprefabriceerd, wat betekent dat ze in een fabriek worden gemaakt en dus minder belastend zijn voor het milieu. Hout is een hernieuwbaar materiaal dat op een duurzame manier kan worden geoogst en verwerkt. De betonnen palen en onderplaten zorgen voor een stevige fundering en geven minder kans op verzakking en rot. Hierdoor hoef je minder snel de schutting te vervangen en wordt er minder materiaal verspild.

Hout beton schutting kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Heb je besloten om de schutting te gaan bouwen, dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk beginnen. Via onze webshop bestel je gemakkelijk en snel alle onderdelen die je nodig hebt! Heb je nog vragen over een bepaald product of kom je er niet helemaal uit? Onze medewerkers staan graag voor je klaar. Via onze klantenservice zijn wij goed bereikbaar, maar ook via ons e-mailadres of het contactformulier op de website kan je contact met ons opnemen. Waar wacht jij nog op? Begin nu met het plaatsen van jouw hout beton schutting met de producten van De Jong Hout & Staalhandel!