Hardhout multiplex

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1
Hardhout multiplex 18 mm - 122 x 244 cm
-26%OP=OP!!!

Hardhout multiplex is uitstekend te overwegen wanneer je op zoek bent naar degelijke constructieplaten. Dit zijn kwalitatieve platen, die je op vele manieren kunt inzetten. Let er wel op dat deze platen alleen geschikt zijn voor interieurtoepassingen. Hoe is deze plaat samengesteld? Wat zijn precies de kenmerken van deze constructieplaat? Wat zijn exact de mogelijkheden voor het gebruik van deze platen? Daarover vertellen we je hier graag meer. Bovendien kun je dit materiaal gemakkelijk online bestellen via onze webwinkel.

Wat is hardhout multiplex eigenlijk?

Het gaat hier om een constructieplaat die opgebouwd is uit verschillende soorten hardhout. De hardhout multiplex platen, die je online kunt bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel, zijn exterieur verlijmd. Dit betekent dat de plaat redelijk bestand is tegen vocht. Laat je echter niet ‘misleiden’ door de term ‘exterieur’, want het wil niet zeggen dat deze plaat geschikt is voor toepassingen buiten. Gebruik deze plaat alleen voor klussen binnen. Doordat de plaat vochtwerend is, kan deze eventueel ook gebruikt worden in licht vochtige ruimtes binnen. Kenmerkend voor hardhout multiplex is de fijne structuur van het dekfineer. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk het materiaal kunt bewerken en mooi kunt afwerken.

Waarvoor kun je het gebruiken?

Multiplex hardhout is perfect voor afwerkingen in het interieur. Vanwege de stoere uitstraling van het hout zijn deze platen ook geschikt voor talloze decoratieve projecten in huis, alsook voor het vervaardigen van meubels. Denk onder meer aan het maken van kasten, bedden, bureaus en legplanken. Ben je een gepassioneerde reiziger, dan ga je misschien graag met de caravan op reis. Je kunt als je een beetje handig bent met hardhout multiplex gemakkelijk het interieur van je caravan renoveren en geheel op jouw wensen afstemmen. Daarnaast worden deze platen ook veel gebruikt in de standbouw. Kortom, het zijn platen die je zeer veelzijdig kunt inzetten.

Waarop letten bij het werken met deze platen?

Wil je graag hardhout multiplex bestellen voor jouw project? Dan vind je bij De Jong Hout & Staalhandel platen met de afmetingen 244 x 122 cm. De platen zijn goed te bewerken met standaard gereedschappen voor hout. Daarnaast hebben ze een glad oppervlak. Dit betekent dat je ze gemakkelijk kunt verven. Het is belangrijk om tijdens het bestelproces aandacht te hebben voor de dikte van het hardhout multiplex. Er zijn uiteenlopende diktes mogelijk, namelijk van 3,6 mm tot 25 mm. Is het voor jouw klusproject essentieel dat het materiaal goed gebogen kan worden? Kies dan voor de dunnere varianten. Heb je hulp nodig bij het selecteren van de juiste constructieplaat? Aarzel dan niet en neem gerust contact op met de experts van De Jong Hout & Staalhandel.

Tips voor het opslaan en verwerken van hardhouten multiplexplaten

Heb je jouw hardhout multiplex ontvangen, maar ga je er niet meteen mee aan de slag? Zorg dan dat je de platen op de juiste manier bewaart. Leg ze altijd op een vlakke ondergrond om het vervormen van de platen tegen te gaan. Leg de platen ook altijd in een droge ruimte, zodat ze niet aangetast worden door vocht. Het hardhout multiplex van De Jong Hout & Staalhandel is onbehandeld, waardoor je het geheel naar eigen wens kunt gebruiken. Na het op maat zagen van de planken of na het boren, is het aanbevolen om randsealer aan te brengen op de randen en de boorgaten. Vervolgens kun je meerdere laagjes verf aanbrengen aan de voorkant en de achterkant, op de zaagranden en op de plaats van de boorgaten.

We denken ook aan het milieu

Steeds meer mensen nemen bij het uitvoeren van bouw- en kluswerkzaamheden ook het milieu in beschouwing. Binnen dat opzicht is het werken met plaatmateriaal, zoals multiplex hardhout, een goede keuze. Deze platen van De Jong Hout & Staalhandel zijn namelijk voorzien van de FSC-certificering. Deze afkorting staat voor Forest Stewardship Council. Wanneer hout voorzien is van dit keurmerk, dan weet je dat het uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is. Door voor hardhout multiplex te kiezen kunnen we samen de natuur beschermen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier over de hele wereld behouden.

Eenvoudig online multiplex platen van hardhout bestellen

Wie eenmaal de webshop van De Jong Hout & Staalhandel heeft ontdekt, wil niets anders meer. Je vindt hier gemakkelijk wat je zoekt voor elke klus in en rondom huis. Je ziet meteen of jouw benodigdheden op voorraad zijn. Is dat het geval? Dan wordt alles binnen 6 dagen bij je afgeleverd via hun eigen transportdienst. Je kunt rekenen op het beste materiaal, uitstekende service en betrouwbare bezorging. Ook voor hardhout multiplex ben je hier dus aan het juiste adres.