Steigerplanken

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1

Op zoek naar steigerplanken? Bij De Jong Hout & Staalhandel hebben we een heel assortiment voor je! Nieuwe steigerhout is vers en niet kunstmatig gedroogd, tenzij uitdrukkelijk vermeld. De planken zijn fijnbezaagd. Dit betekent dat de planken direct uit de zagerij komen, zonder dat ze verder bewerkt zijn. Fijnbezaagde planken kunnen gemakkelijk opgeschuurd worden naar een glad eindresultaat. Een andere benaming voor fijnbezaagd steigerhout is ruw steigerhout. Bij ruwe steigerplanken kan het dan ook voorkomen dat de lengte- en breedtematen iets van elkaar afwijken. In ieder geval zijn deze planken uitermate geschikt als schutting, buitenmeubelen, vlonders, bekisting, enzovoorts. Bekijk nu het assortiment en stel gerust vragen!

Soorten steigerplanken

Wanneer je op het punt staat om steigerhout planken aan te schaffen heb je de keuze uit twee verschillende soorten planken, namelijk nieuwe of gedroogde planken. Het verschil tussen deze soorten is het aanwezige vochtgehalte in het hout. Nieuwe steigerhouten planken zijn niet (kunstmatig) gedroogd en hebben vaak een vochtgehalte dat boven de 30% ligt. Dit vochtgehalte hoeft voor buitengebruik geen probleem te zijn, maar houdt bij vers steigerhout in ieder geval wel rekening met een krimp. Voor het gebruik in interieur is het raadzaam de planken eerst een aantal dagen/weken luchtig te laten drogen of te kiezen voor gedroogd steigerhout. Bij direct gebruik van verse nieuwe planken kan er nog lichte krimp optreden.

Het drogen van deze planken kost tijd en dit zie je dan ook terug in de prijs. Verse planken zijn goedkoper dan gedroogde planken. Als je de krimp van het hout niet erg vindt kan het dus lonen om voor vers steigerhout te kiezen.

Voordeel steigerhouten planken

Steigerhout is een materiaal dat in het verleden vooral in de bouw gebruikt werd door bouwvakkers om veilig van punt A naar punt B te komen. Tegenwoordig wordt steigerhout echter ook steeds vaker gebruikt voor het maken van tuinmeubels of voor meubels in het interieur. Het grote voordeel van planken steigerhout is dat dit houtsoort vrijwel onderhoudsvrij is en jarenlang meegaat. Wanneer je de keuze maakt voor steigerhout maak je dus ook nog eens een duurzame keuze.

Maten steigerhout planken

In ons assortiment vind je steigerhouten planken in verschillende lengte-, breedte- en diktematen. Zo hebben we een steigerplank van 2 x 19,5 x 300 centimeter, 2,8 x 19,5 x 300 centimeter of 2,8 x 19,5 x 500 centimeter. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je voor iedere klus de juiste planken kunt vinden in ons assortiment. Heb je advies nodig over welke afmetingen het beste bij jouw project passen? Dan is het vanzelfsprekend mogelijk om contact met ons op te nemen voor advies op maat.

Steigerhouten planken kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Nieuwe steigerhouten planken kopen doe je eenvoudig online bij De Jong Hout & Staalhandel. Wij verkopen aan zowel particuliere als zakelijke klanten en leveren het hout tegen aantrekkelijke tarieven op locatie af. Of je nu één steigerplank of 1000 planken bestelt, je profiteert altijd van dit aantrekkelijke bezorgtarief. Bovendien kunnen klanten die grote orders plaatsen profiteren van aantrekkelijke staffelkorting. Liever jouw bestelling ophalen? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Geef tijdens het bestelproces aan of je jouw bestelling thuisbezorgd wilt krijgen of dat je het zelf komt ophalen bij ons magazijn in Achterberg. Heb je nog vragen over ons steigerhout? Neem dan gerust contact met ons op. Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!

Veelgestelde vragen over steigerplanken

Waarom steigerplanken kopen bij De Jong Hout & Staalhandel?

Wij leveren onze steigerplanken direct uit onze eigen voorraad door heel Nederland en België. Dit betekent dat jij je de planken snel in huis zal hebben en natuurlijk altijd tegen een gunstige prijs. Bij grotere aantallen profiteer je van een aantrekkelijke staffelkorting.

Hoe lang gaan steigerplanken mee?

Nieuwe steigerplanken zijn vers en worden niet op een kunstmatige manier gedroogd. Onbehandeld gaat dit hout 5 tot 10 jaar lang mee. Behandelde planken kunnen meer dan 10 jaar meegaan.

Wat zijn de eigenschappen van steigerplanken?

Steigerplanken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en beschikken over een unieke uitstraling. Hiernaast is het makkelijk hout om mee te werken, waardoor deze houtsoort terug te zien is in vele verschillende tuinen en woningen.

Waar gebruik je steigerplanken voor?

Steigerplanken zijn zowel binnen als buiten te gebruiken en lenen zich voor allerlei verschillende projecten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van tuinmeubels, maar natuurlijk kan je hier ook prachtige schuttingen, vlonders of bekistingen mee maken.