Wilgenschutting

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Heb je al eens een wilgenschutting gezien? Wie eenmaal een blik op deze schutting heeft geworpen wil al gauw niets anders meer. Vooral als je een liefhebber bent van tuinen met een natuurlijke uitstraling is een schutting met wilgenschermen een aanrader. Daarnaast geeft deze schutting je tuin ook een nostalgische en romantische twist. Het is bovendien ook nog eens een duurzame oplossing voor een tuinafscheiding. Wil je werk gaan maken van deze schitterende schutting? Dan ben je hier op de juiste plek voor alle benodigdheden en voor tips voor het creëren van een schutting met wilgenschermen.

Hoe wordt een wilgenschutting gemaakt?

Wanneer je voor de eerste keer een wilgenschutting bekijkt dan kan het er nogal complex uitzien. Dat valt in de praktijk echter reuze mee. Het is zelfs heel gemakkelijk om deze schutting te maken. Voor deze schutting worden lange wilgentakken gebruikt die met elkaar verweven worden. Deze takken worden ook wel de wilgentenen genoemd. Dit zijn de waterloten, oftewel de snelgroeiende twijgen van een wilg, die na twee tot drie jaar gesnoeid worden. Voor het maken van een schutting met wilgentenen hoef je niet zelf te snoeien en de takken te verweven. Die inspanningen blijven je bespaard, want dat is allemaal al voor je gedaan. Je kunt bij De Jong Hout & Staalhandel gewoon kant-en-klare wilgenschermen online bestellen voor het bouwen van je eigen wilgenschutting.

Zelf aan de slag met wilgenschermen

De wilgenschermen van De Jong Hout & Staalhandel zijn fijn gevlochten schermen gemaakt van verse wilgentenen. Deze worden meteen gevlochten via wilgenteen dwarsverbindingen. Deze schermen hebben een natuurlijke en rustieke look. Daarbij zien ze er tegelijkertijd ook heel verfijnd uit. De schermen worden omgeven door een stalen frame. Dit frame zorgt ervoor dat het scherm extra sterk is en lang meegaat. Bovendien kun je hierdoor de schermen heel gemakkelijk plaatsen. Wil je met deze schermen een complete wilgenschutting vormen? Dan plaats je de schermen tussen schuttingpalen. Met behulp van schroefjes door het stalen frame kun je de schermen goed vastzetten.

Zorg voor de juiste materialen

Voor het maken van een wilgenschutting is het belangrijk om alleen maar materialen van de beste kwaliteit te gebruiken. Allereerst, kies je daarvoor uiteraard voor de kant-en-klare wilgenschermen in de webshop van De Jong Hout & Staalhandel. Vergeet niet dat ook de schuttingpalen belangrijk zijn voor de duurzaamheid en de kwaliteit van de schutting. Kies voor palen van houtsoorten die bestand zijn tegen weersinvloeden, zoals geïmpregneerde schuttingpalen, palen van Douglas hout of hardhouten palen. Voor het vastzetten van natuurlijke tuinschermen zoals bijvoorbeeld van een wilgenschutting heb je roestvrijstalen schermsteunen nodig. Ook die vind je online in het assortiment van De Jong Hout & Staalhandel.

Waar kun je een wilgenschermen voor gebruiken?

De meest voor de hand liggende toepassing van wilgenschermen is natuurlijk om er een fraaie wilgenschutting van te maken. Maar je kunt de schermen voor nog meer toepassingen in je tuin gebruiken. Op die manier wordt het een element dat op verschillende plaatsen terugkomt. Hiermee zorg je voor meer eenheid en een rustige uitstraling in je tuin. Zo kun je de schermen ook gebruiken als afscheiding voor een minder fraai element als de vuilcontainer. Of misschien wil je wel een extra windscherm bij het terras. Je kunt met de schermen ook een omheining maken voor een moestuin of gebruik de schermen om je tuin in verschillende gedeeltes te verdelen. Kortom, er zijn veel creatieve toepassingen te bedenken die een ware verrijking zijn voor de uitstraling van je tuin.

Hoe lang gaat de schutting mee?

Van een wilgenschutting heb je jarenlang plezier. Deze schuttingen gaan tussen de 8 tot 10 jaar mee. Bovendien heb je er in de tussentijd nauwelijks tot geen onderhoud aan. Eén van de mogelijkheden om de levensduur van de schutting te verlengen is door deze te behandelen met lijnolie. De kleur wordt daardoor wel iets donkerder. Daarbij krijgen de wilgentakken ook een gladdere uitstraling. Houd je juist zo van die robuuste uitstraling van de wilgentakken? Dan kun je de schutting beter onbehandeld laten. Verder is het ook mogelijk om de wilgenschutting te combineren met klimplanten. Deze kunnen ervoor zorgen dat de schutting enkele jaren langer meegaat.

Online een nieuwe schutting bestellen

Wil je graag een schutting kopen? Dan ben je bij De Jong Hout & Staalhandel op het juiste adres. Hier tref je uiteenlopende houten schuttingen aan, maar ook natuurlijke tuinschermen voor het perfect afstemmen van de schutting op jouw wensen en jouw tuin. Wil je snel aan het werk en een fraaie natuurlijke tuinafscheiding neerzetten? Bestel dan hier direct online jouw wilgenschermen van hoogwaardige kwaliteit. Onze eigen bezorgdienst zorgt ervoor dat je alle materialen binnen een week binnen hebt, zodat je snel kunt starten met het creëren van jouw wilgenschutting.