Worteldoek

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Anti Worteldoek op rol
Anti Worteldoek op rol
31,3537,93Incl. btw
Gronddoekpen verzinkt
Gronddoekpen verzinkt
6,007,26Incl. btw

Een worteldoek is een handig hulpmiddel voor tuiniers en landschapsarchitecten om ongewenste vegetatie onder controle te houden. Bij De Jong Hout & Staalhandel bieden we een kwalitatieve worteldoek aan die je kan helpen bij het creëren van een onderhoudsvriendelijke en nette tuinomgeving. Vragen? Stel ze gerust!

Functie anti-worteldoek

De belangrijkste functie van worteldoek is het voorkomen van onkruid. Onder een vlonder, of grindpad is dit onmisbaar. Je legt het doek eenvoudig onder je terrastegels, of bevestigt het aan de onderliggers van je houten, of composiet vlonder. Met een worteldoek voorkom je onkruidgroei op plaatsen waar dit niet gewenst is. Denk hierbij aan een grindpad. Ook is het doek is in de meeste gevallen UV-bestendig. Dat betekent dat het geen licht doorlaat. Dit betekent dat de kans zeer klein is dat er iets onder het doek gaat groeien. Dit handige doek is dus de juiste oplossing om je grindpad, bestrating, houtsnippers of houten vlonder te beschermen tegen onkruid.

Plaatsen worteldoek

Een worteldoek plaatsen is heel eenvoudig. Zorg voor een mooie vlakke ondergrond. Zorg altijd dat je minimaal 10% extra doek bestelt dan benodigd. Bij meerdere banen is het namelijk verstandig om het doek minimaal 10 cm te laten overlappen. Om rafeling langs de randen te voorkomen is het handig om de randen om te vouwen naar beneden. Het doek sla je vast met onze speciale gronddoekpennen. Deze zijn in 2 afmetingen verkrijgbaar. Om te zorgen dat het worteldoek goed vast ligt raden we je aan de gronddoekpennen om de 50 cm hart op hart aan te brengen.

Voordelen worteldoek

Het gebruik van een worteldoek biedt verschillende voordelen voor tuiniers en landschapsarchitecten:

  1. Onkruidbestrijding: Een worteldoek voorkomt de groei van onkruid door het blokkeren van zonlicht en het belemmeren van de ontwikkeling van wortels. Hierdoor blijft je tuin of landschap vrij van ongewenste planten, waardoor je minder tijd en moeite hoeft te besteden aan het wieden van onkruid.
  2. Waterdoorlatendheid: Ons doek is ontworpen om water door te laten, waardoor de bodem kan ademen en overtollig water kan afvoeren. Dit voorkomt waterophoping en zorgt voor een gezonde groei van de planten.
  3. Bescherming van de bodem: Een doek beschermt de bodem tegen erosie door regen en wind. Het voorkomt dat de bovenste laag van de grond wordt weggespoeld en helpt bij het behoud van de vruchtbaarheid van de bodem.
  4. Duurzaamheid: Ons worteldoek is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de elementen en lang meegaan. Hij is UV-bestendig, rotbestendig en kan jarenlang worden gebruikt zonder te verslechteren.

Anti-worteldoek kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Worteldoek kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!