Douglas palen

Filters
19 ProductenPagina 1 van 1

Ben je op zoek naar houten Douglas palen voor jouw nieuwe creatie in of rondom huis? Dan vind je bij De Jong Hout & Staalhandel precies waar je naar op zoek bent. Deze Douglas palen worden vanwege hun uitzonderlijke kwaliteiten steeds vaker gebruikt bij het klussen. Je kunt ze voor allerlei doeleinden inzetten. Vanwege de duurzame en hoge kwaliteit hout zijn ze geschikt voor zowel binnen als buiten. Lees hier meer waar je deze palen allemaal voor kunt gebruiken en waar je op moet letten.

Hoge kwaliteit én voordelig

Bestaat die combinatie echt? Ja, Douglas hout is in tegenstelling tot veel andere soorten hout relatief voordelig, terwijl de kwaliteit uitstekend is. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen voor Douglas palen kiezen. De warme en rustieke uitstraling zal je vast aanspreken. Ze geven elk project met hout een bijzondere en luxe look. Wat ook prettig is aan deze houten palen, is dat ze heel praktisch zijn in gebruik. Je kunt ze bijvoorbeeld gemakkelijk zagen of er inkepingen in maken. Je kunt ze bovendien mooi combineren met balken, planken en Zweeds rabat van Douglas hout.

Waarvoor kun je Douglas palen gebruiken?

Als je palen nodig hebt voor jouw klusproject, dan zijn Douglas houten palen bijna altijd een uitstekend idee. Ze worden onder meer gebruikt voor het bouwen van veranda’s, schuren en terrasoverkappingen. Ben je van plan om een schutting te bouwen? Ook dan zijn Douglas palen vanwege hun stevigheid, duurzaamheid, prijs en mooie uitstraling een uitstekende optie. Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je op de juiste plek voor palen met een kopmaat vanaf 10 x 10 cm tot 20 x 20 cm. Ook alle overige benodigdheden voor het klussen met hout kun je online bij ons bestellen.

Waar je op moet letten bij Douglas houten palen

Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat werken met Douglas palen. Het hout is afkomstig van de Douglas spar en omdat het hier gaat om een naaldboom, kan het hout noesten bevatten die los kunnen komen. Er kunnen bovendien harsplekken op voorkomen. Verder worden de palen gezaagd uit stammen met als gevolg dat ze bij levering soms overlengte hebben of dat ze niet helemaal haaks zijn.

Douglas palen behandelen

Kenmerkend voor dit hout is dat het kopscheuren kan bevatten, omdat het eerst gedroogd en daarna bewerkt wordt. Doordat het hout op natuurlijke wijze wordt gedroogd, kun je schimmels ontdekken op het oppervlak. Deze kun je er gewoon van afwassen. Al deze factoren hebben overigens geen invloed op de duurzaamheid van het hout.

Zwarte Douglas palen

Douglas hout heeft de eigenschap dat het na verloop van tijd verkleurt, het begint met een rozeachtige kleur en trekt langzamerhand bij naar een blauwgrijze tint. Wil je dit liever niet? Dan kun je ook kiezen voor zwarte Douglas palen, die zijn vooraf met zwarte beits ingespoten. Kies je wel voor palen in de oorspronkelijke rozeachtige kleur? Dan is het verstandig je hout te behandelen met een transparante beits om het proces van verkleuring te vertragen. Je kunt er ook later nog voor kiezen om zelf een andere kleur beits aan te brengen.

Een schutting met Douglas palen

Eén van de toepassingen waar Douglas palen veel voor gebruikt worden, is een schutting. Het hout zorgt namelijk voor een uitstekende erfafscheiding en geeft een mooie en natuurlijke sfeer aan je tuin. Je schutting zal nog langer mooi blijven als het behandeld wordt. Een andere tip om vele jaren plezier te hebben van je schutting is door de palen niet direct in contact te laten komen met de grond. Daarvoor kun je betonpoeren gebruiken. Dit geeft bovendien een luxe uitstraling. Een voordeligere optie is om de palen te monteren met behulp van paalhouders. Let er bij het werken met Douglas palen op dat het om ruw en vers gezaagd hout gaat. Om die reden kan het hout splinters bevatten en ook ruwe plekken hebben op de hoeken.

Diverse afmetingen

De Douglas palen komen er in verschillende kopdiktes en lengtes. Zo heb je zelf de keuze uit de ideale paal voor jouw klus. De palen zijn bovendien gemakkelijk af te zagen, dus als de paal iets langer is, dan kort je hem zonder moeite in tot de juiste lengte. Onze Douglas palen zijn allemaal minimaal 3 meter lang. Afhankelijk van de dikte kun je ook nog kiezen voor andere afmetingen tot en met 6 meter. De palen zijn er in de volgende diktes:

- 5 x 5 cm
- 7,5 x 7,5 cm
- 9 x 9 cm
- 10 x 10 cm
- 11 x 11 cm
- 12 x 12 cm
- 15 x 15 cm
- 20 x 20 cm

Milieubewust

Steeds meer mensen kiezen bewust hun bouwmaterialen, met het oog op het milieu. Ook binnen deze context is het een prima keus om voor Douglas palen te kiezen. De houten planken, balken en palen, die je bij De Jong Hout & Staalhandel online kunt bestellen, zijn afkomstig uit verantwoord gekapte bossen.

Douglas palen bestellen

Wist je dat je voor het kopen van hout niet zelf met de aanhanger op pad hoeft? Je kunt Douglas palen, planken, paalhouders, impregneermiddelen, beits en nog veel meer gewoon online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel. Binnen enkele dagen worden jouw Douglas palen of andere materialen netjes bij je thuisbezorgd en kun je aan de slag gaan met jouw project!