Douglas palen

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - € 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - € 67,50
Lariks Douglas regel 5 x 5 cm
Vanaf €1,35
(€4,24 incl. btw)
Lariks Douglas schuttingpaal 7,5 x 7,5 cm
Vanaf €2,02
(€9,20 incl. btw)
Lariks Douglas paal 10 x 10  cm
Vanaf €3,48
(€15,79 incl. btw)
Lariks Douglas paal 12 x 12 cm
Vanaf €5,00
(€22,69 incl. btw)
Lariks Douglas paal 15 x 15 cm
Vanaf €11,25
(€40,84 incl. btw)
Lariks Douglas paal 20 x 20 cm
Vanaf €13,92
(€63,16 incl. btw)
Tenco Garant - zwarte teer
€11,75
(€14,22 incl. btw)
Douglas palen

Wij hebben een divers assortiment douglas palen voor een scherpe prijs. Douglas palen kunt u gebruiken als schutting, terrasoverkapping, veranda, het bouwen van een schuur, woning en meer. Onze Douglas palen zijn te koop vanaf 10 x 10cm tot 20 x 20 cm kopmaat. De meest gebruikte maten palen in de houtbouw zijn 12 x 12 en 15 x 15 cm. Naast douglas palen hebben wij uiteraard ook een uitgebreid assortiment douglas balken, douglas planken, zweeds rabat en douglas ramen en deuren.

Lariks Douglas Palen monteren

Monteer de Douglas palen op onze betonpoeren voor een luxe uitstraling. Als u minder budget heeft kunt u ook paalhouders gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat de palen niet blijvend nat worden wanneer ze onbehandeld zijn. Als u ze gebruikt als schuttingpaal behandel ze dan tot 10 cm boven het maaiveld. Wij raden aan maximaal 3 meter te overspannen en anders een extra staander te plaatsen. Dus bij een veranda van 5 of 6 meter breed 1 staander in het midden onder de randbalken van bijvoorbeeld 5 x 15 cm.

Douglas palen zijn makkelijk te zagen. Wanneer u een randbalk rondom gebruikt van 5 x 15 cm kunt u gemakkelijk een inkeping zagen in de douglas paal van 5 x 15 cm. Dit staat fraai, maar zorgt ook voor een degelijke bevestiging. 

Wij werken uitsluitend met hoge kwaliteit douglas palen, met hout uit verantwoord gekapte bossen. 

Douglas paal eigenschappen

Douglas is een mooi, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit, levensduur van het hout

- Douglas hout staat bekend om zijn rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Zweeds rabat, veilingdelen en bewerkt douglas word door ons eerst gedroogd alvorens het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten
- Ruw, vers gezaagd hout kunnen splinters bevatten en stukjes wankant (ruwe plekken op de hoeken). 
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lente's. Na binnenkomst kunt u het hout het beste zo snel mogelijk verwerken, of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas hout verkleurt snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u het hout verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhout soort wat noesten bevat die los kunnen laten
- Douglas hout kan harsplekken bevatten
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw hout wat overlengte heeft bij levering, of niet helemaal haaks is afgekort.

Douglas palen koopt u bij De Jong Houthandel

Douglas palen koopt u eenvoudig bij De Jong Hout en Staalhandel!  Naar keuze laat u uw bestelling thuis bezorgen door onze eigen bezorgdienst, of u komt de douglas palen  zelf ophalen bij ons magazijn in Achterberg. Meer weten over onze douglas palen of onze andere producten? Neem gerust contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.