Douglas palen

Filters
17 ProductenPagina 1 van 1
Lariks Douglas regel 5 x 5 cm
-17%
Lariks Douglas regel 5 x 5 cm
€7,14€5,95€7,20Incl. btw
Lariks Douglas schuttingpaal 7,5 x 7,5 cm
-17%
Lariks Douglas schuttingpaal 7,5 x 7,5 cm
€12,15€10,13€12,25Incl. btw
Lariks Douglas paal 10 x 10  cm
-17%
Lariks Douglas paal 10 x 10 cm
€21,42€17,85€21,60Incl. btw
Lariks Douglas paal 9 x 9 cm GESCHAAFD
-13%
Lariks Douglas paal 9 x 9 cm GESCHAAFD
€24,52€21,32€25,80Incl. btw
Lariks Douglas paal 12 x 12 cm
-17%
Lariks Douglas paal 12 x 12 cm
€30,84€25,70€31,10Incl. btw
Lariks Douglas paal 12 x 12 cm Zwart geïmpregneerd
-13%
Lariks Douglas paal 11 x 11 cm GESCHAAFD
-13%
Lariks Douglas paal 11 x 11 cm GESCHAAFD
€35,31€30,70€37,15Incl. btw
Lariks Douglas paal 15 x 15 cm
-17%
Lariks Douglas paal 15 x 15 cm
€47,39€39,49€47,78Incl. btw
Lariks Douglas paal 15 x 15 cm Zwart geïmpregneerd
-13%
Lariks Douglas paal 14 x 14 cm GESCHAAFD
-13%
Lariks Douglas paal 14 x 14 cm GESCHAAFD
€55,17€47,98€58,06Incl. btw
Lariks Douglas paal 20 x 20 cm
-17%
Lariks Douglas paal 20 x 20 cm
€85,68€71,40€86,39Incl. btw
Tenco Garant - zwarte teer
Tenco Garant - zwarte teer
€16,49€19,95Incl. btw
Schuttingpaal / hoekpaal 7,5 x 7,5 cm - Zwart gespoten
-9%

Ben je op zoek naar houten Douglas palen voor jouw nieuwe creatie in of rondom huis? Dan vind je bij De Jong Hout & Staalhandel precies waar je naar op zoek bent. Deze houten palen worden vanwege hun uitzonderlijke kwaliteiten steeds vaker gebruikt bij het klussen. Je kunt ze voor allerlei doeleinden gebruiken. Vanwege de duurzame en hoge kwaliteit hout zijn ze geschikt voor zowel binnen als buiten. Lees hier meer waar je deze palen allemaal voor kunt gebruiken en waar je op moet letten.

Voordelig en hoge kwaliteit hout

Bestaat die combinatie echt? Ja, Douglas hout is in tegenstelling tot veel andere soorten hout relatief voordelig, terwijl de kwaliteit uitstekend is. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen voor Douglas palen kiezen. De warme en rustieke uitstraling zal je vast aanspreken. Ze geven elk project met hout een bijzondere en luxe look. Wat ook prettig is aan deze houten palen, is dat ze heel praktisch zijn in gebruik. Je kunt ze bijvoorbeeld gemakkelijk zagen of er inkepingen in maken. Ook de toepassingen zijn talrijk. Je kunt ze mooi combineren met balken, planken en Zweeds rabat van Douglas hout.

Waarvoor kun je Douglas palen gebruiken?

Heb je palen nodig voor jouw klusproject, dan zijn Douglas palen bijna altijd een uitstekend idee. Ze worden onder meer gebruikt voor het bouwen van veranda’s, schuren en terrasoverkappingen. Ben je van plan om een schutting te bouwen? Ook dan zijn Douglas palen vanwege hun stevigheid, duurzaamheid, prijs en mooie uitstraling een uitstekende optie. Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je op de juiste plek voor palen vanaf 10 x 10 cm tot 20 x 20 cm kopmaat. Ook voor alle overige benodigdheden voor het klussen met hout, kun je bij deze ons online aankopen.

Waarop letten bij klussen met palen van Douglas hout?

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat werken met Douglas hout en Douglas palen. Dit hout is afkomstig van de Douglas spar, doordat het hier gaat om een naaldboom, kan het hout dus noesten bevatten die los kunnen komen. Er kunnen bovendien ook harsplekken op voorkomen. Verder worden de palen gezaagd uit stammen met als gevolg dat ze bij levering soms overlengte hebben of dat ze niet helemaal haaks zijn.


Kenmerkend voor dit hout is dat het kopscheuren kan bevatten, omdat het eerst gedroogd en daarna bewerkt wordt. Doordat het hout op natuurlijke wijze wordt gedroogd, kun je schimmels ontdekken op het oppervlak. Deze kun je er gewoon van afwassen. Al deze factoren hebben overigens geen invloed op de duurzaamheid van het hout.


Steeds meer mensen kiezen bewust hun bouwmaterialen, met het oog op het milieu. Ook binnen deze context is het een prima keus om voor Douglas palen te kiezen. De houten planken, balken en palen, die je bij De Jong Hout & Staalhandel online kunt bestellen, zijn afkomstig uit verantwoord gekapte bossen.

Tips voor een schutting met Douglas palen

Eén van de toepassingen waar Douglas hout veel voor gebruikt wordt, is een schutting. Dit hout zorgt voor een uitstekende erfafscheiding en geeft een mooie en natuurlijke sfeer aan je tuin. Hoewel dit hout ook buiten gebruikt kan worden, zal het nog langer mooi blijven als het behandeld wordt. Een andere tip om vele jaren plezier te hebben van je schutting is door de palen niet direct in contact te laten komen met de grond. Daarvoor kun je betonpoeren gebruiken. Dit geeft een luxe uitstraling. Een voordeligere optie is om de palen te monteren met behulp van paalhouders. Let er bij het werken met Douglas palen op dat het om ruw en vers gezaagd hout gaat. Om die reden kan het hout splinters bevatten en ook ruwe plekken hebben op de hoeken.

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Een van de troeven van Douglas palen is de bijzondere roze-oranje kleur. Samen met Douglas planken kun je hiermee bijvoorbeeld een mooie schuur over een stijlvolle terrasoverkapping bouwen. Echter, is het wel belangrijk om te weten dat onder invloed van de weersomstandigheden het hout na verloop van tijd grijs kan kleuren. Sommige mensen vinden deze verweerde look juist mooi. Wil je liever de oorspronkelijke kleur behouden of in ieder geval dit proces vertragen? Dat kan door het hout te behandelen met een transparante beits. Verder is het ook gewoon mogelijk om het hout in andere kleuren te beitsen. Wit of zwart kunnen ook heel mooi staan.

Bestel je klusmaterialen gemakkelijk online

Wist je dat je voor het kopen van hout niet zelf met de aanhanger op pad hoeft? Je kunt Douglas palen, planken, paalhouders, impregneermiddelen, beits en nog veel meer gewoon online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel. Binnen enkele dagen worden jouw Douglas palen of andere materialen netjes bij je thuisbezorgd en kun je aan de slag gaan met jouw project!