Douglas vlonderplank

Filters
15 ProductenPagina 1 van 1

Als je op zoek bent naar duurzame en esthetisch aantrekkelijke materialen om jouw buitenruimte te bekleden, dan is een Douglas vlonderplank wellicht de perfecte keuze. Douglas hout is een populaire houtsoort die bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in de bouw van terrassen en andere buitenconstructies. Het gebruik van een Douglas vlonderplank biedt niet alleen een natuurlijke uitstraling aan jouw buitenruimte, maar kan ook bijdragen aan de waardevermeerdering van jouw woning. Ontdek nu zelf de voordelen en bestel de Douglas vlonderplank bij De Jong Hout & Staalhandel.

Dit zijn Douglas vlonderplanken

Douglas vlonderplanken zijn gemaakt van hout dat afkomstig is van de Douglasspar, een naaldboom die van nature voorkomt in Noordwest-Europa. Het hout staat bekend om zijn sterkte, duurzaamheid en stabiliteit, waardoor het zeer geschikt is voor buitentoepassingen zoals terrassen en vlonders. Douglas hout heeft een mooie roodbruine kleur en een levendige nerfstructuur, waardoor het een populaire keuze is voor esthetische doeleinden. Douglas vlonderplanken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes, zodat je de juiste planken kunt kiezen voor jouw project. Het hout kan worden behandeld om de levensduur te verlengen, maar kan ook onbehandeld worden gebruikt voor een natuurlijke uitstraling. Over het algemeen zijn Douglas vlonderplanken een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk materiaal voor het bekleden van buitenruimtes.

Voordelen vlonderplanken Douglas

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van vlonderplanken van Douglas voor jouw terras of andere buitenruimtes:

  1. Duurzaamheid: Vlonderplanken van Douglas van nature sterk en duurzaam, waardoor het zeer geschikt is voor buitengebruik en lang meegaat.
  2. Esthetische uitstraling: Douglas hout heeft een mooie roodbruine kleur en levendige nerfstructuur, waardoor het een esthetisch aantrekkelijke keuze is voor het bekleden van buitenruimtes.
  3. Milieuvriendelijk: Douglas hout is een duurzame keuze omdat het afkomstig is van hernieuwbare bossen en minder energie vereist om te produceren dan andere bouwmaterialen.
  4. Makkelijk te bewerken: Vlonderplanken van Douglas hout zijn gemakkelijk te bewerken en te zagen, waardoor het geschikt is voor maatwerkprojecten.
  5. Kosten: Een Douglas vlonderplank over het algemeen goedkoper dan andere houtsoorten zoals teak of ceder, waardoor het een betaalbare keuze is voor terrassen en andere buitenconstructies.
  6. Behandelingsopties: Deze vlonderplanken kunnen worden behandeld om de levensduur te verlengen, maar kunnen ook onbehandeld worden gebruikt voor een natuurlijke uitstraling.

Douglas vlonder

Douglas hout is al diverse jaren enorm populair als tuinhout. Zo ook de Douglas vlonder! Wij hebben de welbekende vlonderplank in het assortiment van 28 mm dik met 1 zijde, een grof profiel en een gladde zijde. Daarnaast ook een geheel glad geschaafde plank van 19 cm breed met afgeschuinde hoekjes voor een super strak geheel! Kies vandaag nog voor de Douglas vlonder voor jouw terras.

Levensduur Douglas vlonderplank

Een Douglas vlonderplank heeft een levensduur van 8-15 jaar als je het onbehandeld laat. Daarmee valt het in de duurzaamheidsklasse 3. Hoe lang het meegaat is natuurlijk ook afhankelijk van de klimaatomstandigheden, of het grondcontact heeft en of het wordt onderhouden. Er zijn mogelijkheden om de levensduur te verlengen met bijvoorbeeld een Douglas HK-lazuur. Dit houdt de Douglas vlonderplank ook mooi van kleur, aangezien het onbehandeld gaat vergrijzen. Ook af en toe een goede schoonmaakbeurt doet wonderen voor de levensduur. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een terrasreiniger. Al met al is Douglas een hele mooie optie voor een houten terras. Als je toch wilt gaan voor een duurzamere optie, kies dan voor hardhouten vlonderplanken, of composiet vlonderplanken met een gemiddelde levensduur van 20-25 jaar.

Montage Douglas vlonderplank

Voor een stevig terras en intensief gebruik raden we aan om minimaal planken met een dikte van 2.6 cm te gebruiken. Gezien de onderbalken van de vlonder eerder in contact komen met water en minder snel drogen raden wij je aan deze altijd uit te voeren in hardhout mits je budget dit toelaat. Zorg sowieso voor voldoende ventilatieruimte onder je vlonder. Voor het bevestigen van een Douglas vlonderplank kun je het beste onze Dynaplus vlonderschroeven gebruiken, of bevestig ze blind met de Hapax onzichtbare vlonderplankhouders. Meer informatie voor het samenstellen van jouw vlonder? Bekijk onze montage tips!

Douglas vlonderplanken kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Een Douglas vlonderplank kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!