Voor een constructie met beton mag wapeningsstaal niet missen. Als er iets sterk is, dan is het wel beton. Toch is het belangrijk om beton in de bouw te versterken met stalen elementen. Dat komt omdat beton wel goed bestand is tegen drukkrachten, maar minder goed tegen trekkrachten. Deze krachtwerking in beton is nogal ingewikkeld, maar het komt erop neer dat bij het bouwen met beton, het gebruik van wapeningsstaal essentieel is. We geven je hier meer informatie en je kunt ook direct online wapeningskorven en bouwstaalmatten bestellen.

Wapeningsstaal: wat is dat eigenlijk?

Met wapeningsstaal wordt beton versterkt. Je komt om die reden ook vaak de omschrijving ‘gewapend beton’ tegen. Het is bedoeld om in betonnen constructies voldoende weerstand te kunnen bieden aan trekkrachten in beton. Wil je bijvoorbeeld een betonvloer leggen of wanden bouwen van beton in de woning- of utiliteitsbouw? Dan is het noodzakelijk om een wapening aan te brengen. Dat doe je dan in de vorm van bouwstaalmatten. Ben je op zoek naar hoogwaardig wapeningsstaal, waaronder naar bouwstaalmatten of wapeningskorven, dan ben je daarvoor bij De Jong Hout & Staalhandel aan het juiste adres.

Toepassingen van bouwstaalmatten

Een bouwstaalmat kun je zien als een rooster dat vervaardigd is van staaldraad. Ga je een nieuwe constructie opbouwen, dan is een stevige fundering essentieel. Om het beton de kracht en stabiliteit te geven die het nodig heeft, zijn bouwstaalmatten onmisbaar. In het online aanbod van De Jong Hout & Staalhandel tref je diverse prefab bouwstaalmatten aan voor diverse toepassingen. Zo vind je hier wapeningsstaal in de vorm van staalmatten die ideaal zijn voor het leggen van betonnen vloeren. Daarnaast zijn er ook draadstaalmatten die speciaal ontwikkeld zijn voor het verstevigen van schuttingen.

Welke wapening voor betonnen vloeren?

Bij het kiezen van het juiste wapeningsstaal is het belangrijk om te kijken naar de toepassing waar het voor nodig is. Ga je betonnen vloeren leggen? Dan is het een aanrader om onbehandelde bouwstaalmatten te gebruiken. Het draadstaal waarvan deze matten zijn gemaakt ziet er geribbeld en geroest uit. Er ontstaan hierdoor voldoende fricties tussen het staal en het beton, waardoor de matten stevig verankerd in het beton komen te liggen. Deze bouwstaalmatten zijn verkrijgbaar in diverse maten, waaronder met de afmetingen 2m x 3m. Let daarnaast ook op wat voor jouw klus de beste draaddiameter en maaswijdte is. Zit jouw ideale bouwstaalmat er niet bij? Dan kun je deze ook gewoon op maat laten maken door ons.

Welke bouwstaalmatten voor schuttingen?

Wist je dat wapeningsstaal in de vorm van bouwstaalmatten ook een geliefd materiaal is voor het bouwen van schuttingen? Daar weten we bij De Jong Hout & Staalhandel alles van. In plaats van de onbehandelde bouwstaalmatten kun je hiervoor beter gegalvaniseerde matten gebruiken. Hiermee bedoelen we matten die geheel verzinkt zijn. Dit brengt het voordeel met zich mee dat ze niet reageren op chemicaliën. Een ander kenmerk is dat ze elektriciteit geleiden. Doordat deze matten minder snel roesten, gaan ze veel langer mee dan de onbehandelde versies. Het is dan ook geen probleem als ze blootgesteld worden aan alle weersomstandigheden. Wil je meer weten over het vervaardigen van schuttingen met bouwstaalmatten? Bezoek dan de webshop van De Jong Hout & Staalhandel of neem contact met ons op.

Hoe gebruik je een wapeningskorf?

Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je ook op de juiste plek voor het online bestellen van een prefab wapeningskorf. Dit wapeningsstaal in de vorm van een korf is bedoeld voor het wapenen van funderingsbalken. Het is belangrijk om hiervoor de juiste maten te bestellen. In het assortiment vind je wapeningskorven met een standaardmaat voor een balkmaat van 30 cm breed en 40 cm hoog, een balkmaat van 35 cm breed x 40 cm hoog, een balkmaat van 35 cm breed x 50 cm hoog en een betonbalk van 40 cm breed x 50 cm hoog. Met wapeningskorven is het mogelijk om hoekverbindingen te maken. Hiervoor is het nodig om ook de juiste koppelstaven aan te schaffen. De experts van De Jong Hout & Staalhandel helpen je hier graag verder mee.

Snel thuisbezorgd

Alle benodigdheden voor het wapenen van beton en voor het bouwen van schuttingen met bouwstaalmatten kun je bij De Jong Hout & Staalhandel gemakkelijk online bestellen. Heb je grote hoeveelheden nodig? Dan kun je bovendien rekenen op staffelkorting. Hoewel ons bedrijf gevestigd is in Achterberg in Rhenen leveren we gewoon in het hele land. We zorgen ervoor dat je binnen een week alles wat je nodig hebt op het gewenste adres ontvangt. Wil je het wapeningsstaal graag zelf op komen halen? Dat is ook mogelijk en zelfs binnen 24 uur na het plaatsen van je bestelling.