Zwart Douglas hout - de nieuwe trend!

Filters
10 ProductenPagina 1 van 1
Lariks Douglas plank 2,2 x 20 cm Zwart geïmpregneerd
-13%
Lariks Douglas regel 5 x 7,5 cm Zwart geïmpregneerd
-13%
Lariks Douglas balk 5 x 15 cm Zwart geïmpregneerd
-13%
Lariks Douglas balk 7,5 x 17,5 cm  Zwart geïmpregneerd
-13%
Lariks Douglas paal 12 x 12 cm Zwart geïmpregneerd
-13%
Lariks Douglas paal 15 x 15 cm Zwart geïmpregneerd
-13%
Douglas Zweeds Rabat Zwart geïmpregneerd 19.5 cm
-20%

Douglas hout

Momenteel is Douglas hout 1 van meest populaire houtsoorten in het assortiment van de Jong Handelsonderneming. Het wordt met name gebruikt in de tuin voor schuren, overkappingen, verandas en schuttingen. Douglas hout is afkomstig van de douglas spar. Douglas hout is geen hardhout, maar wel 1 van de hardste houtsoorten uit de Europese bossen. Vandaar wordt het wel eens het Europese hardhout genoemd, maar uiteindelijk valt het in de categorie zachthout. Gezien het een hardere naaldhoutsoort is gaat het gemiddeld langer mee als het zachtere vurenhout. Zonder grondcontact gaat Douglas onbehandeld ca. 10 tot 15 jaar mee. Door het Douglas hout te behandelen kun je de levensduur nog eens verlengen met ca. 5 jaar. 

Zwart Douglas hout

Het hout uit deze categorie is door ons behandeld in een zwarte kleur. Zwart douglas hout wordt steeds meer gebruikt bij de bouw van schuren, overkappingen, pergola's enzovoorts. Wij hebben een assortiment met veel gebruikte afmetingen samengesteld die je meteen zwart via onze webshop kunt bestellen. Dit bespaart veel arbeid waardoor jij meteen kunt beginnen met het opbouwen van jouw project! Ons hout is onder druk zwart geïmpregneerd. Dit is dus niet alleen het hout voorzien van een zwarte kleur, maar ook meteen een verduurzaming! Door het hout zwart te impregneren krijgt het een mooie, rustiek matte uitstraling. De houtnerven zijn nog licht zichtbaar. Uiteraard is er zwarte impregneer vloeistof los leverbaar om eventuele zaagkanten of boorgaten bij te werken. Is het hout wat verkleurd en weer aan een schilderbeurt toe? Geen probleem, zwart geïmpregneerd Douglas hout kun je gewoon opnieuw behandelen met zwart impregneermiddeld, of overschilderen met een zwarte tuinbeits zoals onze zwarte buitenbeits

Zwart Douglas hout toepassen

Douglas hout wordt breed toegepast, maar je ziet het vooral terug in tuinen. Een nieuwe trend is een zwarte douglas constructie met een andere kleur wandbekleding zoals douglas dakbeschot, of douglas halfhoutsrabat. Ook het toepassen van een eiken dakbeschot is erg chique bij een zwarte constructie. Zo lijken de mogelijkheden wel eindeloos voor Douglas hout! Van een gevel bekleden met zweeds rabat, tot een mooie douglas schutting als tuinafscheiding.

Als je onbehandeld hout wil toepassen als schutting en het krijgt direct grondcontact is het aan te raden het deel wat in de grond zit, tot minimaal 5 cm boven maaiveld te behandelen met bitumen of zwarte teer. Dit sluit de celstructuur van het hout af waardoor vocht minder binnen kan dringen. Als het hout onbehandeld in de grond wordt geplaatst gaat de levensduur sneller achteruit. 

Zwart Douglas hout kopen bij de Jong Handelsonderneming

Bij de Jong Handelsonderneming bestel je eenvoudig je hout online. Onze webshop is 24/7 te bezoeken om hout en bouwmaterialen te bestellen voor jouw project. Wij beschikken over ruime voorraden waardoor we de materialen voor jouw project snel kunnen leveren. Je koopt bij ons niet alleen maar douglas palen en douglas balken, maar ook diverse handige toebehoren zoals betonpoeren, douglas ramen en douglas deuren

Goedkoop Zwart Douglas hout bestellen

Goedkoop zwart douglas hout bestellen doe je bij de Jong Handelsonderneming BV! Pas jij als zakelijke afnemer regelmatig douglas hout toe in jouw projecten? Neem dan contact met ons op voor een zakelijk account!