Zwart Douglas hout - de nieuwe trend!

Filters
17 ProductenPagina 1 van 1

Douglas hout en dan met name zwart Douglas hout is enorm populair de laatste jaren. Het wordt met veel gebruikt in de tuin voor schuren, overkappingen, veranda’s en schuttingen. Douglas hout is afkomstig van de douglas spar. Douglas hout is geen hardhout, maar wel één van de hardste houtsoorten uit de Europese bossen. Gezien het een hardere naaldhoutsoort is gaat het gemiddeld langer mee dan het zachtere vurenhout. Bij ons vind je planken, palen en balken van zwart Douglas hout.

Luxe uitstraling

Zwart Douglas hout zorgt voor een luxe uitstraling, je behoudt de houtlook dankzij de zichtbare nerven, maar geeft er een chique touch aan met de kleur zwart. Vaak wordt het dan ook gecombineerd met regulier Douglas hout, waardoor je de combinatie krijgt tussen de roze-achtige originele kleur en het zwart. Heb je al Douglas hout, maar dan zonder de zwarte kleur? Dan kun je onze zwarte beits gebruiken.

Geïmpregneerd zwart Douglas hout

Al ons zwarte Douglas hout is geïmpregneerd, wat wil zeggen dat het chemisch behandeld is om ervoor te zorgen dat het langer meegaat. Door het te impregneren bescherm je het hout namelijk tegen schimmels, schadelijke bacteriën en insecten die houtrot kunnen veroorzaken. Douglas hout gaat van nature al lang mee en dankzij het impregneren wordt het nog duurzamer. Om het later nog bij te kunnen werken bestel je bij ons het impregneermiddel zwart voor bijwerken.

Zwarte Douglas planken

Voor een zwarte schutting, regulier of Zweeds rabat, hebben wij de mooiste zwarte Douglas planken. Een nieuwe trend is om deze planken ook te gebruiken als dakbeschot of wandbekleding. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bijkomend voordeel is dat Douglas hout sowieso al gemakkelijk is in gebruik. Je hoeft dus geen professioneel klusser te zijn om er mee uit de voeten te kunnen.

Zwarte Douglas balken

Naast planken heb je ook zwarte Douglas balken. Deze zijn er in diverse maten. Met lengtes tussen de 300 en 600 cm en de onderstaande diktes:

  • 5 x 7,5 cm
  • 5 x 15 cm
  • 7,5 x 17,5 cm

Zwarte Douglas palen

Toch een paal nodig in het zwart Douglas hout? Ook die hebben we voor je! De palen zijn er in de lengtes 300, 400, 500 en 600 cm en in de diktes 12 x 12 cm en 15 x 15 cm. Erg handig voor diverse constructies als schuttingen en overkappingen. Is de paal niet op de exact benodigde lengte verkrijgbaar? Douglas hout is gelukkig makkelijk op maat te zagen. Zo pas je het zelf aan, aan je eigen eisen.

Douglas hout zwart kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Betrouwbaar en goedkoop zwart douglas hout bestel je bij de Jong Hout & Staalhandel. Onze webshop is 24/7 te bezoeken om hout- en bouwmaterialen te bestellen voor jouw project. Wij beschikken over ruime voorraden waardoor we de materialen voor jouw project snel kunnen leveren. Je koopt bij ons niet alleen maar douglas palen en douglas balken, maar ook diverse handige toebehoren zoals betonpoeren, douglas ramen en douglas deuren.