Vuren vloerdelen

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

Vuren vloerdelen

Vuren vloerdelen worden gezaagd en geschaafd uit Noord Europees vurenhout. Door de lagere temperaturen in Scandinavië groeien de sparren minder snel wat zorgt voor fijnere jaarringen en dus een fijnere houtstructuur. Het hout is daardoor beter te bewerken. Noord-Europees vuren staat dan ook bekend om de beste kwaliteit vurenhout. Vandaar dan vloerdelen uit Noord-Europees vuren worden gezaagd en geschaafd. De vloerdelen hebben een prachtige, natuurlijke uitstraling. 

Eigenschappen vuren vloerdelen

De vloerdelen zijn geproduceerd uit gedroogd vurenhout met een vochtpercentage tussen de 16 en 18%. Dit zorgt ervoor dat ze minder gaan werken bij schommelingen in temperatuur. Vuren vloerdelen hebben wij onbehandeld, maar ook wit gegrond in het assortiment. 

Toepassingen van vuren vloerdelen

Vuren vloerdelen worden niet alleen als vloerdeel gebruikt. Ze worden ook gebruikt voor wanden, plafonds of als rustiek dakbeschot op eiken balken. Hiervoor wordt vaak de wit gegronde variant gebruikt. Vuren vloerdelen zijn onbehandeld uitsluitend te gebruiken in droge ruimtes gezien vurenhout niet goed tegen vocht kan. Een alternatief voor dakbeschot is eventueel Douglas dakbeschot

Vuren vloerdelen bestellen

Vuren vloerdelen bestel je eenvoudig via onze webshop voor een scherpe prijs! Je kunt je bestelling snel afhalen, of onze chauffeur komt hem bij je bezorgen. Combineer onze vloerdelen met alle andere afmetingen vurenhout uit ons assortiment. Heb je nog vragen over onze vloerdelen? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers.