Hardhouten vlonderplanken

Filters
15 ProductenPagina 1 van 1

Kies voor hardhouten vlonderplanken als jij een vlonder wil maken van hoge kwaliteit! Hardhouten vlonderplanken hebben een natuurlijke en warme uitstraling. Ze zijn een populaire keuze als het gaat om het creëren van een mooi terras of een verhoogd dek in de tuin. Deze planken zijn goed bestand tegen de elementen, insecten en rot. Bij De Jong Hout & Staalhandel kun je allerlei soorten en maten vinden. Zo kun je het tuinseizoen volop genieten van jouw vlonder!

Levensduur hardhout vlonderplanken

Een van de voordelen van hardhout vlonderplanken is hun lange levensduur. Hardhout is van nature duurzaam en bestand tegen slijtage, rot en insecten. De exacte levensduur van hardhouten vlonderplanken hangt echter af van verschillende factoren, zoals de hardheid van de houtsoort, de kwaliteit van het hout en de omstandigheden waarin de planken worden gebruikt. Over het algemeen kunnen hardhouten vlonderplanken 20 tot 50 jaar meegaan, afhankelijk van de omstandigheden. Door regelmatig onderhoud, zoals het reinigen en eventueel behandelen, kan de levensduur worden verlengd. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie onder de vlonderplanken, zodat er geen vocht kan ophopen en schimmelvorming kan worden voorkomen. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen hardhout vlonderplanken dus tientallen jaren meegaan en jouw buitenruimte verfraaien.

Milieuoverwegingen vlonderplanken hardhout

Bij De Jong Hout & Staalhandel wordt bij de productie van vlonderplanken van hardhout rekening gehouden met milieuoverwegingen. Zo wordt het hout verkregen uit duurzaam beheerde bossen, waarbij er rekening wordt gehouden met de bescherming van de natuurlijke habitat en de biodiversiteit. Bovendien is het mogelijk om bij De Jong Hout & Staalhandel te kiezen voor FSC-gecertificeerde vlonderplanken van hardhout, wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en dat de keten van bos tot eindproduct duurzaam is. Bij het kopen van hardhouten vlonderplanken bij ons kun je dus rekenen op een product dat niet alleen van hoge kwaliteit is, maar ook op een verantwoorde en duurzame manier geproduceerd is.

Beste soort: Bankirai vlonderplanken

Hardhouten vlonderplanken worden in diverse houtsoorten aangeboden zoals Bankirai Ipe, Kapur, Keruing enz. Wij leveren uitsluitend Bankirai vlonderplanken. Deze houtsoort heeft veruit de beste eigenschappen voor het maken van vlonders. Daarnaast is het de sterkste hardhoutsoort. Met een goede behandeling gaan Bankirai vlonderplanken meer dan 25 jaar mee. De vergrijzing van Bankirai is ook erg mooi en natuurlijk van kleur. Gezien zijn hardheid neemt Bankirai weinig vocht en vuil op, wat uiteraard de levensduur ten goede komt. Maak jouw vlonder dus van Bankirai en geniet lang van een luxe terras.

Behandeling hardhouten vlonderplanken

Het is niet noodzakelijk om hardhouten vlonderplanken te behandelen. Ook zonder behandeling gaat hardhout lang mee. Wil je echter langer genieten van de mooie bruine kleur is het verstandig de vlonder regelmatig te behandelen met hardhoutolie. Hardhoutolie zorgt ervoor dat de vlonder minder snel vergrijst en nog minder water en vuil opneemt. Zo zorgt de olie ervoor dat de levensduur van de vlonder wordt verlengd. Ook het schoonhouden van de vlonder heeft effect op de levensduur, veeg hem dus regelmatig schoon zodat vuil en algen minder kans krijgen. Algen kunnen namelijk weer zorgen voor gladheid.

Hardhouten vlonderplanken kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Hardhouten vlonderplanken kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!