MDF Gegrond

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1
MDF standaard Gegrond 9 mm
-20%
MDF standaard Gegrond 9 mm
34,3227,4633,22Incl. btw
MDF standaard Gegrond 12 mm
-20%
MDF standaard Gegrond 12 mm
37,3329,8736,14Incl. btw
MDF standaard Gegrond 15 mm
-20%
MDF standaard Gegrond 15 mm
43,3034,6441,91Incl. btw
MDF standaard Gegrond 18 mm
-20%
MDF standaard Gegrond 18 mm
52,6542,1250,96Incl. btw
MDF vochtwerend V313 Gegrond 12 mm
-20%
MDF vochtwerend V313 Gegrond 12 mm
74,1959,3571,82Incl. btw
MDF vochtwerend V313 Gegrond 18 mm
-20%
MDF vochtwerend V313 Gegrond 18 mm
95,3376,2792,28Incl. btw

MDF gegrond is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een plaatmateriaal dat tijd bespaart in het voorbereidingsproces, gemakkelijk te bewerken is en een mooie afwerking biedt. Met de diverse diktes ben je verzekerd van het juiste materiaal voor jouw project zoals MDF gegrond 18 mm en MDF gegrond 12mm.

Wat is een MDF gegrond?

MDF (Medium-Density Fibreboard) is gemaakt van houtvezels. Deze houtvezels zijn afkomstig van resthout of speciaal gekweekte snelgroeiende houtsoorten en worden vermengd met was en harsen. Daarna worden ze onder hoge druk en temperatuur samengeperst tot een geheel, platen dus. Het materiaal is na dit proces dicht en vlak, met een gelijkmatige structuur zonder gebreken van natuurlijk hout zoals scheuren.

MDF gegrond is Medium-Density Fibreboard dat is voorzien van een grondverflaag. Deze voorbehandeling maakt het oppervlak gladder en bereidt het voor op verdere afwerkingen zoals schilderen. Het productieproces van dit materiaal begint dus met het samenpersen van de houtvezels met harsen onder hoge druk en temperatuur, gevolgd door het aanbrengen van een grondlaag die hechting en duurzaamheid verbetert.

De voordelen van MDF gegrond

MDF gegrond biedt verschillende voordelen waardoor het een populaire keuze is voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

- Tijdsbesparing bij het schilderproces: omdat het al een voorbereidende grondverflaag heeft, bespaart het veel tijd bij het schilderen. Je hoeft het oppervlak niet eerst zelf te gronden of te schuren, waardoor je direct kunt beginnen met het aanbrengen van de definitieve verflaag.

- Gelijkmatige en gladde afwerking: de grondlaag zorgt voor een egaal en glad oppervlak dat ideaal is voor schilderen. Dit resulteert in een professionele uitstraling van het eindproduct, met minder kans op oneffenheden.

- Verminderd verfverbruik: de grondlaag op gegrond MDF vermindert de absorptie van verf, waardoor minder verf nodig is voor de afwerking. Dit kan kosten besparen op onder andere verfmaterialen.

- Consistente kwaliteit: elke plaat heeft een consistente kwaliteit en dikte van de grondlaag, wat leidt tot gelijkmatige resultaten in verschillende projecten en werkstukken.

Toepassingen van MDF gegrond

Dankzij de grondlaag is MDF gegrond voor een snelle afwerking, waardoor tijd en middelen worden bespaard in het schilderproces. Dit plaatmateriaal is veelzijdig en kan gebruikt worden voor veel verschillende bouwprojecten zoals meubelproductie van kasten tot boekenplanken. Daarnaast worden er diverse interieurdecoraties van gemaakt zoals wandbekleding en plinten. Ook in andere creatieve projecten wordt het veel toegepast. Hierbij gaat het om modelbouw en diverse decorstukken.

MDF gegrond: ons assortiment

In ons assortiment vind je verschillende diktes van MDF gegrond. De varianten zijn verkrijgbaar in de afmeting 122 x 244 cm.

- MDF 9 mm
- MDF 12 mm
- MDF 15 mm
- MDF 18 mm

Daarnaast hebben we ook MDF vochtwerend V313 gegrond 12 mm en MDF vochtwerend V313 gegrond 18 mm in ons assortiment.

MDF gegrond kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Eenvoudig MDF gegrond online bestellen? Dat kan via onze website. Maak een keuze uit de diverse MDF diktes die wij aanbieden. Wil je meer weten over onze producten of heb je andere vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice.