Zwart steigerhout

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Zwart steigerhout is dé trend van de afgelopen jaren. Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je dan ook op de juiste plek voor het bestellen van zwarte steigerplanken. Ook kun je hier gemakkelijk online fijnbezaagde en geïmpregneerde planken bestellen om van jouw klusproject een succes te maken. Je kunt rekenen op de beste materialen, overige benodigdheden en een snelle levering. Lees verder voor meer informatie.

Zwart steigerhout in diverse lengtes en diktes

Ben je op zoek naar zwart steigerhout, dan zal je bij De Jong Hout & Staalhandel vinden waar je naar op zoek bent. Hier vind je namelijk planken in twee verschillende diktes. Ook heb je de keuze tussen planken met een lengte van vier en vijf meter. Hiermee kun je allerlei creaties maken, zoals tuinmeubels, tuinafscheidingen, meubels voor binnen, bloembakken. Het voordeel van de planken van deze houthandel is dat ze zwart geïmpregneerd zijn in plaats van gebeitst of gespoten. Hierdoor schijnt de houtnerf er nog gewoon doorheen. Dat is belangrijk, want het zijn net deze details die het zwarte steigerhout zijn robuuste uitstraling geven.

Waarom steigerhout in het zwart gebruiken?

Steigerhout is een goede keus voor alle klusprojecten met hout zowel voor het exterieur als het interieur van woningen. Dat vanwege het op de eerste plaats een sterke houtsoort is. Zeker als het behandeld is met impregneermiddel heb je er jarenlang plezier van. Een andere goede reden om zwart steigerhout te gebruiken, is omdat het een unieke sfeer geeft. Houd je van een warme look, maar moet het geheel er toch strak uitzien? Dan bereik je dat probleemloos met zwarte steigerplanken. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat steigerhout ook nog eens heel vriendelijk is voor je portemonnee.

Realiseer contrast met zwarte steigerplanken

Ben je helemaal weg van de look van zwart steigerhout? Dan is het vervolgens de kunst om deze planken op een mooie manier te combineren met andere kleuren. We zien vooral dat zwarte of grijze steigerplanken met hun stoere look steeds vaker gecombineerd worden met helder wit. Dit zorgt voor een geweldig contrast. Dit mag momenteel echt een trend genoemd worden. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van zwarte schuttingen, tuinhuizen of bijvoorbeeld aan stijlvolle zwarte meubels. Het geeft ook een mooi effect om zwart steigerhout te combineren met staal. Dat kan een echte staalkleur zijn of juist wit. Kies voor buitenmeubelen altijd gegalvaniseerd staal.

Zelfgemaakte tuinmeubels van steigerhout in het zwart

Wil je lekker kunnen relaxen op zelfgemaakte tuinmeubels? Denk dan ook zeker eens aan zwart steigerhout als het ideale materiaal voor dit klusproject. Wat vooral populair is, zijn lekkere loungesets voor op een buitenterras of op een schaduwrijk plekje tussen het groen. Je kunt er kussens bij laten maken in een kleur die past bij jouw woonstijl. Wat ook een leuk element is voor in je tuin is een picknicktafel van steigerhout. Door zwarte planken van steigerhout aan te schaffen die geïmpregneerd zijn, ben je er ook buiten van verzekerd dat ze lang meegaan. Vooral ook de stevigheid van de steigerplanken zorgt ervoor dat je tuinmeubels extra comfortabel zijn.

Industrieel design met zwart steigerhout

Als er iets van toepassing is op de woonstijlen van nu, dan zijn het wel woorden als ‘duurzaamheid’, ‘robuust’ en ‘stoer’. Eén van de design trends, die we vandaag de dag veel zien en die hierop inspeelt, is het industriële interieur. Een materiaalsoort die hier bij past, is zwart steigerhout. Deze planken zijn de sfeermakers en echte blikvangers binnen dit soort interieurs. Uiteraard is het ook uitstekend mogelijk om zwarte steigerplanken buiten te gebruiken voor diverse projecten.

Tips voor het kopen van steigerhout zwart

Wil je steigerhout kopen? Dan ben je bij De Jong Hout & Staalhandel aan het juiste adres om deze materialen online te bestellen. Alles wordt op een veilige en snelle manier geleverd. Denk er ook aan om er zwart impregneermiddel bij te bestellen. De planken zijn al wel geïmpregneerd, maar tijdens het klussen kan er altijd wat hout afbreken, bijvoorbeeld bij het aanbrengen van schroeven. Ook als je de planken gaat zagen, dan wil je uiteraard de zijkanten bij kunnen werken. Het is dan wel zo praktisch als je het impregneermiddel voor zwarte planken al in huis hebt. Zo hoeft jouw klusproject met zwart steigerhout geen onnodige vertraging op te lopen.