Er zijn natuurlijk tal van manieren om je tuin af te schermen, maar het populairste is toch nog steeds de schutting. We hebben ze in verschillende varianten, zodat er altijd een optie tussen zit die bij jouw tuin past.

Alle schuttingen voor je tuin

In ons assortiment vind je verschillende soorten schuttingen die passen bij elke tuinstijl. We hebben onder andere tuinschermen. Ze zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld Douglas hout, hardhout, hillhout, geïmpregneerd of zwart. Je kunt houten schuttingen ook combineren met beton. We hebben hout beton schuttingen in pakketten, maar je kunt ook zelf je schutting in elkaar zetten.

Daarnaast hebben we composiet in diverse kleuren, die bovendien lang op kleur blijven. Composiet is namelijk erg kleurvast en slijt minder snel. Het is ook nog eens laag in onderhoud, want je hoeft de tuinschermen alleen af en toe schoon te maken. Als je toch liever die échte natuurlijke uitstraling wilt is een wilgenschutting iets voor jou. Deze schuttingen worden gemaakt van wilgentakken die aan elkaar geweven zijn. Vervolgens worden ze bevestigd tussen een stalen frame, zodat alles op zijn plek blijft zitten. Wilgenschuttingen zijn erg makkelijk te plaatsen.

Met alleen tuinschermen ben je er nog niet, het geheel moet ook bijeen gehouden worden door schuttingpalen. En wil je nog een toegang creëren in je tuin, dan is een tuindeur ook geen overbodige luxe. Bekijk daarom ook zeker de rest van ons assortiment om een compleet pakket voor je schuttingen samen te stellen.

De voordelen van een schutting

Een van de voornaamste redenen om een schutting te plaatsen, is om meer privacy in de tuin of op het terras te creëren. Je kunt ongestoord ontspannen in je eigen buitenruimte met tuinafscheiding. Daarnaast draagt een schutting bij aan de veiligheid door een duidelijke grens te vormen rondom je eigendom. Dit kan ongewenste bezoekers afschrikken en biedt een veilige speelomgeving voor kinderen en huisdieren.

Afhankelijk van het materiaal en de constructie kan een tuinschutting helpen om omgevingsgeluiden te dempen. Dit is vooral fijn in stedelijke gebieden of in de buurt van drukke wegen. Bovendien kan een stevige schutting fungeren als windscherm, waardoor je tuin of terras minder last heeft van de harde wind. Dit maakt je buitenruimte comfortabeler.

Een schutting plaatsen

Tijdens het plaatsen van een schutting zijn er meerdere stappen en overwegingen die belangrijk zijn om te zorgen voor een stabiele en aantrekkelijke afrastering.

  1. Zorg ervoor dat de locatie waar de schutting geplaatst wordt vrij is van obstakels. Verwijder stenen, planten en andere objecten die het proces kunnen hinderen.
  2. Meet het gebied op en zorg ervoor dat de lijnen recht zijn. Gebruik een touw of spuitverf om de locatie van de schutting te markeren. Houd rekening met de afmetingen van de schuttingpanelen om verspilling van materiaal te voorkomen.
  3. De palen van de schutting moeten in de grond worden verankerd. Graaf gaten die diep en breed genoeg zijn voor de ondersteuning van de palen. De diepte hangt af van de hoogte van de schutting en van de grondsoort.
  4. Plaats de palen in de gaten en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat elke paal perfect verticaal staat. Dit is belangrijk voor de stabiliteit en het uiterlijk van de schutting.
  5. Vul de gaten rond de palen met beton om ze vast te zetten. Zorg ervoor dat de palen recht blijven staan terwijl het beton droogt.
  6. Bevestig de panelen aan de palen zodra het beton volledig is uitgehard. Zorg ervoor dat de panelen gelijkmatig verdeeld worden en waterpas zijn.

Inspiratie nodig?

Met alle materialen en benodigdheden die je kunt krijgen bij De Jong Hout & Staalhandel kun je allerlei soorten schuttingen creëren, perfect afgestemd op jouw specifieke wensen. Zo hebben we het bijvoorbeeld nog niet gehad over de verfijnde Hillhout tuinschermen met hun chique fijne vuren balkjes. Er bestaan bij dit merk ook fraaie shutterschermen met beweegbare lamellen, zodat je zelf kunt bepalen of je optimale privacy wilt of dat je juist uitzicht wilt hebben op de omgeving. Andere opties die je in onze webshop tegenkomt zijn V-trellisschermen, die schuttingen een fraai en speels element geven. Of misschien wil je wel gedeeltelijk een hoge schutting, maar met een verloop naar een lager deel? In het assortiment vind je daarvoor ook handige schermen met een verloop.

Een schutting hout kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Eenvoudig een schutting bestellen? Dat kan via onze website. Maak een keuze uit de diverse soorten en afmetingen die wij aanbieden. Bekijk de productinformatie voor eventuele vragen over het desbetreffende artikel. Twijfel je over je berekening, of weet je niet zeker welk gereedschap je nodig hebt? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.