Wil je schuttingen gaan bouwen in je tuin? Dan is het tijd om je handen uit de mouwen te steken. Houd je wel van het uitvoeren van een klus rondom huis of zie je er altijd tegenop? Met de tips en adviezen die we je hier meegeven, wordt klussen pas echt leuk. Daarnaast vind je hier ook alles wat je nodig hebt voor een mooie schutting gewoon online. Weet je al wat voor soort tuinafscheiding je neer wilt zetten? Binnen onze webwinkel vind je verschillende mogelijkheden.

Ben je op zoek naar een houten schutting?

Als je geen klusser of tuinier bent van beroep, dan sta je waarschijnlijk niet zo vaak stil bij deze vraag. Daarom laten we je hier kennismaken met alle mogelijkheden op het gebied van schuttingen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het aanbod van De Jong Hout & Staalhandel op het gebied van tuinschermen en laat je inspireren door de mogelijkheden. Hier zie je veel mooi houten tuinschermen waarmee je een houten schutting kunt bouwen. Elke houtsoort heeft zijn eigen kwaliteiten, uitstraling en kleur. Weet je wat tegenwoordig in de mode is? Zwarte tuinschermen, maar ook de roze-bruine look van Douglas hout spreekt veel mensen aan.

Wat dacht je van een hout beton schutting?

Je kunt een houten schutting ook combineren met beton. De hout beton schuttingen behoren ook tot de populaire schuttingsoorten. Je geniet wel van de natuurlijke look van hout, maar door de combinatie met het beton heb je een toch een stevige en duurzamere schutting. De houten onderdelen komen hierdoor niet in contact met de vochtige grond en zullen dus niet gaan rotten. Wil je schuttingen zelf in elkaar gaan zetten? Dan bestel je bij De Jong Hout & Staalhandel online de gewenste houten schuttingschermen en betonnen schuttingpalen. Vergeet niet om daarbij ook betonplaten aan te schaffen, waar de houten schermen op komen te staan. Daarnaast heb je ook nog sneldrogende betonmortel nodig voor het stevig vastzetten van de betonnen palen in de grond.

Tip: een betongaas schutting

Dit is mogelijk niet meteen waar je aan denkt als je hebt besloten dat je een schutting wilt bouwen. Toch kunnen deze schuttingen een mooie en voordelige oplossing zijn. Deze erfafscheiding is gemaakt van gaaspanelen. Dat hoeft niet te betekenen dat je hierdoor geen privacy hebt, want je kunt ze prachtig laten begroeien met snelgroeiende klimop of andere mooie klimplanten. Je kunt ook een houten schutting met dichte houten schermen afwisselen met een gaaspaneel. Hiermee creëer je een speels effect. Uiteraard vind je ook hiervoor bij De Jong Hout & Staalhandel alles wat je nodig hebt. Tip: je kunt hier zelfs kant-en-klare hedera schuttingen kopen. Dan hoef je niet te wachten tot je betongaas schutting is dichtgegroeid!

Een snelle oplossing met natuurlijke tuinschermen

In plaats van de schuttingen die we hierboven bespraken, zijn er ook voordelige en snelle oplossingen voor een tuinafscheiding. Er bestaan namelijk ook tuinschermen op rol van natuurlijke materialen. Deze kunnen bijvoorbeeld van pas komen als je privacy wilt wanneer je nieuwe betongaas schutting nog niet volledig is dichtgegroeid. Of misschien zoek je een oplossing voor iets meer privacy, maar mag je tuin zijn natuurlijke uitstraling niet verliezen. Bekijk dan in de webshop van De Jong Hout & Staalhandel eens de tuinschermen op rol, zoals heidematten, wilgenmatten, boomschorsmatten en bamboematten. Deze matten kun je ook heel goed gebruiken voor het verfraaien van een oudere schutting.

Inspiratie: schuttingen gemaakt van wilgenmatten

Ben je op zoek naar iets heel speciaals en vind je al die standaard houten schuttingen maar saai? Dan is een schutting gemaakt van wilgenmatten misschien iets voor jou. Je geniet met deze unieke schutting van veel voordelen, zoals voldoende stevigheid, een prachtige natuurlijke look vanwege de vervlochten wilgentakken en veel privacy. Hoe werkt dit precies? De wilgenmatten beschikken over een stalen frame die het scherm veel stevigheid bieden en die zorgen voor een lange levensduur. Je monteert deze schermen met schroeven aan houten schuttingpalen. Ze staan niet alleen mooi als erfafscheiding, maar je kunt er ook fraaie afscheidingen mee creëren, bijvoorbeeld om er de afvalcontainer achter te verbergen of langs een terras.

Heb je nog meer inspiratie nodig?

Met alle materialen en benodigdheden die je kunt krijgen bij De Jong Hout & Staalhandel kun je allerlei soorten schuttingen creëren, perfect afgestemd op jouw specifieke wensen. Zo hebben we het bijvoorbeeld nog niet gehad over de verfijnde Hillhout tuinschermen met hun chique fijne vuren balkjes. Er bestaan bij dit merk ook fraaie shutterschermen met beweegbare lamellen, zodat je zelf kunt bepalen of je optimale privacy wilt of dat je juist uitzicht wilt hebben op de omgeving. Andere opties die je in onze webshop tegenkomt zijn V-trellisschermen, die schuttingen een fraai en speels element geven. Of misschien wil je wel gedeeltelijk een hoge schutting, maar met een verloop naar een lager deel? In het assortiment vind je daarvoor ook handige schermen met een verloop.

Meer weten?

Heb je gevonden wat je zocht? Plaats dan direct online je bestelling in de webshop van De Jong Hout & Staalhandel. Neem contact met ons op wanneer je meer wilt weten over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van schuttingen.