Douglas steigerhout

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1

Ben je benieuwd of Douglas steigerhout misschien het beste materiaal is voor jouw volgende project? Dan ben je hier op het juiste adres voor meer informatie over de voor- en nadelen van deze materiaalsoort. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar het juiste hout voor een mooi vlonderterras, een tuinafscheiding of voor het maken van je eigen houten meubels? Dan kunnen we je alvast verklappen dat Douglas hout daarvoor zeer geschikt is. Wil je hier graag het fijne van weten? Lees dan gauw verder en bestel jouw Douglas steigerplanken gemakkelijk online.

Douglas steigerhout is voordelig

Een van de voordelen van Douglas steigerhout is dat het een voordelige houtsoort is. Wil je graag glad geschaafd hout, dan betaal je daarvoor wel iets meer. Hoe dan ook blijft het voordeliger dan andere houtsoorten, zoals eikenhout. Ben je zelf een handige klusser, dan kun je met steigerhout fantastische meubels maken. Vooral de uitstraling van Douglas steigerhout is bijzonder. Je meubels krijgen er een robuuste charme van.

Het hout is gemakkelijk te bewerken

Nog een groot voordeel van Douglas steigerhout is dat het heel gemakkelijk te bewerken is. Ook als je nog niet zo’n ervaren klusser bent, dan kun je hier relatief eenvoudig de mooiste creaties mee maken. De lange planken zijn sterk en recht, maar ze zijn tegelijkertijd ook gemakkelijk om te zagen. Ook boren en er schroeven in draaien is een eenvoudige klus. Dit is bijvoorbeeld bij houtsoorten als eikenhout al een stuk lastiger. Je kunt met Douglas steigerplanken dus ook heel gemakkelijk experimenteren. Voor je het weet, heb je de smaak te pakken en wil je niets anders meer dan klussen met Douglas steigerhout.

Een onweerstaanbare warme kleur

Een van de unieke eigenschappen van Douglas steigerhout is de warme kleur. Het wordt vaak omschreven als een roze-achtige tot lichtbruine kleur. Het zorgt voor een gemoedelijke sfeer in of rondom huis. Je creëert met Douglas hout echt een plek, waar je je heerlijk thuis zal voelen. Houdt er wel rekening mee dat het hout door de jaren heen verkleurt en een egale grijze tint krijgt. Veel mensen vinden ook deze uitstraling van het hout er prachtig uitzien. Houd je hier niet van? Dan kun je het vergrijzen van Douglas steigerhout voorkomen door het te behandelen met beits. Op deze manier wordt de natuurlijke kleurtint goed behouden.

De vele toepassingen van Douglas steigerplanken

Deze lange planken van duurzaam hout zijn geschikt voor veel toepassingen in en rondom huis. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt voor het vervaardigen van vlonderterrassen. Het is dan wel belangrijk om ze te behandelen, omdat ze blootgesteld worden aan alle weersomstandigheden. Op deze manier heb je er langer plezier van. Wat het plaatje helemaal compleet maakt, is een vlonderterras in combinatie met een houten overkapping van Douglas steigerhout. Andere mooie toepassingen voor dit hout zijn: erfbegrenzingen met Douglas rabatdelen, loungesets, plantenbakken, stoelen, een buitenkeuken en ga zo maar door.

Zijn Douglas planken ook geschikt voor een schutting?

Ja, daar is Douglas steigerhout uitstekend voor geschikt. Kies dan voor Douglas Zweeds rabat van De Jong Hout & Staalhandel. Dit is gedroogd Douglas hout, dat zo min mogelijk zal krimpen, waardoor je er een prachtige schutting van kunt maken. Let op dat je bij het plaatsen de dikkere kant van de plank aan de onderkant aanbrengt. Daarnaast raden we je aan om de planken niet direct op de grond te plaatsen, om problemen met vocht te voorkomen. In plaats daarvan kun je beter de onderste Douglas steigerplanken op een betonbandje monteren. Een ander belangrijk advies is om de volgende plank niet direct tegen de plank eronder te monteren, maar er 2 mm tussen te laten. Zo kan de plank nog ‘werken’ bij vocht of droogte en blijft je schutting in optimale staat.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Wanneer je aan de slag gaat met Douglas steigerhout voor jouw klusprojecten, dan is het belangrijk om te weten dat het hout onder invloed van weersomstandigheden ‘werkt’. Zo zullen de planken in de zomer vanwege de droogte iets krimpen, terwijl ze in vochtigere seizoenen kunnen uitzetten. Door de tijd heen kan dit voor scheuren zorgen, die typisch zijn voor dit soort hout. De kwaliteit van het hout wordt hierdoor echter niet aangetast. Je zult dus altijd wel te maken krijgen met kop- en krimpscheuren. Terwijl de een dit misschien een nadeel vindt, vindt de ander dit juist weer erg mooi. Datzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor het vergrijzen van het hout, waar we het hierboven al over hadden. Aan de slag gaan met douglas steigerhout kunnen wij dan ook iedereen aanraden.