Hedera schutting

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1

Een Hedera schutting is de oplossing als je van veel groen in de tuin houdt en een schutting nodig hebt. In eerste instantie denk je bij een schutting misschien aan een groot storend element in je tuin dat ten koste gaat van de natuurlijke sfeer in je tuin. Met een schutting die dichtbegroeid is met klimop, is dat zeker niet het geval. Maar hoe creëer je een mooie schutting met klimop? Dat kun je op verschillende manieren doen. Hoe? Dat vertellen we je graag.

De voordelen van een Hedera schutting

Wanneer je de voordelen ontdekt van een schutting met klimop wil je meteen niets anders meer. Op de eerste plaats ben je waarschijnlijk op deze website terechtgekomen, omdat je deze soort schutting al op verschillende plaatsen hebt gezien of dat je houdt van de uitstraling. Of misschien ben je op zoek gegaan naar alternatieven voor een gemetselde schutting, die er vaak erg kil uitziet? Een van de voordelen is dat je een Hedera schutting gewoon kant-en-klaar kunt bestellen. Daarmee is het nog gemakkelijker om deze te plaatsen. Verder vragen mensen zich af of deze groene Hedera schutting niet veel onderhoud vraagt. Dit is niet het geval. Daarbij blijft de klimop het hele jaar door groen.

Zelf een schutting bouwen

Het is natuurlijk superhandig om kant-en-klare Hedera schuttingen te bestellen, maar misschien wil je liever zelf de eer opstrijken als het om jouw schutting gaat. Vind je het heerlijk om zelf te klussen? Dan is er niets dat je tegenhoudt om hiermee aan de slag te gaan. Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je aan het juiste adres voor alle benodigdheden, zoals gaaspanelen, schuttingpalen en bevestigingsbeugels. Bestel alles wat je nodig hebt eenvoudig online. Ook alle materialen die je nodig hebt voor je eigen Hedera schutting kun je hier online bestellen tegen voordelige prijzen. Alles wordt aan de deur afgeleverd.

Bestel kant-en-klare Hedera schuttingen

Echter, waarom zou je moeilijk doen als het gemakkelijk kan. In plaats van dat je alle onderdelen van je schutting zelf in elkaar gaat zetten, vind je bij De Jong Hout & Staalhandel prachtige exemplaren als het gaat om kant-en-klare Hedera schutting. Wist je al dat dit de meest verkochte kant-en-klaar haag is? Niet vreemd, want deze meeneemhaag is opgekweekt in de kwekerij en is direct al dichtbegroeid. Je hoeft dus niet eerst weken of maanden te wachten, voordat je een dichte Hedera schutting hebt die je de privacy geeft die je wenst. Daarnaast kan je altijd rekenen op een gunstige aanschafprijs.

Welke soorten heggen zijn er?

Wanneer je een kijkje neemt in het online aanbod van De Jong Hout & Staalhandel dan ontdek je dat er verschillende soorten Hedera heggen zijn. Welke Hedera schutting kun je nu het beste kiezen? We geven je hier wat meer informatie over de verschillen. Je hebt de keuze tussen een schutting met Hedera Woerner of Hedera Hibernica. Beide zijn populair en doen het goed in ons land. De Woerner wordt ook wel de ‘gewone’ klimop genoemd en de Hibernica de ‘Atlantische’ klimop. In de praktijk komt dit erop neer, dat de Hedera Hibernica iets beter tegen de zilte zeelucht kan. Woon je dicht bij zee is het dus een aanrader om voor de Hibernica klimop schutting te kiezen. Beide soorten zijn overigens heel goed bestand tegen ziekten en groeien vlot.

Hoe plaats ik de schutting?

Met het bestellen van een kant-en-klare Hedera schutting bespaar je jezelf een hoop werk. De complete haag wordt zo bij je afgeleverd. Echter, moet deze natuurlijk wel nog op de juiste wijze geplaatst worden. Hoe doe je dat? Voor het plaatsen van de haag verwijder je de kunststof bak waarin de haag groeit. Er blijft dan een biologische kweekbak over die je in de sleuf kunt plaatsen. Deze bak zal na verloop van tijd gewoon verteren. Daarbij is het nodig om aan beide zijden van de haag een paal te plaatsen, waaraan je met behulp van beugels de haag bevestigt. Op deze manier zorg je ervoor dat je Hedera schutting stevig staat. Tip: heb je al een schutting staan, maar wil je de uitstraling veranderen? Zet er dan een kant-en-klare heg voor en zet deze vast met muurbeugels.

Let op: kies de juiste schuttingpalen

Tot slot willen we je erop attent maken, dat het belangrijk is om voor goede schutting palen te kiezen. Deze dienen vervaardigd te zijn van een houtsoort die goed bestand is tegen alle weersomstandigheden. De beste keus zijn hardhouten schuttingpalen. Deze vallen onder de duurzaamheidsklasse 1. Dit wil zeggen dat ze 20 tot 25 jaar lang zonder problemen meegaan. Uiteraard ontbreken ook deze palen niet in het assortiment van De Jong Hout & Staalhandel. Je bestelt ze gewoon online samen met je kant-en-klare Hedera schutting.