Zweeds Rabat

Filters
14 ProductenPagina 1 van 1

In je zoektocht naar de beste schuttingen en wandbekledingen, stuit je ongetwijfeld op de term ‘Zweeds Rabat’. Je kunt er in de wereld van klusprojecten met hout niet omheen. Maar wat betekent dit precies? Het gaat hier om taps toelopende planken die overlappend gemonteerd kunnen worden. Dit noemen we ook wel ‘potdekselen’. Vooral zwart Zweeds Rabat is populair. Het is misschien wel de perfecte oplossing voor jouw klusproject! We vertellen je er hier graag meer over.

Uitgelicht: de bijzondere uitstraling van Zweeds Rabat

Rabatdelen worden vaak gebruikt voor een schutting, voor het bekleden van een gevel van een woning of voor het bekleden van de wand van een veranda. Veel mensen kiezen voor Zweeds Rabat, omdat het zowel een stoere als luxe uitstraling heeft. Deze ‘stijl’ is overgewaaid uit Zweden, waar men dol is op sfeervolle gepotdekselde woningen. Maar ook in ons land staat het prachtig; het ziet er eigenlijk altijd en overal goed uit! Voor deze uitstraling heb je speciale planken nodig, die taps toelopen. Door de bijzondere afwerking van deze planken, kun je een strakke gepotdekselde wand creëren. Echter, het ziet er niet alleen fraai uit; het brengt ook veel voordelen met zich mee.

Rabatdelen van Douglas hout: de voordelen

Het werken met rabatdelen als gevelbekleding heeft nog meer voordelen. Deze wijze van monteren zorgt er namelijk voor dat regenwater uitstekend wordt weggeleid en dat wind geen grip krijgt op je woning. Zweeds Rabat is onder meer verkrijgbaar in Douglas hout. Dit hout is ideaal voor binnen en buiten. De warme roze tot rode gloed van het hout geeft elk interieur en exterieur extra charme. Dit hout is erg sterk en gaat lang mee. Wist je dat dit een van de hardste Europese houtsoorten is? Ook als je dit hout niet bewerkt, heb je er 10 tot 15 jaar plezier van. Om vergrijzen van het hout te voorkomen is het wel verstandig om het hout te behandelen. Douglas hout bestellen doe je eenvoudig online bij De Jong Hout & Staalhandel.

Zelf klussen was nog nooit zo gemakkelijk

Krijg je er energie van om zelf in en rond huis aan het klussen te slaan? Met Zweeds Rabat wordt klussen nog leuker en eenvoudiger. Doordat de rabatdelen een uitgefreesde sponning hebben, zijn de planken heel gemakkelijk te stapelen, bijvoorbeeld voor het bouwen van je eigen schutting. Let er wel op, dat je altijd onderaan begint met de brede kant naar beneden. Voor potdekselen zou je ook rechte potdekselplanken kunnen gebruiken, maar deze zijn overal even breed en dik en hebben geen uitgefreesde sponning. Wil je hiermee aan het potdekselen gaan, dan vraagt dit om veel meer meet- en paswerk. De speciaal vervaardigde rabatdelen, maken het je een stuk gemakkelijker om jouw project tot een groot succes te maken.

Tip: zwart Zweeds Rabat is trendy

Als er op het moment iets populair is op het gebied van gevelbekleding en schuttingen, dan is het wel zwart Zweeds Rabat. Zwart is momenteel een trendkleur in woonstijlen. Aan de ene kant staat zwart heel strak en luxe, maar omdat het toch om houtwerk gaat, zorg het tegelijkertijd voor een warme en rustieke uitstraling. Kortom, hout en zwart is op het moment een magische combinatie. Deze zwarte Rabat planken kun je eenvoudig online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel. In hun assortiment vind je hoogwaardige planken, die aan de voorkant fijnbezaagd zijn en die aan de achterkant gladgeschaafd zijn. Verder zijn de hoekjes mooi afgerond en is het hout zwart geïmpregneerd. Neem eens een kijkje in het complete assortiment!

Waarop letten bij het klussen met zwarte rabatdelen?

Wanneer je aan de slag gaat met zwart Zweeds Rabat, dan zijn er een aantal extra zaken waar je op moet letten. Waarschijnlijk is het nodig om de planken op maat te zagen. Vergeet niet dat door het zagen van de zwart geïmpregneerde planken er blank hout tevoorschijn zal komen. Het is daarom wel zo praktisch om daarvoor meteen een zwarte coating bij de hand te hebben, zodat je de de kopse kanten en mogelijke beschadigingen meteen kunt camoufleren.

Een ander aandachtspunt zijn de schroeven voor de montage. Bij zwarte planken kun je beter geen standaard zilveren schroeven gebruiken. Zwarte schroeven staan veel mooier, want deze vallen niet op. Zorg dus dat je bij het plaatsen van je bestelling van zwart Zweeds Rabat meteen ook zwarte coating en schroeven met een zwarte kop bestelt.

Is je schutting goed bestand tegen zware wind?

Ga je een schutting zetten met Zweeds Rabat? Dan betekent dat, dat je een dichte schutting neer gaat zetten. Houd er dan wel rekening mee, dat er bij harde wind veel kracht op de schutting komt te staan. Om die reden is het belangrijk om voldoende en vooral ook stevige schuttingpalen te plaatsen, bijvoorbeeld stevige hardhouten of geïmpregneerde palen. De experts van De Jong Hout & Staalhandel kunnen je hierover goed adviseren. Wil je zo snel mogelijk aan de slag? Geef dan hier meteen online jouw bestelling van Zweeds Rabat door! Bij ons kost Zweeds Rabat €2,68 per meter. Daarnaast bieden we een volume voordeel van 10% wanneer je 100 stuks besteld!

Veelgestelde vragen over Zweeds rabat

Waarom Zweeds rabat kopen bij De Jong Handelsonderneming?

Bij De Jong Handelsonderneming heb je een keuze uit Zweeds rabat hout in verschillende variaties. Onze voorraad zorgt ervoor dat we hout snel kunnen leveren door heel Nederland en België, waardoor jij zo snel mogelijk met je project(en) aan de slag kunt.

Hoe lang gaat Zweeds rabat mee?

De levensduur van Zweeds rabat is afhankelijk van de houtsoort. Douglas Zweeds rabat gaat onbehandeld 10 tot 15 jaar mee. Zweeds rabat van vurenhout zal zo’n 5 tot 10 jaar meegaan. De levensduur van beide houtsoorten is te verlengen door het hout te behandelen.

Wat zijn de eigenschappen van Zweeds rabat?

Zwweds rabat zijn taps toelopende planken die op een overlappende wijze gemonteerd kunnen worden. De planken beschikken over een uitgefreesde sponning, waardoor het eenvoudig is om de planken te stapelen. Hierdoor zal regenwater uitstekend worden weggeleid en heeft wind geen invloed op je wand of schutting.

Waar gebruik je Zweeds rabat voor?

Zweeds rabat wordt voornamelijk gebruikt voor het realiseren van gepotdekselde schuttingen of wanden. Deze stijl komt oorspronkelijk uit Zweden en zorgt voor een prachtige uitstraling. We vertellen je graag meer over de andere voordelen waar je nog op kunt rekenen.