Tuindeuren

Filters
28 ProductenPagina 1 van 2
Tuinpoort Belmonte modern - dubbel
Tuinpoort Belmonte modern - dubbel
995,001.203,95Incl. btw
Tuinpoort Belmonte klassiek - dubbel
Tuinpoort Belmonte klassiek - dubbel
1.125,001.361,25Incl. btw

Ga je een tuinafscheiding of schutting zetten, dan kan het een goed idee zijn om hier tuindeuren in te plaatsen. Dat is wel zo praktisch als je gemakkelijk toegang wilt hebben tot de andere zijde van de afscheiding. Wil je zelf houten tuindeuren plaatsen? Dan ben je hier op het juiste adres. We vertellen je graag meer over waar je op moet letten en welke houtsoorten hiervoor geschikt zijn. Ook delen we enkele leuke tips, die ervoor zorgen dat je straks nog meer van je tuin kunt genieten.

Kies een houtsoort voor je tuindeur

Tuindeuren staan het hele jaar door bloot aan de elementen; regen, kou en zon. Het is daarom van groot belang dat het hout daar goed tegen bestand is. Let bij het aanschaffen van deuren voor in de tuin daarom goed op de houtsoort. Een van de toppers is hardhout. Met een deur van deze houtsoort ben je gegarandeerd van een lange levensduur. Er zijn echter nog meer mogelijkheden. Een tuindeur van geïmpregneerd hout is ook beslist een goede keus. Door de impregnatie wordt de levensduur van het hout aanzienlijk verlengd. Wat tegenwoordig ook ‘in’ is, is Douglas hout vanwege de warme uitstraling. Ook dit hout gaat lang mee.

Trend: zwart hout, ook voor houten tuindeuren

We geven je hier ook graag een ‘trend alert’, want als er op het moment iets trendy is op het gebied van wonen en tuinideeën, dan is het wel zwart hout. Denk hierbij onder meer aan zwarte gepotdekselde gevels, schuren en schuttingen. Valt dat ook bij jou in de smaak? Of heb je misschien al gekozen voor een zwarte schutting? Dan hoort daar natuurlijk ook een zwarte tuindeur bij. Ook zwart gespoten tuindeuren kun je kant-en-klaar online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel, zodat je deze alleen nog maar zelf hoeft te bevestigen.

Tuindeur compleet met stalen frame

Als je een nieuwe tuindeur wilt, dan hoef je niet zelf te klussen om een hele deur in elkaar te timmeren. Deze deuren kun je namelijk gewoon online bestellen. Het gaat dan om volledige houten tuindeuren en die voorzien zijn van een verzinkt ijzeren deurframe. Dit frame is belangrijk, wat het geeft de deur extra stevigheid, waardoor je geen last krijgt van doorhangen. Verder is het frame voorzien van verstelbare hengen en plaatduimen. Je hoeft niet zelf voor een slot te zorgen, want dat wordt meegeleverd, maar is nog niet gemonteerd. Wel zit in de deur al een uitsparing, waarin je het slot kunt monteren. Op deze manier kun je de deur naar eigen wens rechts- of linksdraaiend bevestigen. Kortom, aan elk detail is gedacht. Mocht je alleen een stalen frame willen bestellen, dan kan dat natuurlijk ook!

Waarop letten bij het monteren?

Kant-en-klare tuindeuren maken het klussen een stuk gemakkelijker. Je bespaart hiermee veel werk en tijd. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, zoals de juiste afmetingen. Veel deuren worden geleverd in een standaardmaat van 195 cm hoog. De breedtematen kunnen uiteenlopen van 90, 100, 110, 120, 130, 140 tot 150 cm. Doordat deze deuren al voorzien zijn van een stalen frame kun je de breedte niet bewerken. De hoogte van de deur kun je wel aanpassen. Deze kun je bijvoorbeeld gemakkelijk inkorten van 195 naar 180 cm. Houd er rekening mee dat deze kant-en-klare tuindeuren vanwege het frame erg zwaar zijn. Het is daarom belangrijk om ze te monteren tussen stevige palen van bijvoorbeeld 7 x 7 cm of 8,5 x 8,5 cm. Kies bij voorkeur voor stevige hardhouten palen.

Inspiratie en tips voor een mooie tuin

Er zijn allerlei manieren om van je tuin een waar paradijsje te maken, dat helemaal afgestemd is op jouw wensen en op de stijl van je woning. Het is belangrijk dat alle details, waaronder ook de houten tuindeuren, op zijn plaats vallen. Zo komt een mooie tuindeur beter tot zijn recht in een mooie schutting, bijvoorbeeld van gepotdekselde planken of Zweeds rabat. Houd je bijvoorbeeld van veel groen in je tuin? Denk dan ook eens aan een volledig groene hedera schutting. Je hoeft niet maanden of jaren te wachten tot je een dichtgegroeide schutting hebt, want ook deze kunnen kant-en-klaar geleverd worden.

Wil je graag meer informatie of tips?

Dan staan de vakmensen van De Jong Hout & Staalhandel graag voor je klaar. Ze kunnen je alles vertellen over de soorten tuindeuren, de houtsoorten, de palen en overige bouwmaterialen voor in je tuin. Is alles duidelijk en weet je wat je wilt? Dan kun je natuurlijk ook meteen online je bestelling doorgeven. Je kunt jezelf een ritje naar de bouwmarkt besparen, want alle benodigdheden inclusief de tuindeuren worden gewoon binnen 1 tot 6 dagen bij je thuis afgeleverd tegen vaste en lage bezorgkosten.