Geschaafd Douglas hout

Filters
15 ProductenPagina 1 van 1

Naast het grote assortiment fijnbezaagd, hebben wij ook een assortiment geschaafd Douglas hout. Dus als je niet op zoek bent naar de landelijke uitstraling van gezaagd hout, maar liever glad en strak Douglas hout hebt, dan kun je ook gewoon bij ons terecht. We hebben balken, regels, schuttingplanken, palen en nog veel meer van Douglas hout geschaafd. Bekijk ons ruime assortiment en maak je keuze.

Wat is geschaafd Douglas hout?

De naam zegt het al een beetje, het hout is geschaafd. Bij het schaven wordt het Douglas hout machinaal glad gemaakt. Hierdoor is het hout makkelijker te gebruiken en te bewerken. Zo hoef je niet bang te zijn voor splinters als je geschaafd Douglas hout vastpakt. Wil je het hout gaan verven of beitsen? Ook dit gaat een stuk makkelijker als het als geschaafd is. Bovendien is het hout door het schaven ook ‘maatvast’. De afmetingen waarin je het hout bestelt, zijn ook de uiteindelijke afmetingen waarin je ze gaat gebruiken.

Douglas balken geschaafd

De geschaafde Douglas balken en regels komen er in diverse afmetingen. Wil je ze bijvoorbeeld gebruiken voor een overkapping of een schutting, dan zit er ongetwijfeld een balk in de juiste afmetingen tussen. Dankzij het schaven is het daarnaast ook makkelijker om de balken nog in de juiste maat te zagen als dat nodig is. De meest gebruikte balkmaten uit ons assortiment Douglas hout hebben wij ook geschaafd leverbaar.

Douglas planken geschaafd

Voor de geschaafde Douglas planken geldt natuurlijk hetzelfde. Hierbij is het met name ideaal als je een schutting of andere constructie in Zweeds rabat wil creëren. Hierbij leg je de planken zo op elkaar dat ze overlappen. Bij het plaatsen hiervan is het fijn als je dit met maatvaste en splintervrije Douglas planken kunt doen. In ons assortiment vind je schuttingplanken, vellingdelen, sponningplanken en vlonderplanken in Douglas hout geschaafd.

Douglas palen geschaafd

Een aantal Douglas palen uit ons assortiment zijn ook geschaafd leverbaar. Bijvoorbeeld de Douglas paal 15 x 15 cm. Deze hebben wij geschaafd leverbaar in een lengte van 3, 4, 5 en 6 meter. De netto kopmaat van de paal is 14 x 14 cm, en heeft afgeschuinde hoekjes. Deze palen zijn uitermate geschikt voor je overkapping of schuurtje!

Andere benodigdheden

Alle benodigdheden voor het werken met en het behandelen van Douglas hout geschaafd bestel je ook eenvoudig en snel bij De Jong Hout & Staalhandel. Denk daarbij aan beits, impregneermiddel betonmortel en betonpoeren. Zo kun je goed voorbereid aan de slag met je Douglas houten constructie. Of het nou een overkapping, tuinmeubel of schutting is. Omdat het hout gemakkelijk te behandelen is, is het ook aantrekkelijk om dit hout te kiezen als je het wil overschilderen. De houtcoat hiervoor kun je ook bij ons vinden.

Geschaafd Douglas hout bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel

Als je je geschaafde Douglas hout bij ons bestelt heb je het al binnen een week in huis. Het hout wordt bij je thuis afgeleverd. Of, als je dat fijner vindt, kan worden opgehaald bij ons magazijn in Achterberg, Rhenen. Als je nog vragen hebt over ons geschaafde hout, of over hoe het hout te behandelen, dan kun je daarvoor gerust contact opnemen met onze klantenservice.