Douglas schaaldelen

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

Boomschorsplanken

Schaaldelen zijn simpel gezegd boomschorsplanken van Douglas hout. De planken zijn gezaagd uit ronde boomstammen en hebben dus de natuurlijke, vloeiende rand van de boomstammen, voorzien van boomschors. Bouwwerken bekleed met boomschorsplanken hebben dus altijd een natuurlijk, maar ook robuust uiterlijk. De schorskant aan de planken heeft het mooie landelijke karakter aan het geheel!

Douglas schaaldelen onbehandeld

Onze schaaldelen zijn gezaagd van onbehandeld Douglas hout. Douglas hout heeft een warme, roze kleur die natuurlijk gaat vergrijzen als je het niet verder behandeld. Het spinthout achter de schors, de buitenkant van de stam is geel van kleur. Schaaldelen zijn niet leverbaar zonder spinthout omdat deze gezaagd worden uit de hele stam. Wil je zolang mogelijk de kleur behouden van vers douglas hout? Dan kun je de planken behandelen met Remmers HK lazuur in Douglas kleur. 

Potdekselen met schaaldelen

Potdekselen met schaaldelen wordt al jaren gedaan. Je ziet dit nog terug op oude, zwarte schuren in landelijke gebieden. Bij potdekselen laat je de planken deels over elkaar vallen. Het water loopt zo van de planken af en komt niet tussen de planken door naar binnen. Daarnaast kun je op deze manier een dichte wand maken van schaaldelen. De randen van schaaldelen zijn namelijk vloeiend en niet recht. Daarom gaan de planken nooit helemaal op elkaar aansluiten. Als je een schutting wilt met doorkijk is dat natuurlijk geen probleem, maar wanneer privacy gewenst is dan is potdekselen de beste oplossing. Je kunt de planken uiteraard ook verticaal en overlappend monteren.

Schaaldelen bestellen

Bij schaaldelen word en gemiddelde breedte aangegeven, zoals 25/30 cm. Dit is een gemiddelde wat aangehouden word. Gezien schaaldelen uit een natuurlijke boomstam worden gezaagd kunnen er geen rechten worden ontleend aan de exacte breedte van de planken. Bestel dus altijd voldoende planken voor jouw project. Vooral bij potdekselen is het belangrijk om voldoende planken te bestellen. 

Wil jij juist een strakke bekleding van jouw gevels of schutting? Bekijk dan eens 1 van onderstaande gevelbekledingen van Douglas hout uit ons assortiment:

- Douglas Zweeds rabat
- Douglas Triple Deens Rabat
-
Douglas Rhombus profiel
-
Douglas halfhouts rabat
-
Douglas blokhutprofiel

Heb je nog vragen over de verschillende soorten gevelbekledingen, of schaaldelen? Neem dan contact met 1 van onze medewerkers.