Gebruikt steigerhout

Filters
7 ProductenPagina 1 van 1

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; de beste tip voor klussen met gebruikt steigerhout, is dat je hier het beste nieuwe planken voor kunt gebruiken. Ben je hierdoor een beetje in de war? Dat kunnen we ons voorstellen. Doordat steigerplanken die direct van de bouw afkwamen lange tijd erg populair waren, bijvoorbeeld voor het maken van stoere meubels, zijn er nu ook nieuwe planken met een ‘old look’! Dat brengt veel voordelen met zich mee. We geven je hier nog meer informatie en tips voor klussen met gebruikte steigerplanken!

Nieuwe planken met een gebruikte look

Gebruikt steigerhout komt oorspronkelijk uit de bouw. Een tijd terug was er ineens veel interesse voor deze planken, die niet meer op de bouwplaats gebruikt werden. Het materiaal is sterk en de look is robuust en stoer. Waarom zou je deze planken niet hergebruiken voor meubels voor in de tuin, schuttingen of als wandbekleding voor een warme sfeer? Het nadeel van gebruikt steigerhout is echter dat ze zwakke en rotte plekken kunnen hebben of dat er vervelende schroeven of spijkers in zitten. Ook cementplekken zijn natuurlijk niet wenselijk. Daarom kun je nu ook oude steigerplanken bestellen die eigenlijk gewoon nieuw zijn. Ze zijn alleen dusdanig bewerkt dat ze een oude uitstraling hebben.

Laat de planken rusten op kamertemperatuur

De gebruikte steigerplanken, waar we het hier over hebben, zijn in principe dus gewoon nieuw. Het gaat om vers gezaagde planken, die vaak nog over een wat hoger vochtgehalte beschikken. Je moet er om die reden rekening mee houden dat ze nog kunnen krimpen. Wil je meubels of schuttingen maken, dan heb je hier doorgaans niet zo’n last van. Ga je de planken echter gebruiken voor in het interieur van je woning? Dan raden we je aan om te veel krimpen te voorkomen, door het gebruikt steigerhout eerst een tijdje op kamertemperatuur te laten rusten. Houd dus ook bij het berekenen van de afmetingen er rekening mee dat het hout iets kan krimpen.

Steigerhout matchen met je interieur

Steigerhout is niet voor niets zo populair. De robuuste look spreekt veel mensen aan. Ben je handig met hout, dan is het een topidee om van oude steigerplanken meubels te maken. Daarbij moet je wel eerst goed kijken of deze meubels bij de rest van je interieur passen. Waarschijnlijk heb je dat al wel gedaan, maar heb je ook aan de vloer gedacht? Daar kijken veel mensen nog weleens overheen. We raden je aan om ervoor te zorgen dat je nieuwe meubels van gebruikt steigerhout, minimaal drie tinten lichter of donkerder zijn dan je vloer. Hiermee creëer je een mooi contrast, waardoor de meubels altijd mooi zullen staan.

Combineer hout met staal

De bijzondere look van hout en vooral die van gebruikt steigerhout geeft een unieke charme aan elke (buiten)ruimte. Toch kan je het idee krijgen dat je iets mist. Denk dan eens aan het combineren van hout met staal. Je realiseert hiermee zowel een stoer als strak uiterlijk, maar dat tegelijkertijd ook gezelligheid en warmte uitstraalt. Om dit resultaat te krijgen, kun je gebruikt steigerhout combineren met steigerbuizen.

Het juist behandelen van gebruikte steigerplanken

Gebruikt steigerhout is gemaakt van vurenhout. Dit is sterk hout, maar om de levensduur te verlengen, is het essentieel om het hout goed te behandelen. Dat is extra belangrijk als je het hout voor buiten gaat gebruiken. Wil je dat de oude look goed bewaard blijft of zelfs mooi benadrukt wordt? Zorg dan voor een impregneermiddel dat speciaal ontwikkeld is voor deze ‘gebruikte’ planken, zoals het impregneermiddel Old Grey. Dit middel is ook geschikt voor het wegwerken van kleine beschadigingen en voor het bijwerken van de zaagkanten. Je kunt de planken daarna ook nog lakken, waardoor het gebruikt steigerhout extra waterafstotend wordt en met als extra voordeel dat er geen vlekken op het hout ontstaan. Laat je eens adviseren door de experts van De Jong Hout & Staalhandel.

Hoe wordt het gebruikt steigerhout geleverd?

Gebruikt steigerhout kun je online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel, dat al sinds 2011 een betrouwbare leverancier is van hout, bouwmaterialen en tuinbenodigdheden. We beschikken doorgaans over grote voorraden gebruikte steigerplanken en een eigen transportservice. Je kunt daarom rekenen op een betrouwbare levering. Voor materialen die op voorraad zijn geldt een levertijd van hooguit 6 werkdagen. Het is ook mogelijk om na een online bestelling, je gebruikt steigerhout zelf op afspraak af te halen bij ons magazijn in Achterberg.