Gebruikt steigerhout

Filters
7 ProductenPagina 1 van 1

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; de beste tip voor klussen met gebruikte steigerplanken, is dat je hier het beste nieuwe planken voor kunt gebruiken. Ben je hierdoor een beetje in de war? Dat kunnen we ons voorstellen. Doordat gebruikte steigerplanken die direct van de bouw afkwamen lange tijd erg populair waren, bijvoorbeeld voor het maken van stoere meubels, zijn er nu ook nieuwe planken met een ‘old look’! Dat brengt veel voordelen met zich mee. We geven je hier nog meer informatie en tips voor klussen met gebruikte steigerplanken!

Steigerplank gebruikt: nieuwe kwaliteit

Gebruikte steigerplanken komen oorspronkelijk uit de bouw. Een tijd terug was er ineens veel interesse voor deze planken, die niet meer op de bouwplaats gebruikt werden. Het materiaal is sterk en de look is robuust en stoer. Waarom zou je deze planken niet hergebruiken voor meubels voor in de tuin, schuttingen of als wandbekleding voor een warme sfeer? Het nadeel van oude steigerplanken is echter dat ze zwakke en rotte plekken kunnen hebben of dat er vervelende schroeven of spijkers in zitten. Ook cementvlekken zijn natuurlijk niet wenselijk. Daarom kun je nu ook oude steigerplanken bestellen die eigenlijk gewoon nieuw zijn. Ze zijn alleen dusdanig bewerkt dat ze een oude uitstraling hebben.

Oude steigerplanken rusten op kamertemperatuur

De gebruikte steigerplanken, waar we het hier over hebben, zijn in principe dus gewoon nieuw. Het gaat om vers gezaagde planken, die vaak nog over een wat hoger vochtgehalte beschikken. Je moet er om die reden rekening mee houden dat ze nog kunnen krimpen. Wil je meubels of schuttingen maken, dan heb je hier doorgaans niet zo’n last van. Ga je de planken echter gebruiken voor in het interieur van je woning? Dan raden we je aan om te veel krimpen te voorkomen, door het gebruikt steigerhout eerst een tijdje op kamertemperatuur te laten rusten. Houd dus ook bij het berekenen van de afmetingen er rekening mee dat het hout iets kan krimpen.

Steigerplanken gebruikt matchen met je interieur

Steigerhout is niet voor niets zo populair. De robuuste look spreekt veel mensen aan. Ben je handig met hout, dan is het misschien een leuk idee om van oude steigerplanken meubels te maken. Daarbij moet je wel eerst goed kijken of deze meubels bij de rest van je interieur passen. Waarschijnlijk heb je dat al wel gedaan, maar heb je ook aan de vloer gedacht? Daar kijken veel mensen nog wel eens overheen. We raden je aan om ervoor te zorgen dat je nieuwe meubels van gebruikte steigerplanken, minimaal drie tinten lichter of donkerder zijn dan je vloer. Hiermee creëer je een mooi contrast, waardoor de meubels altijd mooi zullen staan.

Staal combineren met gebruikte steigerplanken

De bijzondere look van hout en vooral die van gebruikte steigerplanken geeft een unieke charme aan elke (buiten)ruimte. Toch kan je het idee krijgen dat je iets mist. Denk dan eens aan het combineren van hout met staal. Je realiseert hiermee zowel een stoer als strak uiterlijk, maar dat tegelijkertijd ook gezelligheid en warmte uitstraalt. Om dit resultaat te krijgen, kun je gebruikt steigerhout combineren met steigerbuizen.

Vuren steigerplank gebruikt behandelen

Steigerhout gebruikt is gemaakt van vurenhout. Dit is sterk hout, maar om de levensduur te verlengen, is het essentieel om het hout goed te behandelen. Dat is extra belangrijk als je het hout voor buiten gaat gebruiken. Wil je dat de oude look goed bewaard blijft of zelfs mooi benadrukt wordt? Zorg dan voor een impregneermiddel dat speciaal ontwikkeld is voor deze ‘gebruikte’ planken, zoals het impregneermiddel Old Grey. Dit middel is ook geschikt voor het wegwerken van kleine beschadigingen en voor het bijwerken van de zaagkanten. Je kunt de gebruikte steigerplanken planken daarna ook nog lakken, waardoor het gebruikt steigerhout extra waterafstotend wordt en met als extra voordeel dat er geen vlekken op het hout ontstaan. Laat je eens adviseren door de experts van De Jong Hout & Staalhandel.

Gebruikte steigerplanken kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Gebruikte steigerplanken kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!