Thermisch gemodificeerd vuren

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Thermisch gemodificeerd vuren is niet alleen een milieuvriendelijke en duurzame keuze voor je bouw- of tuinproject: het biedt ook een tijdloze uitstraling die met de jaren alleen maar mooier wordt. Bij De Jong Hout & Staalhandel vind je de beste kwaliteit thermisch gemodificeerd vuren voor jouw project.

Wat is thermisch gemodificeerd vuren?

Thermisch gemodificeerd vuren wordt gecreëerd tijdens een geavanceerd proces waarbij vurenhout wordt blootgesteld aan hoge temperaturen in een zuurstofarme omgeving. Dit proces verandert de eigenschappen van het hout op cellulair niveau. Hierdoor krijgt het een verbeterde weerstand tegen vocht, schimmel en insecten. Uiteindelijk resulteert het in een milieuvriendelijk, duurzaam en esthetisch aantrekkelijk bouwmateriaal dat perfect is voor veel verschillende toepassingen.

De voordelen van thermisch gemodificeerd vuren

Thermisch gemodificeerd vuren biedt meerdere voordelen die het een aantrekkelijk product maken voor zowel bouwprojecten als tuininrichtingen.

- Duurzaamheid: een van de grootste voordelen van thermisch gemodificeerd vurenhout is de duurzaamheid die wordt verhoogd door het proces. Door het hout te verwarmen tot hoge temperaturen in een zuurstofarme omgeving, worden de harsen en suikers in het hout afgebroken. Dit proces vermindert de kans op rot, schimmel en aantasting door insecten. Hierdoor heeft het hout een langere levensduur, zelfs zonder chemische behandeling.

- Verbeterde weerstand tegen vocht: thermische modificatie verandert de celstructuur, waardoor het minder vocht absorbeert en afstoot. Dit maakt thermisch gemodificeerd vuren minder gevoelig voor krimp en zwelling, wat resulteert in een stabielere houtsoort die ideaal is voor buitentoepassingen zoals terrassen en tuinmeubilair.

- Milieuvriendelijk: doordat er bij de productie van thermisch vuren geen schadelijke chemicaliën worden toegepast, is het een milieuvriendelijk alternatief voor hout dat met chemische middelen is behandeld.

- Onderhoudsarm: dankzij de natuurlijke weerstand vereist thermisch gemodificeerd vuren minder onderhoud dan niet-behandeld hout. Het hout hoeft niet regelmatig te worden geschilderd of behandeld met houtbeschermingsproducten, wat tijd en geld bespaart.

- Esthetische waarde: vuren thermisch gemodificeerd heeft een mooie, diepe kleur die warmte toevoegt. Bovendien veroudert het hout op een natuurlijke manier, waardoor het zijn aantrekkelijke uiterlijk behoudt door de jaren heen.

Toepassingen van thermisch gemodificeerd vuren

Thermisch gemodificeerd vuren is veelzijdig, waardoor het toegepast kan worden voor verschillende bouwprojecten. Het wordt onder andere veel gebruikt als gevelbekleding, aangezien het een prachtige en natuurlijk look geeft die past bij elke woningstijl. Daarnaast is dit hout ideaal voor het creëren van een duurzaam en stijlvol terras dat jarenlang mooi blijft. Zelfs als je buitenmeubilair gaat maken voor op je terras kun je dit hout toepassen. Gezien de weerbestendige eigenschappen.

Thermisch gemodificeerd vuren kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Eenvoudig thermisch gemodificeerd vuren online bestellen? Dat kan via onze webshop. Maak een keuze uit de diverse soorten die wij aanbieden. In ons assortiment vind je thermowood vuren triple rhombus en vuren thermowood dubbel rhombus. Bekijk daarnaast alle andere vurenhoutproducten via onze website. Wil je meer weten over onze producten of heb je andere vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice.