Tuinhekken zie je vrijwel om iedere tuin, om je voortuin, maar ook om achtertuinen als er geen privacy gevraagd wordt, zoals om een vrijstaande woning bijvoorbeeld. Een tuinhek is in dat geval wel functioneel om de tuin af te sluiten voor kinderen of huisdieren. Wij verkopen een divers assortiment tuinhekken die goed aansluiten bij ons assortiment schuttingen en tuinhout. Onderstaand wat informatie over de meest gebruikte tuinhekken zodat jij kunt bepalen welk tuinhek het beste bij jou past.

Tuinhek plaatsen

Heb je geen kant en klaar tuinhek kunnen vinden dat bij jou past? Of ben je zelf heel handig? Je kunt er ook zelf eentje maken van ons tuinhout, douglas hout of gaaspanelen en het tuinhek plaatsen in je eigen tuin. Een hekwerk van gaaspanelen met hardhouten palen kun je namelijk laten begroeien met hedera klimplanten zodat er een mooi groen tuinhek ontstaat die bijvoorbeeld naadloos aansluit op een Hedera schutting.

Allereerst moet je bepalen waar je het tuinhek wilt plaatsen en de juiste afmetingen bepalen. Daarna moet je de palen plaatsen en het hekwerk monteren. Zorg ervoor dat het tuinhek stevig is bevestigd en controleer of het recht is. Ten slotte kun je het hekwerk afwerken door bijvoorbeeld het hout te verven of beitsen. Het plaatsen van een tuinhek is een relatief eenvoudige klus, maar het vereist wel enige ervaring met gereedschap en bouwtechnieken.

Tuinhekken hout

Tuinhekken van hout vatten we samen als tuinhekken die gemaakt zijn van geïmpregneerd tuinhout, of onbehandeld Douglas hout. Door de natuurlijke, maar ook tijdloze uitstraling van deze houtsoorten is dit nog steeds een veel gekozen tuinhek. In ons assortiment zie je klassieke tuinhekjes terug, maar ook luxe hekken met een moderne vormgeving. Als tuinhekpaal is het beter om voor hardhout te kiezen, gezien dit de basis is van je nieuwe tuinhek en de uiteindelijke levensduur bepaald. Vind je het qua uitstraling mooier om toch voor dezelfde houtsoort te gaan als het hekwerk? Behandel de palen dan altijd met teer tot 10 cm boven de grond. Dit verlengt de levensduur. Een tuinhek van hout kun je gewoon onbehandeld, of geïmpregneerd plaatsen, maar eventueel ook nog in iedere gewenste kleur beitsen of verven.

Tuinhekken composiet

Een tuinhekken van composiet is misschien wel de meest duurzame keuze. Een composiet tuinhek is vrijwel onderhoudsvrij, af en toe reinigen is voldoende. Dit in tegenstelling tot tuinhekken van hout die regelmatig om onderhoud of een schilderbeurt vragen. Daarnaast zijn tuinhekken van hout eerder aan vervanging toe dan een composiet tuinhek. Een composiet tuinhek kun je naadloos aan laten sluiten op een composiet schutting. De composiet tuinhekken zijn in dezelfde kleuren en stijlen leverbaar met bijpassende tuinhekpalen en tuinpoortjes.

Tuinhekken hardhout

Een van de beste keuzes voor tuinhekken is een hardhouten tuinhek. Deze hebben doorgaans de langste levensduur van tuinhekken van hout. Gemiddeld gaat hardhout zo'n 15 tot 20 jaar mee. Een ander voordeel van een hardhouten tuinhek is dat je er minimaal onderhoud aan hebt. Af en toe reinigen is voldoende. Je kunt hier onze universele reiniger voor hout en composiet voor gebruiken. Als je langer wilt genieten van de mooie warme kleur van hardhout kun je het tuinhek na reiniging voorzien van hardhout olie. Hardhouten tuinhekken hebben wij in diverse soorten. Van de klassieke tuinhekjes tot luxe hekwerken en poorten. Kies het hekwerk dat het beste bij jou past inclusief tuinhekpalen, bevestigingsmateriaal en een bijpassende tuinpoort.

Kastanje tuinhekken

In een landelijke omgeving zie je vaak ons kastanje hekwerk terug. Kastanje hekwerk wordt in de volksmond ook vaak een schapenhek genoemd. Dit komt omdat je ze ook veel terugziet in een dierenverblijf. Dit zijn de klassieke hekjes van natuurlijke kastanje latten gebonden in ijzerdraad. Ze zijn leverbaar in diverse hoogtes, maar ook met verschillende latafstanden van 5 en 8 cm. Om dieren tegen te houden zoals kippen en konijnen is vaak een latafstand van 5 cm een betere keuze. Ook in duingebieden en bossen zie je kastanje hekwerk toegepast worden. Het is namelijk een 100% ecologische keuze omdat het een onbehandeld natuurproduct is, zonder chemische verduurzamingsmiddelen. Kastanje hout heeft van zichzelf een lange levensduur en is geheel onderhoudsvrij.

Tuinpoort

Om je tuin helemaal af te sluiten heb je ook nog een tuinpoort nodig. Bij vrijwel ieder type tuinhek uit ons assortiment is een bijpassende tuinpoort leverbaar met bijpassend tuinhekbeslag. Eenvoudige tuinpoorten om alleen het tuinpad af te sluiten, maar ook luxe dubbele poorten als afsluiting van een oprit inclusief bijpassende poortpalen

Tuinhekken kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Tuinhekken kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!