Tuinhekken

Tuinhekken zie je vrijwel om iedere tuin, om je voortuin, maar ook om achtertuinen als er geen privacy gevraagd word, zoals om een vrijstaande woning bijvoorbeeld. Een tuinhek is in dat geval wel functioneel om de tuin af te sluiten voor kinderen of huisdieren. Wij verkopen een divers assortiment tuinhekken die goed aansluiten bij ons assortiment schuttingen en tuinhout. Onderstaand wat informatie over de meest gebruikte tuinhekken zodat jij kunt bepalen welk tuinhek het beste bij jou past. 

Composiet tuinhekken

Een tuinhek van composiet is misschien wel de meest duurzame keuze. Een composiet tuinhek is vrijwel onderhoudsvrij, af en toe reinigen is voldoende. Dit in tegenstelling tot houten tuinhekken die regelmatig om onderhoud of een schilderbeurt vragen. Daarnaast is een houten tuinhek eerder aan vervanging toe dan een composiet tuinhek. Een composiet tuinhek kun je naadloos aan laten sluiten op een composiet schutting. De composiet tuinhekken zijn in dezelfde kleuren en stijlen leverbaar met bijpassende tuinhekpalen en tuinpoortjes. 

Houten tuinhekken

Houten tuinhekken vatten we samen als tuinhekken die gemaakt zijn van geïmpregneerd tuinhout, of onbehandeld Douglas hout. Door de natuurlijke, maar ook tijdloze uitstraling van deze houtsoorten is dit nog steeds een veel gekozen tuinhek. In ons assortiment zie je klassieke tuinhekjes terug, maar ook luxe hekken met een moderne vormgeving. Als tuinhekpaal is het beter om voor hardhout te kiezen, gezien dit de basis is van je nieuwe tuinhek en de uiteindelijke levensduur bepaald. Vind je het qua uitstraling mooier om toch voor hetzelfde houtsoort te gaan als het hekwerk? Behandel de palen dan altijd met teer tot 10 cm boven de grond. Dit verlengt de levensduur.  Een houten tuinhek kun je gewoon onbehandeld, of geïmpregneerd plaatsen, maar eventueel ook nog in iedere gewenste kleur beitsen of verven.

Hardhouten tuinhekken

Een van de beste keuzes voor een tuinhek is een hardhouten tuinhek. Deze hebben doorgaans de langste levensduur van een houten tuinhek. Gemiddeld gaat hardhout zo een 15 tot 20 jaar mee. Een ander voordeel van een hardhouten tuinhek is dat je er minimaal onderhoud aan hebt. Af en toe reinigen is voldoende. Je kunt hier onze universele reiniger voor hout en composiet voor gebruiken. Als je langer wilt genieten van de mooie warme kleur van hardhout kun je het tuinhek na reiniging voorzien van hardhout olie. Hardhouten tuinhekken hebben wij in diverse soorten. Van de klassieke tuinhekjes tot luxe hekwerken en poorten. Kies het hekwerk dat het beste bij jou past inclusief tuinhekpalen, bevestigingsmateriaal en een bijpassende tuinpoort. 

Kastanje hekwerk

In een landelijke omgeving zie je vaak ons kastanje hekwerk terug. Kastanje hekwerk wordt in de volksmond ook vaak een schapenhek genoemd. Dit komt omdat je ze ook veel terugziet om een dierenverblijf. Dit zijn de klassieke hekjes van natuurlijke kastanje latten gebonden in ijzerdraad. Ze zijn leverbaar in diverse hoogtes, maar ook met verschillende latafstanden van 5 en 8 cm. Om dieren tegen te houden zoals kippen en konijnen is vaak een latafstand van 5 cm een betere keuze. Ook in duingebieden en bossen zie je kastanje hekwerk toegepast worden. Het is namelijk een 100% ecologische keuze omdat het een onbehandeld natuurproduct is, zonder chemische verduurzamingsmiddelen. Kastanje hout heeft van zichzelf een lange levensduur en is geheel onderhoudsvrij. 

Tuinpoorten

Om je tuin helemaal af te sluiten heb je ook nog een tuinpoort nodig. Bij vrijwel ieder type tuinhek uit ons assortiment is een bijpassende tuinpoort leverbaar met bijpassend tuinhekbeslag. Eenvoudige tuinpoorten om alleen het tuinpad af te sluiten, maar ook luxe dubbele poorten als afsluiting van een oprit inclusief bijpassende poortpalen

Zelf je tuinhek maken

Heb je geen kant en klaar tuinhek kunnen vinden dat bij jou past? Of ben je zelf heel handig? Je kunt ook zelf je tuinhek maken van ons tuinhout, douglas hout of gaaspanelen. Een hekwerk van gaaspanelen met hardhouten palen kun je namelijk laten begroeien met hedera klimplanten zodat er een mooi groen tuinhek ontstaat die bijvoorbeeld naadloos aansluit op een Hedera schutting

Heb jij na het lezen kunnen bepalen welk tuinhek het beste bij jou past, of vind je 1 type gewoon de mooiste? Plaats dan je bestelling via onze webshop en je kunt op korte termijn aan de slag met het plaatsen van jouw nieuwe tuinhek! Heb je nog vragen? Een van onze medewerkers helpt u graag verder om de juiste keuze te maken.