Standaard hout beton schutting

Filters
37 ProductenPagina 1 van 2
Tuinscherm Monaco geimpregneerd - 180 x 180 cm
100% ZICHTDICHT!
Tuinscherm Losser geimpregneerd - 180 x 180 cm
100% ZICHTDICHT!
Douglas tuinscherm Saarland - 180 x 180
100% ZICHTDICHT!

De standaard hout beton schutting is verreweg de meest verkochte variant hout betonschutting. De schutting bestaat uit een lage betonplaat van 24, of 26 cm tussen grijze, of antraciete betonpalen en een tuinscherm. 

Wat heb ik nodig voor mijn hout beton schutting?

Een hout beton schutting samenstellen is heel eenvoudig, zeker met onderstaande informatie! Dit is wat je nodig hebt om de schutting te bouwen:

  • Betonpalen 10 x 10 cm
  • Onderplaten
  • Tuinschermen met eventueel een afdeklat
  • Bevestigingssets t.b.v. betonpalen
  • Snelbeton

Betonpalen en betonplaten schutting

De basis van de hout beton schutting zijn de betonpalen en onderplaten. Deze hebben wij in grijs en antraciet beschikbaar. Dit geld ook voor de onderplaten. Met de betonpalen en onderplaten maak je een solide basis voor uw tuinafscheiding. Bij een hout betonschutting met een standaard tuinscherm van 180 cm breed gebruik je een onderplaat van 184 cm lang. De onderplaat blijft voor een deel zichtbaar, het onderste deel komt in de grond. Hierdoor krijgt de schutting ook meer stevigheid! Tevens komt het houten tuinscherm boven de onderplaat nu niet direct in contact met de ondergrond. Dit verlengt de levensduur van het tuinscherm aanzienlijk! In de betonpalen zit een sparing waar de onderplaten exact in passen. Het aantal sparingen per paal is verschillend, we hebben namelijk tussenpalen, hoekpalen, eindpalen en T-palen. 

Tuinscherm voor hout beton schutting

Naast de betonpalen en onderplaten vind je op deze pagina alle tuinschermen die geschikt zijn voor de standaard hout beton schutting. Voor dit systeem zijn de meeste soorten tuinschermen leverbaar. Neem vooral wat je mooi vind, of overweeg hoelang je van de schutting wilt genieten. Geïmpregneerde en douglas tuinschermen hebben een gemiddelde levensduur van 10 a 15 jaar, hardhout 15 a 20 jaar. Voor de afwerking van het tuinscherm kun je nog een mooie afdeklat mee bestellen!

Bevestigingsmateriaal

Voor de juiste bevestiging van de hout beton schutting heb je wat belangrijke bevestigingsmaterialen nodig. Allereest is het heel belangrijk om een zakje snelbeton per paal toe te voegen. Dit zorgt er voor dat de schutting op lange termijn mooi recht blijft staan. Daarnaast de bevestigingssets ten behoeve van betonpalen. Deze hebben wij in RVS, verzinkt of zwart. Bij een zwart tuinscherm is het natuurlijk wel zo mooi om hem ook met zwart bevestigingsmateriaal te monteren! Er is nog wel eens verwarring over hoeveel bevestigingssets er nodig zijn. Het is vrij simpel, voor ieder gat in de paal heeft u 1 volledige set nodig. Onderstaand het aantal sets per paal:

Tussenpaal: 2 sets
Eindpaal: 2 sets
Hoekpaal: 4 sets
T-paal: 4 sets

Hulp nodig bij het samenstellen van de hout betonschutting?

Kom je er echt niet uit? Wij helpen je graag met de laatste vragen voordat u de schutting kunt gaan bestellen. Bel ons, of stuur uw aanvraag per mail naar [email protected]. Om te bepalen wat u nodig heeft is het voor ons erg belangrijk om de exacte maatvoering van uw schutting te weten inclusief het aantal hoeken, of er een poort in komt enzovoorts. Een plattegrondje erbij zou dus heel fijn zijn! Daarnaast ook om welke kleur beton het gaat en het type tuinscherm.