Rolborders

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Een borderrol is een handige en decoratieve manier om de randen van je bloembedden af te bakenen en te beschermen tegen onkruid. Bij De Jong Hout & Staalhandel vind je een ruim assortiment met verschillende varianten. Een borderrol wordt ook wel rolborder, of kantopsluiting genoemd.

Voordelen rolborder

Het gebruik van een borderrol heeft verschillende voordelen. Ten eerste helpt het om de randen van je bloembedden netjes af te bakenen en te voorkomen dat gras en onkruid de bedden binnendringen. Dit zorgt niet alleen voor een opgeruimde uitstraling van je tuin, maar vermindert ook de noodzaak om regelmatig onkruid te wieden. Ten tweede geeft het een decoratieve uitstraling aan je tuin. Er zijn verschillende materialen en stijlen beschikbaar, zodat je er eentje kunt kiezen die past bij de uitstraling van je tuin en bloembedden.

Maat borderrollen

Voordat je een borderrol aanschaft, is het belangrijk om de juiste maat te bepalen. Meet de lengte en breedte van je bloembedden op en bepaal hoe hoog je de rol wilt hebben. Bij De Jong Hout & Staalhandel kun je borderrollen vinden in verschillende afmetingen, zodat je altijd een passende variant kunt vinden. Zo hebben we 20 tot en met 40 cm. De rollen hebben een maximale lengte van 250 cm. Rolborders zijn geschikt voor opgehoogde borders met niet al te veel gronddruk.

Rolborder hout

Een rolborder van hout is een populaire keuze voor het afbakenen en beschermen van bloembedden. Houten rolborders zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en designs en kunnen gemakkelijk op maat worden gemaakt. Een rolborder van hout is duurzaam, natuurlijk en geeft een mooie uitstraling aan je tuin. Het is wel belangrijk om hout regelmatig te onderhouden en te behandelen om te voorkomen dat het hout gaat rotten. Bij De Jong Hout & Staalhandel kun je terecht voor diverse soorten houten rolborders, zoals geïmpregneerd hout of hardhout.

Installeren borderrol

Het installeren van een borderrol is een relatief eenvoudige klus, maar het vereist wel enige kennis en ervaring met gereedschap en bouwtechnieken. Hieronder vind je een handig stappenplan:

  1. Maak de grond rondom je bloembedden los en verwijder eventuele graszoden en onkruid.
  2. Plaats de borderrol op de gewenste plek en bepaal de juiste hoogte.
  3. Graaf een geul langs de rand van je bloembedden en maak de bodem vlak.
  4. Plaats de rol in de geul en zorg ervoor dat deze waterpas staat.
  5. Vul de ruimte tussen het hout en het bloembed op met aarde of grind. Druk de aarde of het grind stevig aan, zodat de rol goed op zijn plek blijft zitten.
  6. Herhaal deze stappen voor de rest van je bloembedden.
  7. Controleer regelmatig of de borderrol nog stevig staat en of er geen onkruid tussen het hout en het bloembed groeit.

Borderrollen kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Een borderrol kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!