Douglas dakbeschot

Filters
9 ProductenPagina 1 van 1

Douglas dakbeschot is een ideale oplossing voor het bekleden van daken. Voor het construeren van een dak heb je verschillende onderdelen nodig, niet alleen dakpannen bijvoorbeeld. Douglas dakbeschot bestaat uit gordingen en houten platen, ook wel douglas vellingdelen genoemd. Het is belangrijk om goede materialen te gebruiken voor een stevig dak. Een douglas dakbeschot is een sterk en duurzaam materiaal voor vellingdelen. Het is perfect voor buitenprojecten zoals een blokhut, tuinhuis of terrasoverkapping. Uiteraard vind je deze kwalitatieve douglas planken bij leverancier De Jong Hout & Staalhandel! Bekijk nu ons assortiment en stel vooral vragen als je deze hebt!

Aan de slag met douglas dakbeschot

We snappen dat je natuurlijk gelijk aan de slag wilt met het douglas dakbeschot, maar eerst moet je ervoor zorgen dat de gordingen, ofwel de houten balken, in orde zijn. Dit vormt namelijk het frame van het dak. Ook hiervoor adviseren we douglas hout variant, die je gewoon bij ons kunt kopen! Bijvoorbeeld de 7,5 x 22,5 centimeter lariks douglas balk.

Als het frame is bevestigd, kun je aan de slag met het douglas dakbeschot. Het gaat hier dus om houten planken met vellingkanten, die je makkelijk in elkaar kunt schuiven. Voordat je het douglas dakbeschot gaat bevestigen raden we je aan om de vellingdelen eerst even los te leggen. Hoewel ze gedroogd zijn, is het belangrijk om ze goed te laten acclimatiseren. Op die manier heb je nog minder last van krimpen en scheuren na het plaatsen van de planken. Wil je hier meer over weten? Dan staan de experts van jouw houthandel graag voor je klaar voor het beantwoorden van al je vragen.

Soorten en afmetingen

Zoals je van ons als houtleverancier mag verwachten, vind je natuurlijk niet maar één soort of afmeting van het douglas dakbeschot. We verkopen verschillende kwalitatieve producten die je kunt gebruiken voor het bekleden van daken. Bijvoorbeeld de douglas dakbeschot vellingdelen van 1,8 x 14,5 centimeter of die van 1,8 x 19 centimeter. Hierbij kun je ook weer kiezen uit verschillende lengtes zoals 300, 400 of zelfs 500 centimeter. Verder verkopen we verschillende halfhouts sponningplanken of latten. Een veelgestelde vraag, als het om douglas dakbeschot gaat, is of het noodzakelijk is om deze planken te bewerken. Douglas hout staat erom bekend dat het onbewerkt lang meegaat; ongeveer tussen de 10 en 15 jaar. Het is dus eigenlijk niet nodig om het hout te behandelen.

Dakbeschot planken douglas kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Dakbeschot douglas kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice. Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar. Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel.