Douglas dakbeschot

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1
Okoume multiplexplaat Primed 18 mm - 122 x 250 cm
-17%
Okoume multiplexplaat Primed 18 mm - 122 x 250 cm
€107,31€89,50€108,30Incl. btw
Douglas vellingdelen dakbeschot 1.8 x 14,5 cm
-20%
Douglas vellingdelen dakbeschot 1.8 x 14,5 cm
€9,41€7,53€9,11Incl. btw
Douglas vellingdelen dakbeschot 1.8 x 19 cm
-20%
Douglas vellingdelen dakbeschot 1.8 x 19 cm
€13,21€10,57€12,79Incl. btw
Douglas Sponningplank - Halfhouts rabat 1,8 x 19 cm
-20%
Lariks Douglas regel 2,1 x 5 cm
-17%
Lariks Douglas regel 2,1 x 5 cm
€3,65€3,05€3,68Incl. btw

Douglas dakbeschot is ideaal om te gebruiken op daken. Voor het construeren van een dak heb je verschillende onderdelen nodig. Het bestaat niet enkel uit dakbedekking, zoals bijvoorbeeld dakpannen. Eerst moeten er gordingen gemaakt worden en daarop plaats je houten platen, die we dakbeschot noemen. Een andere benaming hiervoor is ‘vellingdelen’. We vertellen je hier meer over wat je allemaal nodig hebt om een degelijk douglas dakbeschot te creëren!

Douglas hout en dakbeschot: een goede combinatie?

Wil je graag de beste vellingdelen voor je dakbeschot, dan is Douglas hout beslist een goede keuze. Dit sterk en duurzaame naaldhout gaat lang mee. Bestaat jouw nieuwe klusproject uit het bouwen van een blokhut, tuinhuis of overkapping, bijvoorbeeld voor een terras of een schitterende buitenkeuken? Dan raden we je zeker aan om voor douglas dakbeschot te kiezen. Dit hout is bij uitstek geschikt voor buitenklusprojecten. Kies dan altijd voor gedroogd hout om scheuren en krimpen zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast dienen de planken glad geschaafd te zijn en dienen ze uiteraard te beschikken over vellingkanten.

Wat zijn gordingen?

Voordat je aan de slag kunt met Douglas dakbeschot, moeten eerst de gordingen in orde zijn. Met gordingen bedoelen we de houten balken, die uiteindelijk het frame van het dak van de schuur, chalet of overkapping vormen. Ook hiervoor kun je Douglas hout gebruiken. Je kunt hiervoor bij De Jong Hout & Staalhandel vers en fijnbezaagde balken bestellen van Douglas hout. Hiermee creëer je sterke en duurzame gordingen. In het online assortiment van deze houthandel tref je onder meer lariks douglas balken van 7,5 x 17,5 cm en van 7,2 x 22,5 cm, die perfect zijn als gordingbalken. Je bestelt ze eenvoudig online en je hebt ze binnen enkele dagen in huis.

Douglas dakbeschot met vellingkanten

Is het frame voor het dak eenmaal stevig bevestigd? Dan kun je aan de slag met douglas dakbeschot. Het gaat hier om houten planken met vellingkanten. Daarom worden deze planken ook wel vellingplaten genoemd. Dit zijn houten planken die je eenvoudig in elkaar kunt schuiven. De planken hebben aan de ene kant een groef en aan de andere kant een mes. Op deze manier sluiten de planken perfect op elkaar aan. Kenmerkend aan deze planken is bovendien dat ze een afgezaagd hoekje hebben, dit heet de velling. Wist je dat vellingdelen niet alleen praktisch zijn voor het dakbeschot, maar dat ze ook ideaal zijn voor het maken van een houten vlonder? Misschien een idee voor je volgende klusproject?

Moeten vellingdelen behandeld worden?

Een veelgestelde vraag, als het om douglas dakbeschot gaat, is of het noodzakelijk is om deze planken te bewerken. Douglas hout staat erom bekend dat het onbewerkt lang meegaat; ongeveer tussen de 10 en 15 jaar. Het is dus eigenlijk niet nodig om het hout te behandelen. Toch zijn er mensen die ervoor kiezen om dit wel te doen. De duurzaamheid van het hout wordt er extra mee verlengd, maar dat niet alleen. Douglas hout staat er tevens om bekend dat het na verloop van tijd vergrijst. Wil je de warme roze gloed van het hout behouden? Dan is het een goed idee om het met een speciale beits of olie voor douglas planken te behandelen.

Waarop letten bij douglas planken als dakbeschot?

Na het bestellen van jouw douglas dakbeschot bij De Jong Hout & Staalhandel zal onze eigen transportdienst ervoor zorgen dat het hout binnen enkele dagen in perfecte staat bij jou wordt afgeleverd. Je kunt nu kiezen of je het hout wel of niet wilt behandelen, zoals we dat hierboven al besproken hebben. Voordat je de planken gaat bevestigen om een mooi douglas dakbeschot te creëren, raden we je aan om deze vellingdelen eerst even los te leggen. Hoewel ze gedroogd zijn, is het belangrijk om ze goed te laten acclimatiseren. Op die manier heb je nog minder last van krimpen en scheuren na het plaatsen van de planken. Wil je hier meer over weten? Dan staan de experts van jouw houthandel graag voor je klaar voor het beantwoorden van al je vragen.

Online Douglas hout kopen

Je hoeft niet meer stad en land af te reizen op zoek naar het beste douglas dakbeschot. Douglas hout kopen doe je gewoon online bij De Jong Hout & Staalhandel, dat gevestigd is in Achterberg bij Rheden. Dit gerenommeerde bedrijf is al sinds 2011 een begrip in binnen- en buitenland als het gaat om het leveren van de beste bouwmaterialen, waaronder Douglas hout van de beste kwaliteit. Bestel hier niet alleen douglas dakbeschot, maar ook douglas balken, sponningplanken en masterboeien. Ook voor speciale beits voor Douglas hout ben je hier aan het juist adres. Je kunt rekenen op deskundig advies, een klantgerichte service en een uitstekende bezorgdienst op het gebied van douglas dakbeschot.