Douglas dakbeschot

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - € 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - € 67,50
sale
Douglas vellingdelen dakbeschot 1.8 x 14,5 cm
Vanaf €1,85
€11,15
(€10,53 incl. btw)
Douglas vellingdelen dakbeschot 1.8 x 19 cm
Vanaf €2,19
(€14,88 incl. btw)
sale
Douglas Sponningplank - Halfhouts rabat 1,8 x 19,5 cm
Vanaf €2,19
€12,20
(€12,50 incl. btw)
Vuren panlat / tengel 2,2 x 4,8 x 300 cm
Vanaf €1,71
(€2,30 incl. btw)
Douglas dakbeschot

Douglas dakbeschot, ook wel geschaafde vellingdelen genoemd, zijn ideaal als dakbeschot van uw schuur of overkapping. Hierbij blijft het dakbeschot van onderaf in het zicht. Het douglas dakbeschot geeft een warme en luxe uitstraling aan uw dak ten opzichte van standaard plaatmateriaal. Het douglas dakbeschot is standaard gedroogd voor minimale werking na de montage. De zichtzijden van het dakbeschot zijn voorzien van mooie vellingkanten en zijn 2-zijdig glad geschaafd. 

Douglas hout eigenschappen

Douglas is een mooi, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit, levensduur van het douglas hout.

- Douglas hout staat bekend om zijn rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Zweeds rabat, veilingdelen en bewerkt douglas word door ons eerst gedroogd alvorens het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten
- Ruw, vers gezaagd hout kunnen splinters bevatten en stukjes wankant (ruwe plekken op de hoeken). 
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lente's. Na binnenkomst kunt u het hout het beste zo snel mogelijk verwerken, of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas hout verkleurt snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u het hout verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhout soort wat noesten bevat die los kunnen laten
- Douglas hout kan harsplekken bevatten
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw hout wat overlengte heeft bij levering, of niet helemaal haaks is afgekort.

Dakbeschot douglas koopt u bij De Jong Houthandel

Dakbeschot van douglas hout koopt u eenvoudig online bij De Jong Hout en Staalhandel. Naar keuze laat u uw bestelling thuis bezorgen door onze eigen bezorgdienst, of u kunt het zelf ophalen bij ons magazijn in Achterberg. Meer weten over ons douglas dakbeschot? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.