Heb je bouwstaalmatten nodig voor een nieuwe constructie? En wil je weten hoe je deze precies gebruikt en/of waar je ze kunt bestellen? Dan vind je hier waar je naar op zoek bent. We vertellen je graag meer over de soorten matten, de toepassingen en waar je allemaal op moet letten. Op die manier kan je goed voorbereid aan de slag en zal jouw project een succes worden. Natuurlijk wil je ook niet te veel betalen. En wat dacht je van een partij die al je materialen probleemloos en snel op jouw bouwplaats bezorgt? Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je aan het juiste adres.

Zo leg je een stevige fundering

Wat zijn bouwstaalmatten precies en waar gebruik je ze voor? Ze zien eruit als panelen in de vorm van een rooster van staaldraad met wijde mazen. De belangrijkste toepassing voor deze matten van staal, is het construeren van een stevige fundering van beton. Iedereen weet dat beton enorm sterk en duurzaam is en vandaar ook een logische keuze is voor een fundering.

Vergeet daarentegen niet dat beton wel kan gaan scheuren onder invloed van trekkrachten. Door in de fundering deze draadmatten te leggen voorkom je dit probleem. We zeggen ook wel dat door middel van deze draadmatten het beton gewapend is. Voor deze toepassing als wapeningsstaal in betonnen funderingen en vloeren kun je gewoon onbehandelde matten gebruiken. Het draad heeft een stevige structuur met ribbels en ziet er roestig uit.

Bouwstaalmatten in de tuin

Hierboven hadden we het over het toepassen van deze matten in een betonnen vloer. Maar wist je dat je ze ook verticaal in de tuin kunt toepassen? Wat dacht je ervan om met dit materiaal een mooie schutting te bouwen. Nee, we hebben het niet over een betonnen schutting, maar echt met het gaaswerk van deze stevige bouwstaalmatten. In plaats van de onbehandelde versie gebruik je hiervoor matten die gegalvaniseerd zijn.

Door het galvanisatieproces kun je bouwstaalmatten zonder problemen in de buitenlucht gebruiken. Ze zijn hierdoor namelijk roestarm geworden. Regen, kou en hitte hebben er nu veel minder grip op, waardoor ze jarenlang meegaan. Je kunt ze laten begroeien door klimplanten als de hedera of met rozen voor een prachtige uitstraling.

Waar kan ik deze matten kopen?

Ben je op zoek naar bouwstaalmatten dan kan je deze via onze webshop eenvoudig online bestellen. Uiteraard wil je wel zeker weten dat je ze op de juiste plek bestelt. Daarvoor ben je bij De Jong Hout & Staalhandel op het juiste adres. Onze specialisten staan klaar voor zowel ondernemers als particulieren die met staalmatten aan de slag willen. Of je nu een ervaren aannemer bent of een beginnende klusser wij helpen je verder op weg. In ons online assortiment tref je diverse soorten bouwstaalmatten aan. We lichten ze hieronder verder voor je uit, zodat je een beter idee hebt van wat er mogelijk is.

Diverse soorten

In de webshop van De Jong Hout & Staalhandel vind je diverse prefab bouwstaalmatten, zoals PS draadmatten, BPS betongaas met stek en diverse gegalvaniseerde matten. De PS kruisnetten zijn ideaal voor eenvoudige wapeningsconstructies. Om een dubbele wapening te voorkomen en ervoor te zorgen dat de matten feilloos op elkaar aansluiten is het gebruik van de BPS netten met stek een aanrader. De gegalvaniseerde matten kun je zowel in beton als buiten gebruiken. De matten zijn verkrijgbaar in diverse maten, waaronder met de volgende afmetingen: 50x50 cm, 100x100 cm en 150x150 cm en 200x300 cm. Het is daarbij ook belangrijk om naar de dikte van de draad te kijken. Heb je draad nodig van 5 mm, 6 mm of 8 mm? Voor standaardvloeren raden we aan om te kiezen voor een dikte van 6 mm of 8 mm. Gaat het om dek- en smeervloeren? Dan volstaat een draadmat met een dikte van 5 mm. Voor bouwstaalmatten die je als siermat gaat gebruiken kies je voor minimaal een dikte van 6 mm.

Ook maatwerk mogelijk

Kun je in het assortiment van De Jong Hout & Staalhandel niet precies vinden wat je zoekt, omdat de maten voor jouw project niet kloppen? Geen probleem, want je bent hier ook aan het juiste adres voor het op maat laten maken van bouwstaalmatten. Ook voor dit maatwerk kun je rekenen op een scherpe prijs. Bovendien kunnen deze matten snel geleverd worden. Heb je nog vragen over de soorten matten, de afmetingen of de toepassingen? Neem dan gerust contact op en leg je vragen voor aan de experts van De Jong Hout & Staalhandel. Ze bespreken graag met je wat de mogelijkheden zijn voor wat betreft de bouwstaalmatten.