Ben je op zoek naar bouwstaalmatten voor een nieuwe constructie en wil je weten hoe je ze precies gebruikt? Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je aan het juiste adres. Wij voorzien je graag van meer informatie over de soorten matten, de toepassingen en waar je op moet letten. Zo kun je goed voorbereid aan de slag en zal jouw project een succes worden. Bovendien bieden wij een breed assortiment bouwstaalmatten tegen een scherpe prijs en leveren we probleemloos en snel op jouw bouwplaats.

Bouwstaal als stevige fundering

Wat zijn bouwstaalmatten precies en waar gebruik je ze voor? Bouwstaalmatten zijn panelen in de vorm van een rooster van staaldraad met wijde mazen. De belangrijkste toepassing van deze stalen matten is het construeren van een stevige fundering van beton. Hoewel beton sterk en duurzaam is, kan het scheuren onder invloed van trekkrachten. Door bouwstaalmatten in de fundering te leggen, voorkom je dit probleem. Deze matten zorgen namelijk voor wapening van het beton. Voor betonnen funderingen en vloeren kun je onbehandelde matten gebruiken. Deze matten hebben een stevige structuur met ribbels en een roestige uitstraling.

Bouwstaalmatten in de tuin

Bouwstaalmatten kunnen niet alleen worden toegepast in betonnen vloeren, maar ook verticaal in de tuin. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om een mooie schutting te bouwen. Niet met beton, maar juist met het gaaswerk van stevige bouwstaalmatten. In plaats van onbehandelde matten kun je hiervoor matten gebruiken die gegalvaniseerd zijn. Dankzij het galvanisatieproces zijn deze matten roestarm en bestand tegen diverse weersomstandigheden. Ze gaan jarenlang mee en kunnen begroeid worden met klimplanten zoals de hedera of rozen, waardoor je een prachtige en duurzame afscheiding creëert in je tuin.

Andere toepassingen bouwstaal

Bouwstaalmatten zijn niet alleen geschikt voor funderingen en tuinprojecten, maar ook voor diverse andere toepassingen in de bouw. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden voor het verstevigen van vloeren, wanden of trappen. Daarnaast zijn bouwstaalmatten ideaal voor het creëren van betonnen keerwanden, betonblokken en betonnen palissades. Met bouwstaalmatten kun je op een efficiënte en duurzame manier constructies bouwen die bestand zijn tegen zware belastingen en lang meegaan.

Soorten en maten bouwstaalmatten

In onze webshop vind je diverse prefab bouwstaalmatten, zoals PS draadmatten, BPS betongaas met stek en diverse gegalvaniseerde matten. De PS-kruisnetten zijn ideaal voor eenvoudige wapeningsconstructies. Om een dubbele wapening te voorkomen en ervoor te zorgen dat de matten feilloos op elkaar aansluiten, is het gebruik van de BPS netten met stek een aanrader. De gegalvaniseerde matten kun je zowel in beton als buiten gebruiken. De matten zijn verkrijgbaar in diverse maten, waaronder met de volgende afmetingen: 50x50 cm, 100x100 cm en 150x150 cm en 200x300 cm. Het is daarbij ook belangrijk om naar de dikte van de draad te kijken. Heb je draad nodig van 5 mm, 6 mm of 8 mm? Voor standaardvloeren raden we aan om te kiezen voor een dikte van 6 mm of 8 mm. Gaat het om dek- en smeervloeren? Dan volstaat een draadmat met een dikte van 5 mm. Voor bouwstaalmatten die je als siermat gaat gebruiken kies je voor minimaal een dikte van 6 mm.

Maatwerk is ook mogelijk

Bij De Jong Hout & Staalhandel staan we klaar om je van advies op maat te voorzien bij het kiezen van de juiste bouwstaalmatten. Onze specialisten hebben uitgebreide kennis van de verschillende soorten matten en de toepassingen ervan. Of je nu een ervaren professional bent of een beginnende klusser, wij helpen je graag verder. Daarnaast bieden wij maatwerkoplossingen voor bouwstaalmatten, zodat je altijd de juiste afmetingen en specificaties kunt krijgen voor jouw project. Neem contact met ons op en bespreek je wensen en eisen. Onze experts zullen je voorzien van deskundig advies en ervoor zorgen dat je de juiste bouwstaalmatten vindt voor een stevige en duurzame constructie.

Kwalitatieve bouwstaalmatten kopen

De beste bouwstaalmatten koop je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!