Bouwstaalmatten

Door gebruik te maken van bouwstaalmatten kunt u een zeer goede fundering leggen voor uw nieuwe constructie. Een bouwstaalmat is een rooster gemaakt van staaldraad en zorgt voor extra stevigheid van het beton. In het assortiment van De Jong Hout en Staalhandel heeft u de keuze uit verschillende prefab bouwstaalmatten, maar het is natuurlijk ook mogelijk om uw bouwstaalmat op maat te laten maken.

Waar worden bouwstaalmatten voor gebruikt?

De matten worden gebruikt als fundering en dienen als wapening om trekkrachten op te vangen en scheuren in beton te voorkomen. Bij De Jong Hout en Staalhandel heeft u de keuze uit onbehandelde matten, die u kan herkennen aan het ribbelige en roestige uiterlijk en uit gegalvaniseerde matten. Bij onbehandelde matten zorgt de frictie tussen het ijzer en het beton ervoor dat de matten op hun plek blijven liggen. Onbehandelde matten worden vooral gebruikt voor het wapenen van betonnen vloeren. Gegalvaniseerde matten zijn volledig verzinkt en daardoor bestand tegen chemicaliën en daarnaast geleiden deze matten elektriciteit. Hiernaast zijn deze matten roestarm en daardoor hebben ze een langere levensduur, zelfs wanneer ze onderhevig zijn aan weersomstandigheden. Hierdoor zijn gegalvaniseerde matten uitstekend geschikt voor het maken van schuttingen.

Voordat u begint met het storten van beton dien je de bouwstaalmatten binnen de afmetingen van de funderingsbekisting te leggen. Wij raden het aan om minimaal 25 mm aan alle kanten vrij te houden voor de juiste betondekking. Wapeningsnetten dienen elkaar altijd minimaal 30mm te overlappen.

In de juiste maat beschikbaar

Bouwstaalmatten zijn bij De Jong Hout en Staalhandel verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zoals bijvoorbeeld: 50x50, 100x100 en 150x150. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende diktes zoals een dikte van 6mm. Het is van belang om matten te gebruiken met de juiste dikte. De dikte van de matten is afhankelijk van de belasting, afwerking en overspanning. Wilt u een ‘standaard’ vloer aanleggen dan heeft u matten van minimaal 6mm of 8mm dik nodig. Wilt u een dek- of smeervloer aanleggen van minimaal 6cm? Dan zal u genoeg hebben aan een bouwstaalmat van 5mm. Matten vanaf 6mm dikte kunnen wij seriematig produceren, waardoor de matten een scherpe prijs hebben en een korte levertijd. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Dankzij de beschikbare maten zorgen we voor de bouwstaalmatten die u nodig heeft. U kunt bij ons terecht voor benodigdheden van een kleine eenvoudige vloer of juist voor vloeren van een grote oppervlakte. Voor kleinere vloeren kunnen we matten leveren zonder steekeinden. Gaat het om een grotere vloer? Dan zorgen we voor een toepassing mét steekeinden. Op deze manier garanderen we een mooie vlakke wapening, zonder dat er kruispunten opstapelen. Onze bouwstaalnetten helpen aanzienlijk gewicht te besparen voor de wapening. Ideaal voor de aanleg van grote vloeren.

Snel geleverd voor een zo laag mogelijke prijs

Hoogwaardige bouwstaalmatten kopen in de afmetingen die u nodig heeft? Dan kan u bij De Jong Hout en Staalhandel profiteren van lage prijzen. Daarnaast profiteert u altijd van een snelle levering. Heeft u behoefte aan meer informatie? Dan kan u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.

Bekijk ook eens ons assortiment: steigerhout, douglas hout, hedera schutting, tuindeur, hout beton schutting en vlonderplanken.