Vloerverwarmingsnet

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Eén van de belangrijkste onderdelen voor een vloerverwarming is het vloerverwarmingsnet. Ben je een handige klusser en wil je zelf in huis gaat innoveren door je eigen vloerverwarming te leggen? Of run je een onderneming op het gebied van vloeren of ben je een installateur? Dan ben je hier op het juiste adres voor meer informatie over vloerverwarmingen en in het bijzonder over het vloerverwarmingsnet. Je kunt deze essentiële onderdelen tegenwoordig ook heel eenvoudig online bestellen. Lees hier snel verder.

De beste manier van verwarmen

Eén van de meest effectieve manieren om een woning te verwarmen is door middel van vloerverwarming. In de meeste nieuwbouwwoningen worden dan ook meteen een vloerverwarmingsnet geïnstalleerd. Er is niets zo onprettig als voortdurend koude voeten hebben in huis. Als je voeten warm zijn dan krijgt meestal ook meteen de rest van het lichaam het aangenaam warm. Wist je bovendien ook al dat vloerverwarming een energiezuinigere manier is van verwarmen dan bijvoorbeeld traditionele radiatoren? Radiatoren moeten opgewarmd worden tot wel 65 º tot 75 ºC om een ruimte doeltreffend op een aangename temperatuur te krijgen. Een vloerverwarming hoeft slechts 29 ºC te zijn om dit te bereiken.

Voordelen van vloerverwarming

Doordat een vloerverwarming met een vloerverwarmingsnet doeltreffender verwarmt, zorgt dit ook meteen voor een lagere energierekening. Wat ook erg fijn is aan vloerverwarming is dat de warmte heel gelijkmatig wordt verdeeld vanaf de grond. Je hebt hierdoor minder last van koude luchtstromen. Dit zorgt ervoor dat de thermostaat al gauw 2 ºC lager kan staan dan bij een verwarming met radiatoren. Nog een voordeel is dat de verwarming in de vloer verwerkt is en dus geen ruimte in beslag neemt. De stralingswarmte zorgt er ook voor dat er minder stof door het huis wordt verspreid dan bijvoorbeeld het geval is bij radiatoren.

Waarop letten bij een vloerverwarmingsnet kopen?

Ga je aan de slag met het leggen van een vloerverwarming dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van een vloerverwarmingsnet. Allereerst is het belangrijk je dat je weet waar deze netten voor dienen. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken om de slangen van de vloerverwarming op vast te maken. Daarnaast worden ze ook toegepast als krimpnet in een druklaag of cementvloer. Let er bij netten voor vloerverwarming op dat het gaat om gesloten netten. Oftewel, er mogen geen uitstekende punten zijn. Verder is een vloerverwarmingsnet van de beste kwaliteit gelast uit verzinkte draad.

Welke maten krimpnetten zijn er?

Een ander belangrijk punt bij krimpnetten zijn uiteraard de maten. Hoe groot is precies de ruimte waar de matten moeten komen? Zorg dat je alles vooraf goed berekend hebt, zodat je gemakkelijker kunt bepalen welke maat netten het meest geschikt zijn en hoeveel je hiervan nodig hebt. Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je op het juiste adres voor het bestellen van een vloerverwarmingsnet. Je vindt hier netten van diverse afmetingen, zoals een vloerverwarmingsnet - krimpnet met de afmetingen Ø3-100 – 120x210 cm en Ø3-150 - 120 x210 cm. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met de experts van De Jong Hout & Staalhandel.

Wat heb je nog meer nodig voor vloerverwarming?

Je bent bij De Jong Hout & Staalhandel niet alleen op het goede adres voor een vloerverwarmingsnet, maar ook voor andere benodigdheden voor het aanleggen van vloerverwarmingen. In het online assortiment vind je bijvoorbeeld ook EPS isolatieplaten, oftewel piepschuimplaten, voor het isoleren van vloeren. Heb je Miofol AVS 4 isolatiefolie nodig? Ook dat is hier verkrijgbaar. Dit wordt gebruikt als afscheiding onder een cementdekvloer, waarin een vloerverwarming is geïnstalleerd. De goede warmtegeleiding van deze folie verkort de opwarmtijd van de vloerverwarming met 25%. Daarbij wordt ook de oppervlakte temperatuur tot wel 3 ºC verhoogd. Wat ook niet mag missen is een rol miofoam randstrook.

Extra voordelige prijzen voor vloerverwarmingsnetten

Niemand wil natuurlijk te veel betalen voor materialen in de bouw. Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je op de juiste plek voor een vloerverwarmingsnet tegen een aantrekkelijke prijs. Heb je als groot vloerenbedrijf of als drukke installateur grote voorraden nodig? Dan is het mogelijk om volle pallets met netten te bestellen tegen extra voordelige prijzen. Klinkt dat interessant? Neem dan contact op met De Jong Hout & Staalhandel om de mogelijkheden en prijzen te bespreken!

Bestel al het materiaal gemakkelijk online

Bij De Jong Hout & Staalhandel maken ze je het graag zo gemakkelijk mogelijk. Zo kun je alle materialen heel eenvoudig via hun webshop online bestellen. Daar houdt de service echter niet op. Binnen enkele dagen ontvang je alles thuis of op locatie. Voor je het weet heb je alles binnen en kun je aan de slag met het leggen van het vloerverwarmingsnet en de vloerverwarming.